diumenge, 25 de gener del 2015

UN ESPANYOL PLETÒRIC GOLEJA,
ABANS DE LA "GRAN BATALLA" A SEVILLA

RCD Espanyol: 3 - UD Almería: 0

L’Espanyol ha confirmat avui el seu moment dolç de joc que està vivint en els darrers dies i s’ha adjudicat el quart triomf consecutiu en dues setmanes en el Power 8 Stadium, aquest cop en partit de lliga davant un Almería que ha donat una pobre imatge davant un Espanyol pletòric que ha passat per sobre dels andalusos aconseguint un triomf còmode continuïtat de l’eufòria viscuda davant el Sevilla. La grada perica ha tingut un partit en el que després de força temps, no ha hagut de patir pel resultat ja que el doblet de Stuani abans del descans encarrilava un triomf que s’ha encarregat de certificar amb una tercera diana, Felipe Caicedo en el segon període.

I això que el quadre andalús s’havia mostrat com un equip malastruc en les seves quatre darreres visites a Cornellà – El Prat, on no coneixia la derrota des de 2010. Els espanyolistes s’han fet altre cop forts al seu estadi, on els darrers encontres han tornat la il·lusió a l’afició espanyolista després d’uns inicis de lliga molt dubitatius i inclòs preocupants.

No ha sortit precisament molt endollat en el partit el quadre català, en uns primers minuts en el que l’Almería ha intentat donar l’ensurt com en  un remat de cap de Corona a un centre d’Edgar als cinc minuts de joc.  Posteriorment un centre des de l’esquerra ha sigut rematat per Verza amb una volea que ha sortit fora.  Però amb el pas dels minuts l’equip de Sergio González ha tingut que anar pujant el nivell del seu joc i oblidar-se de la Copa tot i els càntics des de la grada recordant tant crucial envit del proper dijous. Era un partit gens fàcil jugar per aquestes circumstàncies que rodejaven al propi encontre. Abstreure’s del gran duel de dijous per centrar-se en aquest partit on l’equip perico tenia poc a guanyar i molt a perdre.

Al quart d’hora ha donat senyals de vida en atac el quadre espanyolista.  Una rematada de cap de Stuani a un centre de Salva Sevilla, s’ha estavellat al travesser. I dos minuts després, en un servei de cantonada executat per Salva Sevilla, entrà amb força al remat de cap Álvaro en el primer pal, traient sota pals un jugador quan la pilota s’introduïa en la porteria andalusa.  Sergio García en ple “minut Jarque” culmina una acció amb un remat de primera que se li marxa força alt.  En una errada del meta Julián en la pressió espanyolista, la bola mal rebutjada li cau a Salva Sevilla qui jugant per Sergio penja pel remat de cap de Stuani forçat, fora.

L’Almería veient-li ja les orelles al llop renunciaria a l’atac i acabaria defensant aquest empat a zero davant un Espanyol que mica a mica amb el suport de la grada (perfecta la comunió entre afició i equip en aquests quatre darrers encontres), augmentà cada cop més la intensitat i força del seu atac fins acabà superant i fent pols al seu rival.

En els darrers dotze minuts l’Espanyol assetja ja amb total convenciment de que el gol pot caure en qualsevol moment a un Almeria ja a remolc de les circumstàncies i lliurat al seu destí. Salva Sevilla no pot rematar dins l’àrea en el 38’ en una jugada en la que estigué un pèl lent, després d’una bona combinació entre Abraham, Sergio i Lucas. En el 34’ un centre de Sergio García (destrossant la feble cobertura andalusa una i altre vegada), li treu del cap el remat Stuani al mexicà Héctor Moreno incorporat a l’atac i qui millor ho tenia per batre a Julián.

Finalment, en el 37’ arribà el primer gol: Javi López envia per la incursió de Sergio García qui no se’n surt en primera instància, però finalment aconsegueix centrar,  rematant de cap inapel·lable l’uruguaià Stuani, superant al meta de l’Almería. Amb l’equip llençat a l’atac, un altre cop Sergio García col·loca un centre que no remata Lucas Vázquez però toca lo just de manera poc ortodoxa, i Stuani amb un tret creuat aconsegueix fer pujar el 2-0 al marcador.  Abans del descans, gran acció personal de Sergio García, que aquest cop abusà massa d’individualisme i acabà perdent.  El davanter del Bon Pastor a crits de “Falete Selección” protagonitzaria altre jugada en la que retalla deixant retratat a un dels defensors rivals, però el seu remat s’estavella a la xarxa lateral dreta de la porteria de l’Almeria.

Amb l’advers 2-0 JIM mogué banqueta donant entrada al veterà Soriano en lloc de l’amonestat Thomas. Als dos minuts Sergio García escapant-se no pot rematar en lluita amb un defensor.  En el 52’ roba la cartera Sergio García a un defensor i marxant-se cap a l’àrea assisteix per Lucas Vázquez, però l’extrem espanyolista xuta malament i no ho aprofita.  Un servei de falta amb bola penjada per Salva Sevilla es rematada per Sergio de cap, aturant Julián.

