dissabte, 10 de gener del 2015

EN 14' MINUTS...EN UN SIMULACRE DE DERBI,
EL FCB GUANYA PER LA VIA RÀPIDA













RCD Espanyol Femení “A”: 0 – FC Barcelona: 4

No ha hagut derbi. Qualsevol concepte que un tingui i pugui pensar d’aquest terme, no es  correspon  ni un mil·límetre d’aproximació al que s’ha vist aquest migdia a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.  Ni ha hagut rivalitat màxima al terreny de joc, ni aquell esperit de superació que fa que el petit es creixi davant el gran totpoderós quan s’enfronten en tal envit.  En aquest cas, un Espanyol poruc i insegur ha servit  - víctima dels seus propis errors – el triomf en safata de plata al seu etern rival, en un primer quart d’hora per oblidar.

El líder de la competició ha hagut de suar ben poc per fer-se amb un resultat d’escàndol en catorze minuts, com ha sigut el 0-3 que deixava tot enllestit sobre el terreny de joc del camp principal de la Dani Jarque.  Sense cap moment de joc brillant del gris equip de José Antonio Montes, sense la incertesa del marcador, sense l’esperança de donar la sorpresa o al menys intentar-ho, sense moments de lluita, de tensió, de nervis (tret del darrer minut amb l’expulsió de Rafols), de tot allò que forma part de la pròpia idiosincràsia i de la salsa d’un partit de rivalitat màxima, el matx ha quedat reduït i dissolt a un suplici inaguantable per part dels aficionats pericos que han tingut que veure impotents en el que ha acabat derivant aquesta secció amb les continues retallades, i a un pràcticament entrenament de les culés que no han tingut que emprar-se ni tan sols a mig gas ja en els 76 minuts que mancaven de partit.

Puc ser dur a resultes d’aquestes asseveracions, però és el que per desgràcia he vist i malauradament el que ha passat, i continua passant des que el FC Barcelona seguint el pitjor exemple del futbol masculí (aquí encara pitjor al no haver-hi un altre monstre contraposat com pot ser el Madrid), ha arrasat tirant de talonari i deixant la lliga sense cap altre emoció ni incertesa que de quants punts seran capaços de treure-li al segon classificat. I això ha coincidit amb la pitjor gestió (i menys pressupost) del nostre club. El resultat, els 47 punts de diferència entre ambdues formacions la darrera passada, i els 21 en aquests moments, tot just arribant a l’equador de la competició.

En quant al partit, les blanc-i-blaves no han pogut sortir de pitjor manera al terreny de joc. Insegures i fràgils mentalment, als tres minuts una errada d’Inés ja ha fet tremolar. Al 4’ una pilota s’ha passejat perillosament a la dreta i no acabat dins per ben poc. Al vuit i mig ha arribat el primer gol obra de Sonia Bermúdez en enviar un xut bombejat per sobre d’Irina.  tres minuts després guanya línia de fons Sonia i a boca de canó marcant a plaer Willy fa el segon. Al 14’ un centre xut des de l’esquerra bombejat que mai semblava anava a entrar dins, acaba superant a Irina que encara la està buscant,  i es converteix en el 0-3 amb el mínim esforç de les visitants.

La pitjor sensació és que un Barcelona que es dedicà a mantenir el resultat,  a especular amb el joc sense arriscar el més mínim, no passà cap angunia davant les espanyolistes. Només un xut ras al 26’ de Bárbara que aturà en dos temps Laura, fou l’ única acció d’atac de les espanyolistes en un primer temps en el que pràcticament no passaren de mig camp. Per contra les visitants, tingueren varies ocasions com altre xut bombejat de Sonia que aturà bé Irina,  i un remat en el 24’ a boca de canó que salvà la porter espanyolista en una brillant intervenció.  Alternant encerts amb errades, la portera blanc-i-blava es menjà un llançament que botà davant seu i no blocà, i rectificant l’error aconseguí aturà sobre la mateixa línia de gol en segona instància, evitant el quart. Una falta directa llençada per Melani, també fou aturada per la porter local.

