divendres, 30 de gener del 2015

L'ESPANYOL FA OFICIAL EL TRASPÀS D'ERIC


Finalment i moments abans de la disputa del gran encontre de tornada de la Copa a Sevilla, l’Espanyol ha fet oficial a través del seu web, el tancament definitiu del traspàs d’Eric Bertrand Bailly al Villarreal CF. L’ivorià, sumant-se a una legió de desagraïts que del no res,  s’han fet amb un nom (alguns ni això), vestint la nostra samarreta, ha decidit que ja se li feia petit aquest club i que a Vila-Real tenen més diners... 

Eric Bertrand Bailly (Bingerville, Costa Ivori, 12/04/1994), arribà a l’Espanyol el 2011 sense pogué jugar a causa dels temes burocràtics. Disputà un amistós a Calafell amb un combinat en desembre de 2011, per acabar jugant al Juvenil A la segona volta de la temporada 2011/12 i la 2012/13.   Després ascendí al filial on disputà 20 partits amb un total de 1534 minuts la temporada 2013/14, i finalment enguany ja va fer la pretemporada amb el primer equip, però una lesió l’allunyà de les convocatòries. Debutà amb el primer equip en la present temporada de la mà de Sergio González davant la Real Sociedad en els darrers instants (2-0) i jugà de titular el darrer derbi al Camp Nou.  Ha jugat 5 partits amb un total de 354 minuts i actualment es trobava disputant la Copa d’Àfrica amb la seva selecció.  

Aquest és el seu historial. Grans qualitats físiques i tècniques, però un jugador en formació. El que serà ja es veurà. El que hagués sigut a l’Espanyol no ho sabrem mai. El factor psicològic fa molt, i si l’aspecte anímic és el que ens ha mostrat dient que vol marxar, ves a saber si no ens trobem davant un cas “Thievy 2“...

El club anuncia en aquest cas – benvolguda la transparència per fi –  que els guanys de l’operació son de 5,7 milions d’euros (per un jugador que només ha jugat uns quants partits)... Tot i que no ha fet referència a la resta de circumstàncies que ja s’han publicat a diversos mitjans de comunicació, tots n’esteu ja ben assabentats.

El cavall de batalla de tot l’assumpte no és altre que el per què el club no s’ha fet amb el 30% dels drets del jugador executant aquesta compra pels famosos 200.000 Euros.  Per què tothom que segueix el futbol base i ells com a dirigents assessorats pels tècnics no en tenien que tenir cap dubta a l’hora d’imaginar-se que aquest jugador tindria futur (no se fins on, però si que podia arribar al primer equip amb garanties).  

Aquesta és la “pega” d’aquesta operació, el que embolica tot l’assumpte... malgrat la clàusula fos de 20 milions i que una oferta pel 75% obligués a vendre, més les quantitats que deu l’Espanyol del que li corresponia al Villarreal pel traspàs al futbol rus de Wakaso... Tot era perfectament assumible cara al soci tractant-se d’un jugador encara en formació i del que la plantilla no es ressentirà (si no hi ha lesions de defenses, es clar). 

Però tota la credibilitat d’una operació que pot qualificar-se com un altre premi de la loteria que ens ha tocat –després del de la Copa classificant-nos per les semis –, queda desfigurada  per aquest sabor agredolç, inclòs de sospita per part de molts socis espanyolistes de possible incompetència o inclòs de paraules majors... com negligència, entre altres.  Sense anar més lluny, l’opositora “Genètica Perica” ja ha demanat que el Consell comparegui donant un aclariment urgent dels paràmetres en que s’ha desenvolupat aquesta operació.          


z

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una llàstima aquesta venda, ja que era un jugador que creava il.lusió a l'afició. Però ja tenim que mirar endavant, i quin jugador creus que pot tenir un paper semblant venint del futbol base (espanyol b en avall)?
Gràcies,
Sergi

Josep Maria ha dit...

A bon segur sortiran altres jugadors de la pedrera espanyolista. De moment de les qualitats físiques i tècniques jugant de central com Eric, encara no veig a ningú per donar el salt al primer equip. Temps al temps i paciència. El que no vol dir quen o puguin pujar altres en altres demarcacions o d'altres qualitats, com ha passat amb Duarte. Que al menys aquests diners serveixen per solucionar el tema hisenda i si es possible amb tot el que s'ha estalviat amb la marxa dels jugadors que no comptaven per Sergio, s'executi la compra de Lucas Vázquez...
Salutacions




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M