dijous, 8 de gener del 2015

L'EQUIP NO HA MERESCUT PERDRE (2-1)
L'ELIMINATÒRIA, ES DECIDIRÀ AL POWER8 STADIUM

Valencia CF: 2 - RCD Espanyol: 1

L’Espanyol ha millorat bastant en quan a joc des del  seu darrer desastre davant l’Eibar, però en els moments decisius del partit no ha sabut rematar al seu rival i un penal innocent l’ha condemnat a la segona derrota consecutiva en quatre dies, en aquest partit d’anada dels vuitens del torneig del K.O.,  que ambdues formacions l’han disputat amb forces teòrics reserves en les seves files, destacant en el cantó espanyolista la presència de Rubén Duarte al cantó esquerre de la cobertura.

El resultat, dins dels negatius ha sigut lògicament dels menys dolents, però a ningú se li escapa que tot i el resultat mínim, amb l’eliminatòria parcialment favorable al conjunt che, molt complicada se li ha posat la mateixa al quadre de Sergio González que s’haurà d’aplicar al màxim per aixecar-la al Power8 Stadium dimarts que ve, dons si be amb un 1-0 els pericos obtindrien el bitllet pels quarts, costa molt creure que davant un rival del potencial dels blancs, l’equip espanyolista acabi el partit sense encaixar cap gol. Com el futbol a vegades es així de capriciós i tot pot succeir per sorprenent que sigui, aquesta és l’única esperança que en mig de tanta frustració ens pot encara quedar al seguidors espanyolistes cara a aconseguir la proesa d’eliminar als valencianistes.

Onze minuts ha aguantat l’equip espanyolista. Jugada de Cancelo per la dreta superant a Víctor i Rubén, i el seu centre es refusat en curt de cap per la cobertura perica, agafant la bola Gayà qui dins l’àrea retalla perfectament i envià un tret al pal llarg que fa inútil l’estirada de Pau. A punt ha estat de fer el segon Parejo en llençar un obús en un lliure directe que s’ha marxat per ben poc a l’esquerra de la porteria espanyolista.  A Cancelo li perdona el col·legiat la cartolina en una dura entrada a Víctor.  En vint minuts, tret d’una acció de Sergio en els primers minuts i un centre de Rubén fluix, res més en atac dels avui liles.

Però l’equip de Sergio González mica a mica a començat a controlar més, no perdent tantes pilotes com és habitual i arribant doncs amb més seguretat i confiança.  A l’equador del primer temps, ha llençat dos serveis de cantonada consecutius i ha col·locat un parell de centres bons en sendes jugades d’atac.  La rèplica che, un centre molt tancat de Paul que bloca Pau arribant abans que el davanter.

Al 32’ ha tingut l’empat l’Espanyol en una gran ocasió; centre de Sergio i  al segon pal li arriba la bola a Víctor Álvarez qui dins l’àrea remata picant la bola a la gespa i salva amb un mà prodigiosa el meta local.  Bona jugada de Sergio d’extrem per l’esquerra, amb centre que es passeja sense rematador. En el darrer minut abans del descans, falta llençada per Lucas massa centrada,  i ben aturada pel meta local Yoel.

En el segon temps, ha continuat la mateixa dinàmica. Un Espanyol que donava una bona imatge i un Valencia que semblava adormir-se amb un resultat favorable anant de més a menys.  Stuani no arribat per ben poc al 52’  dins l’àrea, a una centrada de Víctor Álvarez des de l’esquerra.  Abraham veuria la primera cartolina, després que ja en precedent jugada se l’estalviés el col·legiat.   Negredo rematant de primera després de fer-se amb una bola rebotada, posa a prova a Pau en el 56’, blocant el meta espanyolista llençant-se a la seva dreta.

L’uruguaià Stuani, en estat de gràcia,  arribant-se al seixanta de joc rep una bona pilota entre línies deixada per Sergio García, i dins l’àrea retalla al defensor, i remata al pal llarg lluny de l’abast de Yoel. Era l’empat i l’eliminatòria es decantava mínimament pel quadre espanyolista pel gol a fora de casa, cara al partit de tornada...