En el segon temps, més del mateix. Al primer minut ja avisà el Barcelona que molt hauria de millorar l’equip perico si volia mantenir aquest 0-3 i no veure’l incrementat. Montes donà entrada a Troyano al descans, i al recent fitxatge Sandra Vilanova, qui en  la seva tercera època i després d’any i mig retirada, tot i les mancances físiques lògiques per l’edat i la inactivitat que pugui tenir, ha anat a totes en el temps que ha estat sobre la gespa, i ha plantat cara anant al xoc,  demostrant el que s’ha de bregar en un derbi i més quant el marcador és tant vergonyosament advers. Malauradament no totes estigueren a la mateixa alçada, ni inclòs el senyor Montes al que encara no aconseguim entendre en els seus plantejaments ni en algunes de les modificacions efectuades.

Aconseguí Marta Unzúe el 0-4 rematant a la dreta de l’àrea amb un xut creuat pràcticament sense angle després de l’enèsima errada defensiva al no allunyar la cobertura perica una pilota aèria.  El carrussel de canvis d’ambdós tècnics ha contribuït encara més a convertir ja en soporífer un encontre sense cap tipus de ritme, tot decidit, en una llarga agonia per les locals.  El partit ha anat morint sense cap acció digna de menció fins que en un còrner mal llençat per les barcelonistes, l’equip perico ha agafat a la contra en l’única ocasió de tot el partit al rival, i la velocitat de Bárbara Latorre s’ha pogut fer palesa arribant fins les immediacions de l’àrea i tallant amb la mà Laura Ráfols fora de la seva pròpia àrea.  El col·legiat li ha mostrat la vermella, i s’ha posat sota pals Andrea qui tan sols ha patit una situació de perill en una acció que les espanyolistes no han sabut concretar dins l’àrea amb el temps apunt ja d’exhaurir-se en la seva totalitat. 

I el proper partit... Valencia, qui ja va donar bona compta de les espanyolistes a la jornada inaugural amb aquell 0-5 que encara cou i del que a bon segur les de Montes tindran ganes de rescabalar-se i d’obtenir una revenja esportiva en tota línia.               


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Irina; Estella, Inés, Pereira, Cotado; Yaiza, Kenti, Nuria, Paloma; Lombi i Bárbara.
Substitucions: Sandra Vilanova per Estella i Troyano per Núria, m. 46; Pomares per Paloma, m. 59; Estivi per Kenti, m. 64. Altres suplents: Paula (p.s.), Julia, i Mayra.        

FC Barcelona: Rafols, Núria, Torrejón, Unzúe, Melanie, Virginia, Corredera, Vicky, Willy, Sonia i Gemma.     
Substitucions: Sandra per Gemma, i Mariona per Willy, m. 59; Cristina Baudet per Corredera i Andrea per Soni, m. 71. Altres suplents: Chelsea (p.s.) i Pilar.

Àrbitre: Pere Barceló Roca, de la delegació de Girona. Cartolina vermella a Ráfols, m. 89.

Gols: 0-1: Sonia, m. 8; 0-2: Willy, m. 12; 0-3: Sonia, m. 14; 0-4: Unzúe, m. 61.

Incidències: Encontre corresponent a la darrera jornada de la primera volta del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Partit ofert en directe per GolTV. Temps assolellat i temperatura bastant superior al normal per l’època. A la llotja, l’Adjunta Anna Maria Fusté i el Vicepresident Albert Garrofé.  La jugadora del FC Barcelona Andrea Falcón, s’hagué de situar sota pals com a portera en ser expulsada Laura Rafols (89’) i ja haver completat els canvis l’equip culer (veure darreres fotos). En el bàndol perico, Kenti s’ha hagut de retirar lesionada, sent substituïda per Estivi.  





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M