L’Almeria totalment superat xuta a porta al quart d’hora de joc del segon temps aturant Kiko sense problemes. L’Espanyol afluixarà considerablement el ritme de joc i es dedicarà més a contemporitzar més i sortint de tant en tant en perilloses jugades amb la mobilitat d’un Sergio García incommensurable.

Sergio González fa canvis donant entrada a Víctor Sánchez per un Abraham que ha complit un cop més i que simbolitza la fe i recuperació personal paral·lela a la metamorfosi que ha patit per a bé tot l’equip, però que amb una cartolina tant ell com l’altre migcentre Cañas, el tècnic no ha volgut complicacions. Posteriorment donà entrada a Caicedo en lloc de Stuani, en el que és el típic i habitual canvi.  En una de les poques accions de perill visitants, el llançament d’una falta a l’àrea espanyolista provoca una jugada amb rebots i refusos, que acaba sense conseqüències finalment. En el 72’ gol anul·lat en una jugada invalidada per situació antireglamentària de Caicedo.

En el 74’, pilota llarga de Víctor Sánchez per Caicedo guanyant l’esquena dels centrals del quadre andalús. En carrera amb Fran Vélez, l’equatorià no perdona encarant a Julián i el bat amb un remat inapel·lable. Era el 3-0, i aquest cop donada la feblesa del rival, no hi hauria sobresalts en les acaballes del partit. Tan sols una acció en el 81’ en la que l’Almería ha arribat amb perill, evitant taponant Víctor Sánchez i Fuentes que el remat anés a porta.

L’encontre ha acabat amb “olés” del públic davant el bon joc i control dels espanyolistes davant un Almería totalment abatut que encara ha patit per no veure incrementat el seu advers resultat. En el 83’ un lliure directe de Lucas l’ha aturat Julián, i en el 91’ Alex Fernández (qui tornava a jugar després de molt de temps), envià la seva rematada a boca de canó salvant Julián qui rebutjà per sobre el travesser quan ho tenia tot al seu favor per fer el quart en una contra amb passada en safata de plata d’Héctor Moreno incorporat a l’atac.   Abans del xiulet final, en el segon minut d’afegit i en el llançament del servei de cantonada, seria Álvaro de cap qui ha estat a punt de fer el quart evitant-lo Julián amb una bona intervenció.

Salvats aquests dos encontres a casa sumant els sis punts, amb l’equip allunyat del descens a 10 punts (9è amb 26), ara arriba l’hora de la veritat a la Copa del Rei. Serà dijous al Ramón Sánchez Pizjuán davant un equip que històricament en els temps més recents ha estat tocat per la deessa fortuna en més d’una ocasió que tots recordareu en els moments més decisius. Es hora que aflori la justícia històrica esportiva, i que la fortuna també es posicioni ja de manera rotunda amb un equip, l’espanyolista, que en els darrers partits ha trobat el seu millor joc, ha transmès la seva millor imatge, i ha trobat una il·lusió amb la que lluità a la vida... més enllà del poc atractiu però obligat tràmit d’obtenir cada any la permanència sense més pena que glòria. Serà la batalla de Sevilla. L’autèntica batalla per ser a les semifinals. Allà l’equip haurà de donar el millor de si mateix davant la trucada a la porta de la glòria. A per la cinquena!. Per somniar que no quedi.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Álvaro, Héctor Moreno, Fuentes; Cañas, Abraham, Lucas Vázquez, Salva Sevilla; Sergio García i Stuani.
Substitucions: Víctor Sánchez per Abraham, m. 61; Caicedo per Stuani, m. 69; Alex per Salva Sevilla, m. 79.

UD Almería: Julián; Miguel, Fran Vélez, Trujillo, Ximo Navarro; Thomas, Verza; Edgar, Corona, Wellington; i Hemed.
Substitucions: Soriano per Thomas, m. 46; Dani Romera per Wellington m.73; Espinosa per Edgar, m. 78.

Àrbitre: Alberto Undiano Mallenco, del comitè territorial navarrès, assistit en bandes per Roberto Díaz Pérez del Palomar i Jesús Zancada Lobato. Cartolines grogues al visitant Thomas, m. 38, i als locals Abraham, m. 50, Cañas, m. 57.

Gols: 1-0: Stuani, m. 37; 2-0: Stuani, m. 39; 3-0: Caicedo, m. 74.

Incidències: Encontre corresponent a la 20èna. jornada (primera de la segona volta) del campionat de lliga de 1a. Divisió (Lliga BBVA), disputat en el Power8 Stadium davant 16.792 espectadors.

CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ (LLIGA BBVA)