dissabte, 2 de maig del 2015

VICTÒRIA DE PRESTIGI DEL FILIAL (1-0)














RCD Espanyol “B”: 1 – Hércules CF: 0

Triomf del quadre de Lluis Planagumà davant el tercer classificat, l’històric Hércules CF d’Alacant. Un conjunt, dels més experiments i de major nivell de la categoria. Com a mostra de la veterania de bona part dels seus integrants, citar al meta Chema (31/02/1980), Peña (25/07/78), Rafita (18/09/82), Quero (17/10/84), Portillo (30/03/82), Chechu Flores (19/04/82), Javi Casares (13/06/84), o David González (25/08/81), tots ells sobrepassant la trentena d’anys d’edat. 

Un equip que ha dominat més la pilota que l’Espanyol, que ha arribat bé per bandes, però que davant no ha pogut amb la bona tasca de la cobertura espanyolista i del meta Andrés. Per contra, l’equip perico, prodigant-se menys en atac, quan ho ha fet aprofitant els espais que amb el pas dels minuts deixava l’equip alacantí, ha sigut duent més perill a l’àrea de Chema, i aprofitant en els darrers minuts una jugada d’atac per endur-se el triomf i sobrepassar els cinquanta a la classificació a manca de tres partits per cloure el campionat.

En el primer temps, poques ocasions de gol per cap dels dos equips. Molta lluita al mig del camp i major domini visitant però totalment infructuós. L’equip alacantí que era qui més es jugava en l’envit ha intentat dur el pes del partit davant un Espanyol força concentrat que no ha donat opció en cap moment. L’ocasió més clara ha sigut pel lateral esquerra Peña amb un llunyà llançament que Andrés emprant-se a fons ha enviat a córner.   En una acció d’estratègia en un servei de banda, ha pentinat Adri Cuevas pel cop de cap Fernando Rodríguez que ha dut perill però no ha pogut sorprendre a un segur Andrés que s’ha fet amb l’esfèrica. Un xut d’Adri Cuevas a tres del descans l’ha aturat sense problemes el meta espanyolista.

El segon temps s’ha iniciat amb una ocasió als quatre de joc en un llançament llunyà en una falta lateral a càrrec de Carmona que per alt s’ha enverinat i Chema ficant la mà ha aconseguit tocar lo just per que la pilota s’estavellés al travesser.  Poc després a  una bola dividida, el veterà meta de l’Hércules ha arribat abans que Jairo després d’una passada en profunditat de Joan.   Els visitants col·locaven varies perilloses pilotes centrades que es passejaven sense rematador. Per contra, Aday ho intentava amb un xut dins l’àrea que s’estavellava en les cames del Rafita, aturant posteriorment Chema. 

El tècnic visitant Manolo Herrero, donà entrada a Portillo (qui ja començà a ser conegut quan s’enfrontà al RCDE en la final de Lleó en que es va proclamar campió el Juvenil espanyolista per primer cop en 2001 davant el R. Madrid).  Mogué també banqueta Planagumà acte seguit, donant primer entrada a Marc Fernández, posteriorment a Luque i Pirulo, ja en el tram final del partit. Tot feia indicar que el partit podia perfectament acabar amb l’empat a zero inicial, més tenint en compta que el poder ofensiu dels alacantins quedava reduït a un remat de Javi Casares que amb alguns problemes aturava en dos temps Andrés, i la més clara de totes, un llançament potent de Rafita  (85’) que en una gran intervenció salvava Andrés al seu equip. Vist que l’Hércules era incapaç d’aconseguir perforar la porteria i que amb el pas dels minuts podia començar a pagar el cansament davant un equip molt més jove amb diferència, el repartiment de punts semblava el més lògic.

Però a tres minuts i mig del final del partit, una acció de Marc Fernández guanyant línia de fons per la dreta de l’atac perico en ràpida acció, desborda el sistema defensiu dels alacantins i posa un centre d’or per la incorporació a boca de canó de Jairo. Abans que el davanter centre remati, el defensor Rafita arriba primer a l’esfèrica però en el seu intent d’anticipar-se no pot impedir que aquesta acabi dins la porteria impulsada per ell mateix.  L’equip espanyolista ha sabut defensar aquesta mínima renda els minuts que mancaven i en els tres d’afegit sense cap sobresalt que posés en risc el triomf blanc-i-blau.  
         


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Andrés, Rober, Ángel, Cristian Galas, Héctor, Borja, Aday, Pol Llonch, Jairo, Joan i Carmona.
Substitucions: Marc Fernández per Joan, m. 71; Luque per Carmona, m 76; Pirulo per Aday, m. 81. Altres suplents: Koke (p.s.) i Marc Navarro.

Hércules CF: Chema, Rafita, Peña, Pichu Atienza, Alex Muñoz, Miñano, Chechu Flores, Lázaro, Fernando Rodríguez, Adri Cuevas, i Javi Casares.
Substitucions: Fran González per Adri Cuevas, m. 65; Portillo per Fernando Rodríguez, m. 70; Quero per Javi Casares, m. 82. Altres suplents:  Iván Buigues (p.s.) i David González.    

Àrbitre: Aitor Gorostegui Fernández Ortega, del comitè territorial basc, assistit en bandes per Endika Somocueto de La Torre i Mikel Sarasua Aramburu. Ha mostrat cartolines grogues als locals Jairo, m. 70; Pol Llonch, m. 76 i Andrés, m. 92, i als visitants Atienza, m.27, i Rafita, m.65.

Gol: 1-0: Rafita (p.p.), m.87.

Incidències: Encontre corresponent a la 36èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de Segona Divisió “B” disputat aquesta tarda de dissabte al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.En els prolegòmens del partit, han sortit a la gespa els integrants del conjunt Infantil “A” del RCD Espanyol als que els jugadors del filial els hi han fet passadís. Els de Carles Martínez, una estoneta abans s’havien proclamat campions de lliga de la Divisió D’Honor Infantil derrotant al Sant Gabriel.  





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M