dimarts, 27 de gener del 2015

EL FEMENÍ "B" SALVA UN PUNT (1-1)
EN EL DERBI DE FILIALS FEMENINS DE SANT ADRIÀ.

RCD Espanyol Femení “B”: 1 – CE Sant Gabriel “B”: 1

Taules en el derbi de filials femenins disputat a la Dani Jarque el diumenge al matí com a pròleg del que instants després disputaren els dos primers equips femenins de les dues entitats que tenen com a escenari del seus partits la població de Sant Adrià del Besós. L’equip de Juliana García va anar a remolc del resultat durant gairebé tot el partit i no fou fins els instants finals amb un penal força protestat per la parròquia gabrielista, unes mans dins l’àrea clares en les que el col·legiat hi va apreciar-hi punibilitat en l’acció, quan s’establí l’empat definitiu transformant Chama el màxim càstig.

Després de les baixes de Haley (que ha abandonat l’entitat), de Yaiza (al primer equip), d‘Ari Forment (baixa per aquest partit), l’equip espanyolista sortí amb gairebé tot lo disponible quedant a la banqueta al marge de l’altre portera de l’equip i d’Ainhoa, dues noies que per l’ocasió han pujat del tercer equip femení.

Avisà el quadre visitant en els primers compassos quan la jugadora del Sant Gabriel B Tania Moyano, retallà bé a una defensora i envià un xut bombejat que es marxà per sobre la porteria defensada en aquesta ocasió per Aranzazu. Als set minuts de joc, el quadre gabrielista s’avançà en el marcador en una jugada individual d’ Alba García, qui després de desfer-se de la marca d’una defensora entra dins l’àrea i remata perfectament creuant-li ras l’esfèrica a Aran, lluny del seu abast.

L’Espanyol intentà sobreposar-se al cop rebut, i disposà d’algunes molt clares ocasions durant el partit. Poques, però força clares, en les que mancà l’encert cara a porta. En el 19’ la tingué Laura, però el seu xut es marxà molt alt.  El Sant Gabriel pogué haver encarrilat el partit quan envià un autèntic obús que va treure espurnes del travesser i després botà perillosament no entrant dins (22’).  Durant una fase del partit el domini era visitant davant un Espanyol que no acabava de fer-se  amb el domini a la parcel·la ampla del camp.

A la mitja hora, cartolina groga per la visitant Marta, en una acció en la que el col·legiat errà no donat la llei de l’avantatge quan la passada de Chama deixava en franca avantatge a Andrea Granados marxant-se cap a porta.  El Sant Gabriel de tant en tant duia perill com en un llançament de Laura que es marxà per sobre la porteria defensada per Aran. Es tingué que emprar a fons Jésica Cobos davant Altmann, llençant-se al seus peus en una bola dividida molt perillosa.

A quatre del descans, Chama envià una canonada que s’estavella al travesser, botà dins travessant la línia de gol, però aquest no es va concedir.  Eren minuts de clar domini perico en aquest final del primer temps. Una bona combinació fent una paret entre Bolta i Andrea, acaba la pilota sortint a córner.  La més clara de totes les que disposà el quadre local fou una bola llarga a la que Judith Muñoz erra a l’hora de rebutjar davant Laura, cau, se emporta l’esfèrica i davant la sortida desesperada de Jésica remata ras amb tot al seu favor, superant-la, però desviant-se la pilota lo just i amb suspens en el darrer moment, sortint fora a un pam del pal esquerre quan tothom ja veia l’empat.

En el segon temps, el joc tornà a baixar en els primers instants en comparació al ritme imposat per l’Espanyol en el darrer tram del primer període. Un llançament del “Sangra” es marxà fora per sobre abans del quart d’hora, i poc després tingué lloc el segon travesser del quadre  gabrielista (58’). Minuts després en una acció fortuïta caigué lesionada la central Mónica Bácter.  En aquest segon període, amb el pas dels minuts l’Espanyol fou qui dominà ja la situació i buscà el gol de l’empat amb insistència però amb poca profunditat les ocasions clares no acaben d’arribar.

El partit malgrat el domini local, anà morint lentament, i tampoc els relleus introduïts per ambdós tècnics varià els paràmetres en que es desenvolupà el matx. Quan semblava que el Sant Gabriel B acabaria enduent-se el triomf, a cinc del final, mans dins l’àrea del quadre gabrielista i Jonathan Miguel Teruel que no ho dubtà i assenyalà  el punt fatídic. Les protestes airades i les paraules desqualificants que pronuncià segons la versió arbitral (i que recull l’acta) li costaren la cartolina vermella a Tania Moyano, jugant el conjunt visitant els darrers instants amb deu jugadores. Transformà perfectament Jasmina Chamarro el màxim càstig llençant a la dreta de Jésica i establint el que seria ja resultat definitiu del partit.

Cinc punts ha perdut l’equip espanyolista davant el Sant Gabriel B. El proper encontre, també a casa, tindrà lloc diumenge a les 12:00 rebent la visita del Son Sardina. . Les balears, que arriben amb els mateixos punts que les catalanes, també van obtenir el triomf en el partit de la primer volta, doncs l’equip perico va perdre tots dos desplaçaments en el que era l’inici de campionat.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Aran, Laia, Bácter, Mireia, Ángela, Chama, Altmann, Bolta, Ferrero, Laura i Andrea.
Substitucions: Ivet Coll per Ferrero, m. 56; Ariadna Cat per Bácter, m. 62, Ainhoa per Laura, m. 81. Altre suplent: Andrea Giménez (p.s.)

CE Sant Gabriel: Jésica Cobos, Judith Muñoz, Laura González, Marta Campanales, Tania Moyano, Esther Sola, Natàlia Sanahuja, Sonia Vega, Laura Benito, Maria Barellas i Alba García.
Substitucions:  María Rubio per Sonia Vega, m. 52; Paula Martínez per Marta Campanales, m. 52; Anna Ramos per  Laura Benito, m 71. Altres suplents: Itziar Martínez (p.s.), i Mónica Orteu.

Àrbitre: Jonathan Miguel Teruel, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Ismael Jiménez Vázquez i Guillem Juangran Muela.   Cartolina groga a la visitant Marta Campanales, m.30 i vermella directa a la també gabrielista Tania Moyano en el m.86 en la jugada del penal per dirigir-se al col·legiat en els següents temes, “¡eres muy malo!”,  protestant airadament la seva decisió.

Gols: 0-1: Alba García, m.7 ; 1-1: Chama (pen.), m. 86.

Incidències: Encontre corresponent a la 15èna. jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona Divisió Nacional Femenina, en el que era el derbi de filials femenins de Sant Adrià del Besós. Temperatura freda, però molt menys que en precedents dies, i temps assolellat.  En les files del quadre gabrielista, les que foren jugadores del futbol base femení espanyolista, Sonia Vega, i Mónica Orteu.   Debut en el conjunt de Juliana García de les jugadores del Juvenil A Femení del RCD Espanyol, Ariadna Cat i Ivet Coll. Lesió en una jugada fortuïta de la jugadora espanyolista Mónica Bácter en el minut 62’ havent de ser retirada immediatament del terreny de joc. Li desitgem una ràpida recuperació i que la lesió no tingui l’abast que lamentablement es va pogué intuir en el moment.

CLASSIFICACIÓ SEGONA DIVISIÓ FEMENINA, GRUP 3r.