dilluns, 2 de febrer del 2015

TOT I FALLAR UN PENAL, EL JUVENIL "A" GOLEJA,
I AUGMENTA L'AVANTATGE A LA CLASSIFICACIÓ













RCD Espanyol Juvenil “A”: 3 – CD Manacor: 0

Visitava la Dani Jarque per enfrontar-se al líder, el quart classificat, el sorprenent CD Manacor. L’equip de David Gallego ja coneixia de la derrota de la Damm CF davant l’aragonès Stadium de Casablanca a Horta i per tant en cas de triomf com finalment així ha succeït, l’equip perico augmentava la diferència respecte del segon classificat a 7 punts més gol-average. Tot això en una jornada on solament ha guanyat dels equips de la part alta, el RCD Mallorca (1-2 a Badalona), mentre que el FC Barcelona només va pogué empatar ahir a Lleida (1-1) i prossegueix la seva hecatombe en aquesta categoria quedant-se ja a 17 punts de l’Espanyol i a 10 de disputar la Copa del Rei Juvenil.    

En el primer període l’Espanyol ha arribat en tres, quatre ocasions força clares en uns primers quaranta-cinc minuts de major domini local però amb fases de joc bastant igualat amb força migcampisme. No ha sigut fins el primer quart d’hora que ha arribat amb cert perill l’equip català a l’àrea balear. Ha sigut un centre d’Aarón que no ha arribat per ben poc Eric Gracia a connectar amb el cap. Avui, l’equip perico tenia la baixa del seu golejador Campu, i per segon partit consecutiu actuaria en el segon temps el davanter del Juvenil “B” Adrián Rivas qui ha fet un bon partit en el temps que ha estat sobre la gespa.

Marc Gual ha disposat de la segona oportunitat quan en la frontal ha retallat a un adversari i ha deixat anar un tret col·locat però poc fort que ha blocat el meta Benji llençant-se a la seva esquerra. Als vint-i-cinc minuts l’Espanyol ha tingut la més clara de totes elles en el primer temps, quan Éric Gràcia dins l’àrea després de retallar al porter ha rematat amb poc angle estavellant la bola a les cames d’un defensor que ha evitat el primer gol del partit.  Abans del descans, en una pilota avançada, Marc Gual en carrera ha connectat un bon tret al que ha respost Benji amb una bona intervenció rebutjant l’esfèrica.

En el segon temps, Mosquera ha tingut en un llançament directe de falta una bona oportunitat per part balear, però el meta Chus, avui titular, ha rebutjat a córner llençant-se a la seva esquerra.  Als set minuts, jugada polèmica en l’àrea balear en una entrada d’un defensor manacorí en la que el col·legiat no ha cregut oportú assenyalar res. L’Espanyol intensificava ja el seu domini i posava cercle a la porteria rival. Dos centres xuts força tancats (un de Toro i altre de Sarmiento) eren rebutjats amb la punta dels dits pel meta Benji.

Al 56’, clar penal sobre Éric Gràcia. El col·legiat aquest cop no ho dubta i assenyala els onze metres. L’encarregat de transformar-lo seria Marc Gual, però el davanter ex del Badalona llença malament a la dreta del porter endevinant-li aquest la intenció i atura l’esfèrica malbaratant-se la gran ocasió de posar-se per davant en el marcador.   Minuts després tornaria a provar-ho Gual amb un remat que aturà el porter altre cop per la seva dreta.

No defallí el quadre català malgrat l’errada de la pena màxima i continuà assetjant al conjunt manacorí fins que en el minut 61’ Marc Gual recupera una pilota en zona de tres quarts avançant i afavorit pel rebot segueix amb la bola fins arribar a la frontal; no ho veu clar i acaba obrint molt bé a la seva esquerra per la incorporació d’Adrián Rivas qui envia una perfecta i profunda centrada per que a boca de canó Écija afuselli Benji i situï l’1-0 en el marcador.

