diumenge, 4 de gener del 2015

CARBÓ A CAN PERICO.
L'EIBAR GUANYA 1-2, EN ALTRE PÈSSIM PARTIT DE L'EQUIP.

UN GOL D'ADRIÀ CARMONA DONA L'EMPAT EN ELS DARRERS INSTANTS AL FILIAL, A "EL COLLAO" DAVANT L'ALCOYANO CD.

RCD Espanyol: 1 – SD Eibar: 2

Cop dur a les esperances d’iniciar amb il·lusió aquest 2015 el que ha infringit l’equip armer a un Espanyol que ha tornat a oferir-nos la seva pitjor versió. Sense la presència de Lucas Vázquez a l’equip, (Sergio ha introduir la variant de jugar amb Javi López i Arbilla per davant, en banda dreta) i sense el revulsiu de Stuani en aquells moments en que sembla obrar-se el miracle al Power 8 Stadium en aquests darrers minuts a la desesperada, l’Espanyol s’ha estavellat davant un lluitador rival, agressiu en quant a l’hora d’anar pel partit amb fe i confiança, i que s’ha trobat amb dos gols que li han deixat la feina pràcticament feta.

L’equip perico ha tornat a naufragar tant a nivell defensiu com a nivell creatiu davant un conjunt de Garitano, que no ha donat opcions. Mentre com a contraposició, la cobertura perica mostrava la seva pitjor cara i ho aprofitava l’equip armer  qui no perdonà i s’endugué els tres punts. De nou es consumà la desfeta davant un equip novell,  ascendit, com acostuma a succeir històricament... La victòria a Vallecas ha quedat totalment desfigurada i eclipsada com a punt d’inflexió d’un Espanyol amb més ambició i més elevades aspiracions,  doncs al primer partit que l’equip ha jugat... patacada i de les grosses..  i a la crua realitat altre cop. Realitat que no és altre que fer els 44 punts i cap a casa... Mal ens pesi.

En els primers minuts (9’) un centre de Sergio al que de cap no arriba Montañés, i un xut (12’) d’Arbilla que surt a un metre del pal esquerre. Un servei de falta executat per Sergio García molt tancat, rebutja Irureta de punys i la bola que li cau als peus de Víctor,  acaba sent rematada per sobre la porteria de l’Eibar.

Al minut 20, primera gran ocasió del partit. Manu del Moral des de fora de l’àrea envia una enverinada pilota que llençant-se a la seva esquerra Kiko Casilla, evita el gol rebutjant l’esfèrica. La rèplica perica seria en una acció en la que Arbilla fa “mistos” i no engalta la seva volea quan podia haver afusellat dins l’àrea.

La cobertura perica ja ens havia deixat mostra d’alguna que altre passada compromesa de les que posen els pels de punta... En el 28’ Errasti penetra pel centre davant la passivitat defensiva local, i sortosament Víctor Sánchez al tall pot evitar “in extremis” l’ensurt quan anava a rematar l’atacant visitant.  Sis minuts després comença la desfeta.  Errada greu a la banda dreta de la cobertura espanyolista a l’hora d’intentar Javi López treure la bola jugada complicant-se la vida, i Saúl entre tots s’escapoleix junt a la línia de fons i dona mig gol amb un centre perfecte que remata com no, Manu del Moral (fidel sempre amb la cita amb el gol davant el quadre perico), no perdona i fa pujar el 0-1.

Només tres minuts després, es consumà el desgavell amb un segon gol, encara molt més regal i esperpèntic que el primer. Llença un servei de cantonada que pentina Bóveda, i Piovaccari  davant Kiko intenta el remat acrobàtic que encara no queda gaire clar si l’ha tocat o no (malgrat ser-li adjudicat el gol a l’acta arbitral), el que si que ha fet ha sigut enganyar al meta espanyolista,  poc afortunat en l’acció. En el 40’ altre acció en la que la cobertura local estigué ben poc expeditiva, acabà amb un remat que aturà Casilla.

Ha sigut al 45’ !!!! quan Sergio García ha tingut la més clara (per no dir l’única) de tot el primer temps. El seu remat a boca de canó l’ha taponat el meta Irureta i la pilota no ha pogut superar al porter.    I així, davant un Espanyol sense ànima un cop més, sense proposar futbolísticament res més (avui menys inclòs) que el que proposava la passada temporada quan tant se’l criticava, l’Eibar es marxava al descans amb una avantatge ja gairebé definitiva.

