dilluns, 27 d’abril del 2015

HA MORT MIKE PHILIPS

Ens ha sorprès avui la mort del que fos gran pivot del RCD Espanyol de bàsquet, Mike Philips, en un principi sembla ser degut a un accident domèstic el passat dissabte. Una fatal caiguda li costà la mort, pendent que se li practiqui l’autòpsia per determinar amb exactitud la causa.  

Michael Charles Philips (Akron, Ohio, 24 de març de 1956, 2,08 m.d’alçada) jugava de pivot, es formà a la Universitat de Kentucky, escollit en el draft de 1978 en tercera ronda pels New York Nets on no arribà a jugar, arribant posteriorment al nostre país on  jugà durant 11 temporades a la lliga espanyola.
  
D’elles, Mike Philips jugà dues temporades al RCD Espanyol. Amb Guifré Gol a la banqueta temporada 1985/86 en la que junt a Vernon Smith formant parella d’americans l’equip de bàsquet espanyolista assolí la sisena plaça de la lliga obtenint plaça per jugar la Copa Korak. Aquella gran temporada, en el moment dolç del basquetbol espanyolista, fou Mike Philips el màxim encistellador de la lliga ACB i estigué a punt de classificar al seu equip per la Copa del Rei (només la jugaven 4 llavors, els dos primers de cada grup en que es dividia la primera fase de la lliga regular).  En aquell decisiu encontre per assolir les semifinals de la Copa, l’Espanyol caigué a Saragossa 89-85 davant el CAI sumant el pivot nord-americà ni més ni menys que 45 punts (21/25 + 3/6 tirs lliures, 11 rebots defensius i 4 en atac).

A la 1986/87 amb Juanito Jiménez a la banqueta del llavors anomenat  Gin MG Sarrià, integrà la plantilla espanyolista en una temporada per oblidar entre el canvi de denominació i la dolenta aportació de l’equip a nivell esportiu.  Formà parella amb el nord-americà Willy Jones, i passà per diverses lesions que no li permeteren donar el rendiment tant gran de la primera temporada en el que meravellà a tots els seguidors del bàsquet perico que es donaven cita al Palau d’Esports del Carrer Lleida.

En la seva etapa perica, al marge de destacar per les grans puntuacions assolides,  també passà a la història quan aconseguí encistellar, caigut en del parquet de la pista.

Al marge de l’Espanyol, defensà les samarretes d’altre entitats com el CB Mollet, el FC Barcelona, Licor 43 (d’on arribà al RCDE), Fórum, Cacaolat, i Juver Murcia.  

Descansi en pau Mike Philips. Glòria als herois del RCD Espanyol. Als de les seccions, per descomptat, també. 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M