diumenge, 1 de febrer del 2015

L'ESPANYOL JUGANT AMB 10, DONA LA CARA
FINS EL FINAL I ES A MOLT POC D'ENDUR-SE UN PUNT (3-2)

Sevilla FC: 3 - RCD Espanyol: 2


L’Espanyol ha caigut al Pizjuán amb un gol en les acaballes del partit. Avui si que la derrota no ha arribat aparellada amb la glòria com dijous, doncs evidentment ha suposat la pèrdua dels punts en joc, però les vicissituds i adversitats pròpies del partit obliguen a fer una lectura del tot optimista per la imatge donada per l’equip resistint amb 10 jugadors cinquanta minuts i encara tenint forces per neutralitzar l’avantatge local amb un segon gol assolit en inferioritat numèrica. Finalment els andalusos s’han fet amb el triomf, però han hagut de suar i de valent per derrotar al quadre català. 

Tot discorria sense gaire de destacable, fins que en els onze de joc Aleix Vidal veuria la primera cartolina per fingir una caiguda dins l’àrea espanyolista. Tres minuts després hi hauria la primera ocasió del partit: Remat d’Arribas, i el meta espanyolista rebutja l’ esfèrica. En la següent jugada l’equip perico protagonitzaria un contracop per banda dreta en el que Abraham li envia una precisa passada a Salva Sevilla.  L’andalús recollint la bola dins l’àrea regateja Beto, aquest el fa caure, i González González assenyala la pena màxima però li mostra la cartolina de color groc i no vermell.

De poc serviren les protestes dels jugadors pericos davant la decisió del col·legiat perdonant-li la vermella a Beto. S’encarregà de transformar Stuani, endevinant el porter la intenció de l’uruguaià, però amb un llançament inapel·lable ha fet pujar el 0-1 al marcador. 

La ràpida rèplica local, un remat creuat de Carriço, fora.  En el 19’ pujada del lateral Fernando Navarro i al seu centre no hi ha arribat per ben poc Iago Aspas a boca de canó.  L’ocasió més clara dels andalusos abans dels gols, ha tingut a Kiko com a protagonista amb una gran intervenció.  El d’Alcover rebutja la rematada de cap d’Aspas a boca de canó, i amb reflexes torna a rebutjar amb una mà, evitant un segon remat.  El Sevilla cada cop tancant més enrera als espanyolistes que ja patien per mantenir el resultat.

Arribà l’empat en un altre gol de Diogo encara molt més llunyà que el de Copa. En una bola dividida a la dreta de l’atac local fica el peu fort davant Salva Sevilla i llença un obús mig amb intenció, mig amb fortuna, que agafa avançat Kiko i acaba superant-lo.  L’empat dona ales al quadre blanc, i junt a la recuperació anímica dels andalusos es junta l’inici de les adversitats dels espanyolistes. Héctor Moreno lesionat, ha d’abandonar el terreny de joc sent substituït per Álvaro, qui en principi avui havia de descansar. 

A sis del descans, errada en la passada horitzontal de Cañas per Fuentes que queda curta, i se n’aprofita Aleix Vidal qui penetrant dona la passada de la mort per que Vitolo afuselli a Casilla. El Sevilla havia capgirat el marcador. Però no havia acabat encara el primer temps...  Contra del Sevilla que agafa a la defensa espanyolista en calces, i Aspas encarant Kiko l’intenta superar amb una vaselina que el d’Alcover talla amb la mà fora de l’àrea per evitar el 3-1. Vermella justa, inapel·lable, que en aquesta ocasió si mostra el col·legiat; en la de Beto, no.   Sergio sacrifica a Salva Sevilla per donar entrada a Pau.

Tot el segon temps amb un home menys, per sota en el marcador, i amb dos canvis ja efectuats amb només una possibilitat de que Sergio, Lucas o Caicedo poguessin sortir al terreny de joc per canviar-li la cara en atac a l’equip.  Compensaria el col·legiat en una acció en la que Cañas jugant amb la mà, se’n podia anar perfectament al carrer en cas que li hagués mostrat la segona.   

Qui no ha volgut sorpreses ha sigut Emery qui ha situat sota pals a Sergio Rico en lloc de l’amonestat Beto.  Sergio González ha fet el tercer i darrer relleu substituint Montañés per Sergio García.  I sorprengué l’equip espanyolista doncs tot  jugar amb 10, no ha renunciat a l’atac, dominant els primers minuts del segon temps.  Pau, segur, atura un xut de Banega. Al 51’ el mateix  Banega obre per Diogo qui fica un centre al que per ben poc no arriba Iago Aspas.  Al contracop l’equip andalús, i amb un Espanyol força obert (54’)  Aleix Vidal s’escapoleix de Colotto entrant pel centre i la bola dividida per Aspas hi arriba valent Pau López, llençant-se a la gespa anticipant-se.   En el 57’ arribant tard davant Aleix Vidal, s’ha jugat la segona groga Víctor Sánchez. En el 60’, Sergio García fent un gran control a una forta passada d’Abraham, es gira en la frontal i deixa anar un gran xut que és a punt de significar l’empat, però surt a un pam del pal dret.   