Sergio ha introduït una modificació a la represa amb l’entrada de Jairo per Javi López.  Al 51’  a punt ha estat l’equip basc de fer el tercer en un contracop que ha acabat amb una volea  per sobre, a càrrec de Saúl.  En el 53’ si que l’equip basc ha aconseguit fer el tercer en una acció en la que per ben poc, el jugador visitant Piovaccari es trobava en situació antireglamentària. De totes maneres, malgrat la infracció, altre cop havia quedat retratada la cobertura espanyolista.

Arbilla, un dels que al menys ho ha intentat i dels poc que es salven de la catàstrofe, ha xutat en el 54’ enviant Irureta a córner el seu llançament. Un llançament seu en un cop franc directe, ha acabat massa centrat, a les mans del porter basc (62’). Cinc minuts després en un contracop espanyolista (si !... en un contracop, doncs l’Espanyol en cap moment ha tancat al seu rival malgrat anar perdent 0-2 i jugar a casa), Víctor Sánchez ha posat una bona bola centrada que a boca de gol Fuentes remata forçat en arribar tard, i ha enviat fora a la dreta.

El partit molt travat, amb moltes errades en les passades, jugades embolicades amb rebots i poca qualitat, estava en aquell moment en que si l’Espanyol era capaç de marcar encara la grada – i potser ells i tot –  creurien encara en el miracle... Amb poca solvència, però al menys ho intentaren en aquests minuts, i una forta volea de Jairo surt creuada però desviada, per sobre la porteria. En el 73’ una falta penjada per Sergio, es rematada per Caicedo anticipant-se bé, i el seu cop de cap s’estavella al travesser. Dos minuts després seria l’Eibar qui en un servei de cantonada tornaria a dur perill amb un remat de cap de Piovaccari, fent trontollar la seguretat defensiva espanyolista una vegada més.

Falta penjada per Arbilla  i molt bé, i de cap marca l’1-2 Caicedo avançant-se a la cobertura basca, a manca de deu minuts per la conclusió del partit. El davanter equatorià a sobre, s’ha permès fer el gest de “fer callar” als aficionats. Altre que no s’ha donat compta encara de qui paga, i qui cobra...  Sergio González que o be no té pas gaire confiança amb els homes que conformaven la banqueta perica, (o el que seria pitjor), potser estava encantat del “fenomenal” joc de l’equip, no realitzà la segona substitució fins faltar 6 minuts pels 90 reglamentaris, entrant Mattioni per Montañés, i no esgotant un tercer relleu.

Però tot i l’empenta de la grada en aquests darrers minuts, aquest cop la reacció de l’equip seria totalment estèril sense l’uruguaià sobre el terreny de joc. Manu del Moral és a punt de fer l’ 1-3 amb un remat en el 87’ que salva Kiko Casilla en primera instància, i el posterior fluix xut d’un company  el treu Arbilla.  Sergio García ha tingut l’empat en el 89’, però el seu erràtic remat no ha pogut superar a Irureta en la més clara ocasió tret del travesser i el gol de Caicedo. En els tres d’afegit tan sols una jugada en la que altre cop l’embolicat atac espanyolista no ha pogut amb la sòlida defensa del quadre basc.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Álvaro, Fuentes; Cañas, Víctor Sánchez, Arbilla, Montañés; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Jairo per Javi López, m. 46; Mattioni per Montañés, m. 83.

SD Eibar: Irureta; Bóveda, Ekiza, Raul Navas, Lillo; Dani García, Enasti; Capa, Manu del Moral, Saúl Berjón; i Piovaccari.
Substitucions:  Abraham per Saul Berjon, m. 71; Ángel per Piovaccari, m. 84; Lekic per Manu del Moral, m. 88.

Àrbitre: Antonio Miguel Mateu Lahoz, del comitè territorial valencià, assistit en bandes per Pau Cebrián Devis i Ignacio Rubio Palomino. Ha mostrat cartolines grogues al local Arbilla, m. 82 i al visitant Ekiza, m. 49.

Gols: 0-1: Manu del Moral, m. 34; 0-2: Piovaccari, m. 38; 1-2: Caicedo, m. 80.

Incidències: Encontre corresponent a la 17èna jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (Lliga BBVA), disputat al Power 8 Stadium davant 19.136 espectadors. En els prolegòmens del partit, han fat aparició SSMM els Reis Mags d’Orient, que a tenor  dels mereixements avui de l’equip de Sergio González, els hi han dut carbó i del dolent...