diumenge, 1 de febrer del 2015

UN ESPANYOL "B" DE DUES CARES
GUANYA EN EL 89' AL CORNELLÀ (3-2)

RCD Espanyol “B”: 3 – UE Cornellà: 2

Sobrevolà el fantasma del partit davant l’Olot durant força estona a la Dani Jarque. Un partit que s’havia posat pràcticament a la butxaca l’equip de Planagumà en el primer quart d’hora de joc amb un prometedor 2-0 i tenint en front un dels equips que menys ha fet en atac en els primers quaranta-cinc minuts de joc demostrant el lloc que ocupava a la classificació, es tornà a complicar i de quina manera!, en un desastrós segon temps dels blanc-i-blaus en el que tan sols el gol de Pirulo evità altre cop la desfeta del filial i que el Cornellà sumés o inclòs s’hagués endut el triomf doncs més a prop estigué el 2-3 que el finalment 3-2...

Per que en el primer temps el Cornellà gairebé no existí en atac i en defensa durà exactament tretze minuts. El temps en que Mamadou fent jugada per l’extrem – banda esquerra de l’atac perico -, arribés a línia de fons i habilitant per la centrada de Carmona a la zona del segon pal on totalment lliure de marca es trobava Jairo Morillas qui només hagué de rematar amb el cap al fons de la porteria.  En un partit en el que fou protagonista el col·legiat pel gran nombre de cartolines mostrades als visitants per la duresa en que s’emprà, se’n menjà una de molt clara als pocs instants després del gol local quan Mamadou fou entrat en falta durament. Aquesta es llençà per Carmona junt a la lateral de l’àrea de càstig, tocant un defensor sota pals i marxant-se a córner.

Aquest es llençà per Joan Jordán des de l’esquerra de l’atac local, tant tancat que no podem precisar si tocant o no lleugerament Íñigo, acabà dins la porteria sent un més que probable gol olímpic. Però malgrat el 2-0, l’equip espanyolista continuà posant setge a la porteria del Cornellà i gaudint de molt clares ocasions per fer el tercer. Habilita Jairo en profunditat per Marc Fernández qui dona la passada de la mort pel remat increïblement fora Mamadou quan ho tenia tot al seu favor per fer el tercer (20’).

L’atac local era continu davant un Cornellà que aturava el temporal com bonament podia; en un servei de falta directe en la frontal, colpeja Carmona molt bé obligant a lluir-se Íñigo rebutjant la pilota quan ja es colava dins (26’).  Un minut després serà Marc Fernández qui rematant forçat una bola passada centrada des de l’esquerra, remata tocant el porter i estavellant-se la pilota al travesser. Una centrada de Rober és rematada de cap per Jairo, anticipant-se als defensors, però enviant fora. En el 41’ servei de cantonada que acaba traient sota pals un defensor del Cornellà, i un remat desviat de Rober estigué a punt de significar el tercer.  Adrià Carmona llençaria ja a dos del descans, una falta lateral que tocant amb la punta dels dits el meta Íñigo, acaba estavellant-se la pilota al travesser.  Domini per tant aclaparador, abassegador dels espanyolistes.

El tècnic visitant introduí dues variacions en l’onze del Cornellà donant entrada a Gómez i Gallar després del descans.  Tot i que l’Espanyol inicià el segon període continuant atacant i tenint a peus de Mamadou el tercer evitant-t’ho Íñigo salvant al seu equip, als cinc de la represa després d’un parell de minuts ja de domini visitant, en el llançament d’un servei de cantonada reduí distàncies el quadre cornellanenc al rematar Pelegrí de cap al fons de la porteria espanyolista. Fou altre cop a pilota aturada com davant l’Olot, i a partir d’aquí, nervis, poc joc, massa por en alguns jugadors davant l’actitud de duresa dels visitants que a partir d’aquells moments anaren a per totes i controlaren el joc obligant a endarrerir-se al quadre perico.

