diumenge, 26 d’abril del 2015

L'ALEVÍ "A" ACONSEGUEIX EMPATAR EL DERBI
I ES PROCLAMA BRILLANTMENT CAMPIÓ DE LLIGA INVICTE

RCD Espanyol Aleví “A”: 2 – FC Barcelona “B”: 2

El RCD Espanyol ha sumat el seu tercer títol de lliga del futbol base en la present temporada. Després del seu Juvenil A, i Cadet B, l’equip aleví de segon any, entrenat per Xavier Morón, empatant a dos gols davant el FC Barcelona B en el derbi de la màxima, ha obtingut el títol de lliga del grup segon de Preferent Aleví de manera matemàtica al avantatjar en 9 punts al quadre culer a manca de tres jornades per cloure el campionat i després que l’average particular entre ambdós conjunts sigui favorable als blanc-i-blaus en guanyar 1-3 a la Gamper a la primera volta.

Aquest ha sigut el tercer empat dels de Morón en tot el que portem de temporada en el torneig de la regularitat. 24 victòries i 3 empats, amb 156 gols a favor per 26 en contra,  sense conèixer el que és la derrota i havent-se adjudicat torneigs del prestigi del Fallas Burriana o el MIC Football en la categoria aleví de F-7.

Avui no ha sigut precisament un dels millors partits que diguem. El Barcelona (al que no li valia ni tan sols el triomf si no era per més de dos gols per endur-se l’average) ha dut la iniciativa en el joc des d’un primer moment i s’ha avançat en dues ocasions en el marcador, però finalment els espanyolistes no han deixat escapar la possibilitat de celebrar avui mateix el títol en la primera ocasió, en el primer “match ball” del que han disposat. Tant el triomf com l’empat, li donaven el campionat de manera matemàtica.

Tot i el domini visitant, el primer xut amb perill a porta ha sigut d’Estanis aturant Alain.  La primera gran ocasió ha estat pels locals amb un xut creuat de Sergi Corbera que ha rebutjat el porter barcelonista.  Els visitants han arribat al 6’ de joc per primer cop amb perill a l’àrea espanyolista. Ha sigut un xut de Aghayedo que ha aturat Marçal. Al contracop l’equip perico era qui duia perill com en  una acció individual d’Estanis corrent la banda dreta i arribant davant el porter amb poc angle, rematant i tapant bé l’angle curt el porter barcelonista. La rèplica culer, un centre perillós que s’ha passejat per l’àrea sense que arribés Nadir.

En el segon quart, menys ocasions encara. Molta igualtat en el joc, un Espanyol bastant conservador intentant mantenir l’empat a zero i un Barcelona que volia i no podia. En una falta lateral executada per Isma, la pilota ha sortit llepant l’exterior de la xarxa superior. L’ocasió més clara pels culés altre cop per Aghayedo al minut 28’ quan remata de primera una bola penjada, tot sol, enviant l’esfèrica fora. Amb empat a zero s’arribà al descans, al termini dels primers trenta minuts de joc.

En el tercer quart, després d’un primer xut d’Otger aturat per Alex Montes, el FC Barcelona obrí el marcador quan als sis minuts de joc Gabriel recull una bola rebotada en l’intent de la cobertura espanyolista de sortir amb la bola jugada, i es queda tot sol davant el meta Alex, el qual bat amb un remat ras a plaer.

Però molt poc li durà l’alegria al quadre culer, doncs minut i mig després del seu gol, veié com l’equip espanyolista botava un servei de cantonada des de la dreta del seu atac, i en el segon pal Marc Pubill rematava al fons de la porteria barcelonista.  Se li anul·là un gol a Gerard Vilà en rebre una assistència de Buba, per posició antireglamentària.  Moments de domini espanyolista. Es creua el defensa Arnau tot just quan Gerard Vila anava a rematar. Un servei de cantonada executat per Gerard Vila el remata de cap Buba estavellant la pilota al travesser, bota la pilota sobre la línia i no entra. La rèplica culer no es fer esperar, i gran ocasió malbaratada per un control massa llarg quan el davanter barcelonista es quedava tot sol davant Alex.

En el darrer quart la desgracia es bolcava sobre l’equip perico quan al primer minut encaixava un gol en un llançament de Martí quan el meta espanyolista per alt posà la mà, tocà l’esfèrica no blocant i se li colà dins. Infortuni en l’acció del meta perico, i altre cop el conjunt blaugrana per davant en el marcador no llençant la tovallola, malgrat la lliga estigués clarament tenyida de blanc-i-blau tot i  amb el triomf culer.  El meta Alex Montes es rescabala minuts després, i en una gran intervenció en un mà a mà amb el visitant Gabriel, evita l’1-3.

L’Espanyol intentà cercar l’empat espavilant i ficant una marxa més que a la primera part. Estanis arriba a línia de fons però la seva passada de la mort no troba rematador. Un xut de Sergi Corbera, un pèl massa creuat se’n va fora. Un tret de Marc es aturat en dos temps, no podent impedir el porter que acabi sortint a córner. El Barcelona protagonitzà una perillosa jugada superant junt a la línia de fons a Facu (al igual que Isma, tot un segur a l’eix de la cobertura), però entre el meta Alex i Marc eviten el gol rebutjant l’esfèrica.

A quatre del final, recuperació espanyolista que deixa l’esfèrica per Estanis que s’escapa amb velocitat i davant el porter barcelonista el supera amb una perfecte definició. Era el 2-2 que donava el títol de manera matemàtica. Encara, en l’afegit, Buba donà una molt bona passada a Sergi Corbera que rematà, estavellant l’esfèrica al travesser.

RCD Espanyol:
1er quart: Marçal; Marc, Facu, Sergi; Pol; Unax i Estanis.
2n. quart: Marçal; Marc, Isma, Sergi; Pol, Junior; i Igami
3r. quart: Alex; Marc, Facu, Sergi; Pol; Buba i Gerard Vilà
4r. quart: Alex; Marc, Facu, Sergi; Isma, Pol i Estanis. Substitucions: Junior per Isma;   Buba i Isma per Estanis i Junior.

FC Barcelona: Alain Martínez, Arnau Martínez, Álvaro Martí, Sergi Berjano, Johnny Aghayedo, Nadir Louah i Gabriel Martínez.
També: Iker Bartolomé (p.s.), Marc Anglés, Marcel Céspedes, Hugo García i Otger Sastre.

Àrbitre: Antonio Sau Ortega, de la delegació de Barcelona. Una única cartolina groga, al local Estanis, per treure’s la samarreta quan ha celebrat el decisiu gol de l’empat.

Gols: 0-1: Gabriel Martínez, m. 36; 1-1: Marc, m. 38; 1-2: Álvaro Martí, m.46; 2-2: Estanis, m.56.

Incidències: Encontre corresponent a la 27èna. jornada del campionat de lliga del grup segon de Preferent Aleví, disputat en un dels sectors del camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque aquest dissabte a les 13:30h.