Ensurt de consideració als dos i mig després del gol perico. Marca de falta llençada des de la dreta el quadre che, però Undiano a instàncies del jutge auxiliar anul·la l’acció per situació antireglamentària de Parejo. Bona acció de Sergio altre cop per l’extrem, amb un centre que no pot blocar Yoel i la bola li cau a  Lucas Vázquez qui forçat arriba a  rematar, però a l’exterior de la xarxa lateral.

Ràpidament el tècnic che movia banqueta esgotant els tres canvis. L’equip de Nuno replicava amb un remat de Negredo que junt al primer pal, rebutja bé el meta Pau tapant bé.  Una volea potent de Bezo en el 72’ que Pau no se’n refia gens ni mica i fica la mà rebutjant a córner tot i que la pilota anava fora, arribava en moments de pressió del quadre valencianista. Realitza el primer canvi el tècnic espanyolista, donant entrada a Mattioni per Víctor Álvarez.

Al 77’ falta perillosa  a pocs metres de la frontal que l’equip espanyolista no aprofita penjant Lucas Vázquez a l’àrea i rebutjant Yoel.  Héctor Moreno jugant-se-la dins l’àrea, surt molt bé al tall en una bola molt compromesa després d’un ràpid contracop valencianista que havia agafat en calces al quadre perico.

Els espanyolistes arribaven  també fàcilment a les immediacions de l‘àrea valencianista amb el trident Sergio-Lucas-Stuani fent mal i amb molts bons minuts de Mattioni. Benzo toca lo just per evitar el remat de Lucas en un centre enverinat en una bona acció de ràpid atac perico. Però el quadre perico no aprofitaria aquests minuts per infringir el cop definitiu al seu rival.

A sis del final, penal a favor del Valencia comès per Pau sobre Alcácer. Ha sigut conseqüència d’un servei de banda pentina un jugador local, i l’embolic dins l’àrea en no fer-se el meta perico amb la bola, i la clàssica jugada en la que cada cop que l’equip perico visita aquest camp acaba tenint lloc. El porter perico aixeca la cama i fa caure al davanter che, que cau com un sac exagerant la caiguda. Undiano assenyala el punt fatídic malgrat les protestes dels espanyolistes.  No perdona Negredo enganyant a Pau, qui es llença a la seva esquerra.

S’exhaureix el temps reglamentari i els tres minuts d’afegit. En el darrer d’ells, la darrera acció de perill del matx seria un llançament directe a un metre del semicercle de l’àrea. Tot el Valencia defensant dins l’àrea, però la pilota llençada per Sergio García s’estavella en la tanca i els esforços avui del quadre perico, se’n van a en orris.  L’eliminatòria es decidirà al Power 8 Stadium, i veurem si amb l’afició espanyolista present en massa com mereix la situació o desertant en bona part fastiguejada per desastres precedents. Per què no juguen sempre igual i amb la mateixa intensitat?...

Valencia CF: Yoel; Otamendi, Vezo, Orban; Javi Fuego, Parejo, Gil,  Cancelo, Gayà: De Paul, i Negredo.
Substitucions: Alcácer i Barragán per Carles Gil i Cancelo, m. 65; André Gómes per Parejo, m. 70.

RCD Espanyol: Pau; Javi López, Álvaro, Héctor Moreno, Rubén Duarte; Cañas, Abraham; Lucas Vázquez, Sergio García, Víctor Álvarez;  i Stuani.
Substitucions: Mattioni per Víctor Álvarez, m. 73.

Àrbitre: Alberto Indiano Mallenco, del comitè territorial navarrès, assistit en bandes per Roberto Díaz Pérez del Palomar i Jesús Zancada Lobato.  Cartolines grogues als visitants Abraham, m. 53, Álvaro, m.84, i Sergio García, m. 87,  i al local Vezo, m. +90.

Gols: 1-0: Gayà, m. 11; 1-1: Stuani, m. 60; 2-1: Negredo (pen.), m. 85.

Incidències: Encontre corresponent a l’anada dels vuitens de final de la Copa de S.M. el Rei, disputat a l’estadi de Mestalla (Valencia) aquesta nit de dimecres.  Abans de l’inici del partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria del jugador del quadre valencianista Antonio Fuentes (de la dècada dels cinquanta) i d’Alfredo Ruíz, creador de les seccions esportives de l’entitat che.