diumenge, 22 de març del 2015

RCD ESPANYOL, CAMPIÓ
DE LLIGA DE LA DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL.

RCD Eespanyol Juvenil “A”: 1 – UFB Jàbac i Terrrassa: 0

L’Espanyol s’ha proclamat aquest migdia campió de lliga de la Divisió d’Honor Juvenil al primer intent quan encara manquen tres jornades per cloure el campionat. L’equip de David Gallego ha culminat amb èxit un gran campionat guanyant per la mínima al cuer de la categoria en un partit bastant fluix en el que el més important han estat els tres punts que afegits a l’empat a dos gols que la Damm ha obtingut al Feliu i Codina d’Horta davant el CD San Francisco, adjudiquen el títol als blanc-i-blaus amb 9 punts d’avantatge més gol-average. Un total de 19 victòries i 3 empats conformen aquesta ratxa sensacional sense conèixer la derrota que li ha portat al quadre perico ha obtenir el títol amb aquesta solvència i comoditat.

L’equip espanyolista ha obtingut a més, una de les 8 places per disputar la propera Copa de Campions de Divisió d’Honor Juvenil i una de les 16 places per disputar la Copa del Rei Juvenil. Competicions ambdues en les que per conjunt i qualitat tècnica individual l’equip espanyolista és un dels ferms aspirants a fer-se amb la triple corona juvenil.

El partit no ha sigut excessivament bonic. L’Espanyol ha sigut el just guanyador recolzant el seu triomf en un bon primer temps en el que ha disposat d’ocasions per deixar sentenciat el partit, mentre que en el segon període ha baixat força el seu rendiment ofensiu i en moltes fases del mateix s’ha dedicat a controlar el joc i deixar còrrer els minuts conscient que avui el que calia fer era assegurar el triomf i esperar les noticies que arribaven d’Horta.  Gallego avui ha alineat a Oscar Melendo en una posició força més avançada (jugant per davant d’Alex i Marc Roca) i no ha brillat tant com en ell és habitual donant circulació i fluïdesa al joc d’atac a la medul·lar.

Ja als tres minuts Aarón – dels més destacats avui – ha dut perill amb un servei de cantonada molt tancat que ha obligat a Pedro ha rebutjar de punys. En el 8’ de joc un gran tret primer d’Alex López en la frontal i posteriorment d’Entrena, han sigut rebutjats pel porter del quadre egarenc.  L’Espanyol havia sortit molt fort i Gual tingué el gol rematant de primera excessivament creuat en el 9’. Quan ja s’havien complert els deu minuts de joc, en zona de mitjos del quadre visitant en camp egarenc recupera Juanan Entrena una pilota en banda esquerra; posa la directa marxant-se com una bala superant al darrer defensor i després d’una gran cavalcada encarant al meta Pedro el bat amb un xut ras i potent que significà l’únic gol del partit. Un bonic gol.

Altre cop Entrena ho provà amb  un llançament des de la frontal que rebutja Pedro i erra tot sol Gual quan trigà massa volent-se-la preparar i un defensor ràpid li barra el pas rebutjant i impedint el seu remat.   Un lliure directe llençat per Aaron bota davant mateix del meta i acaba rebutjant junt al pal dret de la seva porta.  Un centre de Marc Roca des de l’esquerra el remata de cap el central Iago desviat (27’). Aarón col·locaria dos preciosos centres des de la seva natural banda esquerre però en cap de les dues ocasions el golejador Campu pogué veure porta. El primer rematant de cap fora, i el segon molt més clar, rematant amb el peu també fora quan ho tenia tot al seu favor. Entre mig d’ambdues ocasions, Lluis remataria de cap també fora. En el darrer minut gran ocasió de Campu a centre per enèsima vegada d’Aarón, però el remat en el primer pal del davanter espanyolista es marxà fora.

En el segon temps l’Espanyol dominà al seu rival però amb absència de profunditat. Trigà setze minuts en acostar-se amb perill després d’un llançament directe de falta a càrrec d’Aarón que sortí per sobre el travesser. Abans, però, en el 59’ tingué lloc la primera arribada clara dels visitants que finalitzà amb un pèssim remat molt alt i desviat. Una darrera ocasió de Marc Roca i poc més en aquests segons quaranta-cinc minuts.

El partit anà morint lentament i tot i els canvis (Éric Gràcia, Écija, el debutant Pibe i Sarmiento) no varià en absolut els paràmetres en que es mogué el joc. En el 90’ un centre molt tancat que no ha pogut fer-se Rubén amb la bola i aquesta ha sigut rematada fora per un jugador visitant, ha estat a punt de donar l’ensurt. Però el Jàbac ha evidenciat la seva condició de cuer (al menys a nivell ofensiu) i no ha donat sensació real d’estar en condicions de pogué sorprendre al quadre espanyolista i marxar-se de la Dani Jarque puntuant.

El col·legiat ha assenyalat la fi del partit després del temps supletori i els jugadors no han abandonat el terreny de joc esperant les noticies que arribaven d’Horta. La Damm que perdia 0-1 li havia donat la volta al marcador, però tan sols uns minuts després havia aconseguit el quadre balear del San Francisco l’empat que acabaria sent definitiu. Quan el col·legiat ha assenyalat la fi del partit al Feliu i Codina i han arribat les notícies a Can Perico, les notes del himne del RCD Espanyol han sonat per megafonia i els jugadors s’han fos en una pinya celebrant el títol i procedint a les típiques escenes d’eufòria en les que ha corregut el cava, els tècnics i auxiliars mantejats  i les típiques fotos que en el proper post us oferirem a mode d’homenatge al campió de lliga perico.

Felicitats RCD Espanyol !!!

RCD Espanyol: Rubén, Toro, Aarón, Iago, Lluis, Alex, Melendo, Marc Roca, Campu, Gual, i Entrena.
Substitucions: Eric Gràcia per Gual, m.57; Iván Ècija per Melendo, m 81; Pibe per Campu, m. 84; Sarmiento per Entrena, m. 86. Altre suplent: Chus (p.s.)

UFB Jàbac i Terrassa: Pedro, Carlos, Dan, Pallás, Juanan, Olmo, Vela, Serna, Max, Álvaro i Ferry.
Substituts: Hernán per Carlos, m. 56; Matu per Serna, m. 64; Navarrete per Vela, m. 72,  Atres suplents: Dani (p.s.), i Sergi.

Àrbitre: Oscar Carballo Vázquez, de la delegació de Barcelona, amb Martín i Vega d’assistents.  Cartolina groga al visitant Serna, i als locals Iago i Lluis.

Gol: 1-0: Entrena, m. 10

Incidències: Encontre corresponent a la 27èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat aquest migdia al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.  Cel cobert amb alguna clariana, ambient força ventós i temperatura freda.  Al conjunt perico ha debutat “Pibe” (darreres fotos, amb dorsal 14), jugador colombià que té aquest sobrenom i que es diu (sic) Yhonatan Fernando Bedoya Quintero.