Contracop local d’un Sevilla amb molts espais, i Aspas passant la bola per Iborra qui tot sol  i amb temps suficient, remata estavellant la bola al pal. En la jugada següent ha hagut de sortir Sergio Rico davant el Sergio espanyolista rebutjant en una acció compromesa. En el 66’ centre des de la dreta i remat forçat a mitja alçada i a boca de canó d’Aspas ficant el peu, i altre cop l’esfèrica s’estavella a la fusta. En jugada ràpida de Aspas, l’aguanta primer Álvaro, però acaba centrant amb poc angle rebutjant Javi López davant Iborra evitant el remat letal.

El Sevilla havia tingut a l’Espanyol a la seva mercè i només li havia mancat rematar-lo. Però en el 78’ des de camp propi recupera una pilota Javi López. Gran cavalcada del lateral andalús amb canvi de ritme per cedir després a Víctor Sánchez qui erra en la paret enviant al peu d’un defensor, però la pilota li torna als seus peus i sense pensar-s’ho dues vegades aquest cop envia una canonada, que acaba entrant per l’escaire de Rico.

Però Unai Emery reacciona ràpid i ell si té la possibilitat de fer canvis i posa tota la carn a la graella amb l’entrada de Denís i Bacca. Primer ho provaria Denís Suárez amb un remat que aturà Pau, després amb varies pilotes centrades i finalment en el 90’ Bacca fica una pilota per que en posició dubtosa, (probablement en línia per tant en posició correcta), Iago Aspas marca de xut que bat a Pau. Amarg final per ben poc, a “la doble batalla sevillana”.

L’Espanyol de Sergio González, no ha pogut posar la cirereta al pastís puntuant en Nervión. Una autèntica llàstima després de la gran demostració de fe, lluita i professionalitat malgrat les adversitats.  El darrer llançament d’Abraham penjant a l’àrea, l’ha rematat Fuentes de cap fora, en el que era la darrera acció del partit per pogué donar la sorpresa.  L’equip espanyolista ha superat i amb nota aquesta doble confrontació amb l’equip sevillista. Cal refer-se físicament i sobre tot psicològicament doncs el desgast ha sigut fort, i més ara que el planter ha quedat tant reduït en nombre de jugadors.  Esperem que no sigui res greu la lesió de Moreno, per que amb Álvaro sancionat i Eric traspassat... veurem qui juga a la nova Catedral...


Fitxa tècnica:
Sevilla FC: Beto; Diogo, Arribas, Kolo, Fernando Navarro; Iborra, Carriço; Aleix Vidal, Banega, Vitolo; i Iago Aspas.
Substitucions: Sergio Rico per Beto, m. 46; Denís Suárez per Vitolo, m. 78; Bacca per Banega, m.78

RCD Espanyol:  Kiko Casilla; Javi López, Colotto,  Héctor Moreno, Fuentes; Víctor Sánchez, Cañas;  Abraham, Salva Sevilla, Montañés; i Stuani. 
Substitucions: Álvaro per Héctor Moreno, m. 33; Pau per Salva Sevilla, m. 40; Sergio García per Montañés, m.46.

Àrbitre: José Luis González González, del comitè territorial de Castella - Lleó, assistit en bandes per José M. Sánchez Santos i Ignacio Rubio Palomino. Cartolines grogues pels locals Aleix Vidal, m. 11, Beto, m. 15, Iborra, m. 37, Arribas, m.44, Diogo, m.55, Banega m.65, Bacca, m. 80 i Iago Aspas, m. 90.  Per part espanyolista, Cañas, m. 13,  Víctor Sánchez, m.20 i Lucas Vázquez, (m. 45, al descans, per fer-li observacions de caire tècnic). Ha vist la vermella directa  Kiko Casilla, m. 40.

Gols: 0-1: Stuani (pen.), m. 15; 1-1: Diogo, m. 26; 2-1: Vitolo, m. 35; 2-2: Víctor Sánchez, m. 77; 3-2: Iago Aspas, m. 90.

Incidències: Encontre corresponent a la 21èna. jornada del campionat de lliga de Primera Divisió (LLIGA BBVA), disputat aquest vespre a l’Estadi Ramón Sánchez Pizjuán de Sevilla. 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M