Nou minuts després, en una bola centrada des de la dreta a pilota aturada,  rebutja en curt el meta Benji, i la pilota li cau al central Iago incorporat a l’atac qui posant el cap remata al fons de la porteria. L’Espanyol encarrilava ja l’encontre a manca de poc més de vint minuts per la fi del partit.  En un centre des de l’esquerra d’Aarón, rematà de primera Écija responent amb una gran intervenció el meta manacorí rebutjant la volea de l’extrem espanyolista  evitant el tercer. 

Però aquest (el tercer) acabaria arribant i duria la signatura d’Iván Écija. Aconseguiria el doblet a 9 minuts dels noranta després d’engaltar un gran tret a l’escaire dreta de la porteria. Un autèntic golarro. En aquest segon temps esgotà els canvis David Gallego donant entrada primer a Rivas, posteriorment Lauren, Patrick, i finalment Entrena.  Com a curiositat, el tècnic del CD Manacor Josep Sanso, substituí al seu meta Benji per el reserva, Jaume a 7’ dels noranta reglamentaris.  Els balears tindrien una oportunitat de reduir diferències però es trobarien altre cop amb la seguretat de Chus qui ho impedí. En el 88’ una acció individual d’Adrián Rivas que acabà aturant Jaume, seria la darrera oportunitat en el partit, assenyalant minuts després el col·legiat la fi d’aquest partit, amb sensació d’alleujament per part dels presents, pel força fred que ja estava fent a la Dani Jarque.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Chus, Toro, Aarón, Iago, Lluis, Alex, Iván Écija, Melendo, Eric Gràcia, Gual i Sarmiento.
Substitucions: Adrián Rivas per Sarmiento, m.54; Lauren per Gual, m. 62; Parick per Eric Gràcia, m. 75; Entrena per Iván Écija, m. 82. Altre suplent: Rubén (p.s.)

CD Manacor: Benji, Codina, Palmer, Mosquera, Rafa, M. Ángel, Cabrer, Rubén, Jaime, Sergi i Izquierdo.
Substitucions: Alberto Toril per Jaime, m.53; Joan per Cabrer, m. 58;  Miki per Izquierdo, m. 69; Miquel per Rubén, m. 76;  Jaume (p.s.) per Benji, m. 83.

Àrbitre: Óscar Sauleda Torrent, de la delegació d’ El Maresme, assistit en bandes per López Banderita i Martín Barcelona. Cartolines grogues per Mosquera, m. 56 i M. Ángel, m. 68 per part manacorí.

Gols: 1-0: Iván Écija, m. 61; 2-0: Iago, m. 69; 3-0: Iván Écija, m. 81.

Incidències: Encontre corresponent a la 21èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat aquesta tarda de diumenge al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque amb poc públic, i molt de fred. Climatològicament ha sigut una tarda variable del tot, amb restes de pluja abans de l’inici, una mica de petita calamarsa en els primers instants, s’han obert clarianes posteriorment, sol, i finalment després de posar-se l’astre rei, moltíssim fred amb ambient ventós.



  CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL,  GRUP 3r.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. ESPANYOL 51 21 16 3 2 43 8
2 C.F. DAMM 44 21 13 5 3 34 11
3 R.C.D. MALLORCA 43 21 12 7 2 36 11
4 C.E. MANACOR 38 21 11 5 5 32 24
5 F.C. BARCELONA 34 21 9 7 5 37 21
6 U.D. CORNELLÀ 33 21 9 6 6 28 19
7 A.D. STADIUM CASABLANCA 32 21 9 5 7 28 33
8 C. GIMNÀSTIC TARRAGONA 30 21 8 6 7 21 25
9 C.D. ATLÉTICO BALEARES 25 21 6 7 8 19 23
10 REAL ZARAGOZA 24 21 6 6 9 33 33
11 LLEIDA ESPORTIU T.C.F. 21 21 6 3 12 21 34
12 C.D. SAN FRANCISCO 21 21 5 6 10 25 39
13 C.F. BADALONA 20 21 6 2 13 24 36
14 C.E. MERCANTIL 16 21 3 7 11 23 43
15 S.D. HUESCA 15 21 3 6 12 15 43
16 U.F.B. JÀBAC I TERRASSA 13 21 2 7 12 27 43





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M