Al 55’ clares mans del davanter Enric dins l’àrea  pròpia en una jugada en la que el Cornellà defensava replegat una acció a pilota aturada, però que al tractar-se d’una bola rebotada que li colpeja primer al genoll, el col·legiat valencià no aprecià intencionalitat en la jugada.  Als 13’ de la represa, el meta Andrés salva de l’empat al seu equip després d’un clar remat d’Enric.  Les coses ja no anaven gens bé i la imatge de l’equip recordava en excés la del partit davant l’Olot.

Planagumà efectua una substitució poc assimilada per molts dels seguidors presents traient a un dels destacats en el primer temps, Mamadou, i entrant un migcampista més a fi de reforçar la medul·lar. L’equip es llença en canvi cada cop més enrera davant l’empenta dels del Baix, i inclòs llencen aquests tres serveis de cantonada consecutius amb molts de problemes per la cobertura perica en el primer d’ells (64’). Entrarà posteriorment Pirulo per Luque en el 70’,  i al cap d’uns minuts, el Cornellà empatarà el xoc mitjançant Gallar quan supera aixecant l’esfèrica per sobre de la sortida del meta Andrés, consumant-se la desfeta d’aquest segon temps dels locals.  En el 75’ una picabaralla entre Íñigo i Carmona després d’un embolic dins l’àrea, acabà veient tots dos la cartolina groga.

A manca de cinc minuts pel final, Pere veuria la segona cartolina groga i acabaria abandonant el terreny de joc de manera prematura deixant al seu equip amb 10 jugadors.  El Cornellà busca el 2-3 i una pilota es passeja perillosament per l’àrea espanyolista. Un remat de Borja l’atura el meta perico Andrés Prieto.

Quan ja semblava que a l’Espanyol B no li quedava suficient benzina ni moral tot i jugar amb superioritat numèrica com per intentar-ho (89’), arribà una bona combinació entre Carmona i Joan per la dreta, qui fica una bona pilota interior per la penetració de Marc Fernández qui centra per Jairo. El davanter andalús de l’Espanyol B a boca de canó remata colpejant en un defensor, i en segona instància passant la pilota que cau a peus de Pirulo qui sense oposició rematà al fons de la porteria cornellanenca aconseguint el gol del triomf.  Encara hi hagués temps per una pilota de Joan per la internada de Marc que acabà amb un centre molt tancat que rebutjà el porter.

Primera victòria espanyolista en 2015 que talla una negativa ratxa d’un empat i tres derrotes consecutives.

RCD Espanyol: Andrés, Rober, Raillo, Ángel, Héctor, Joan, Marc Fernández, Luque, Jairo, Mamadou i Carmona.
Substitucions: Marc Roca per Mamadou, m. 61; Pirulo per Luque, m. 70; Marc Navarro per Marc Fernández, m.91. Altres suplents: Galas i Koke (p.s.).

UE Cornellà: Iñigo, Pere, Dani Martí, Pelegrí, Borja, David, Boniquet, Maestre, Enric, Xemi i Arnau.
Subsitucions: Sergio Gómez i Gallar per David i Dani Martí, m. 46; Bartu per Enric, m. 87. Altres suplents: Segovia (p.s.), i Israel.

Àrbitre: Enrique Sanchos Cambra, del comitè territorial valencià, assistit en bandes per Carlos Ramírez Gomis i Aleksandar Hristov Hristov. Ha mostrat cartolines grogues als espanyolistes Andrés, m. 71, Carmona, 75, i Jairo, m. 92, i als visitants Pelegrí, m. 13, Dani Martí, m. 28, Segovia, m. 55, Gallar, m. 65, Sergio Gómez, m. 67, Arnau, m. 69, Iñigo, m. 75, Enric, m. 81. Ha expulsat amb doble groga a Pere (43’ i 85’)

Gols: 1-0: Jairo, m. 13; 2-0: Joan, m. 17; 2-1: Pelegrí, m. 50; 2-2: Gallar, m. 72; 3-2: Pirulo, m. 89.

Incidències: Encontre corresponent a la 23èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de Segona Divisió “B”, disputat en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Ambient força ventós i fred, i als moments abans de l’inici del partit inclòs algunes gotes s’han deixat escapar de negres núvols que parcialment cobrien el cel. En les files del quadre verd, els que foren jugadors del filial perico Pere Martínez Sastre i Enric Gallego Puigsech.