dissabte, 25 d’abril del 2015

EL BARCELONA GUANYÀ MASSA FÀCIL (0-2)















RCD Espanyol: 0 – FC Barcelona: 2

Malament ja començava el partit, amb crits demanant la dimissió de la “directiva” (sic),   - o sigui, barallant-nos entre nosaltres- , i amb l’espai de la Curva buit sense omplir, al marge de la protesta també de la Penya Juvenil (veure fotos).   

Si cada any la diferència és major entre ambdues entitats tant a nivell de pressupost com de potencial futbolístic, intentar puntuar a mida que vagin passant els anys acabarà per ser una autèntica quimera, mentre en aquesta corrompuda lliga de futbol es reparteixin els ingressos televisius d’aquesta manera tant desproporcionada i abusivament injusta.  No es pot només viure de records i aquell “Tamudazo” va quedant lluny en el temps com el “Delapañazo” arribava després de gairebé tres dècades sense guanyar en aquell indret.  No se com encara els pericos tenen (tenim) tanta il·lusió en que arribi aquest partit en el calendari, quan les probabilitats ja son cada cop tant escasses i cada cop en seran més de minses mentre continuï això muntat d’aquesta fastigosa manera. Bé es veritat que somniar costa molt poc i tots ho hem fet somiant aquesta setmana que aquesta gent es deixava els punts decisius de la lliga en aquest partit...

Però malauradament arriba la crua realitat, que és la que és, i el somni acaba convertint-se en cruel malson. En poc més de vint minuts – i com sempre parcialment amb l’ajut del col·legiat per no perdre la costum –, el Barcelona ha tancat el derbi, s’ha decidit a especular amb el pas dels minuts esperant marcar el tercer en algun dels molts contracops en els que ho ha pogut fer, i només l’expulsió de Jordi Alba podia alterar aquesta tranquil·litat culer, però amb el poc bagatge ofensiu dels espanyolistes poc hi havia que fer.  Segurament alguns notaran a faltar a “herois” com aquells De Felipe, Aifuch, o el mateix Soldevilla per dir alguns exemples, que marquessin el territori als milionaris cracks blaugranes i deixen clar que si el Barça guanyava seria a canvi de suar i passar-ho força malament en tots els sentits. Malauradament, poc ha tingut que patir el quadre barcelonista per fer-se amb els tres punts.

No han hagut de passar gaires minuts per veure de què anava això... Al minut 2, Kiko ja ha hagut de salvar al seu equip interceptant una passada de la mort de Neymar. Al 5’ remat a boca de canó del mossegador Suárez que ha tornat a obligar a lluir-se al d’Alcover. Al 10’ gran passada elevada de Messi per Neymar qui arriba primer que Kiko, però toca la bola elevant-la lo just per que sortosament acabi a la part exterior de la xarxa superior.

Als setze de joc, s’avançava el quadre culer controlant Alba, passant un passi horitzontal que deixa passar enganyant a tots Suárez, i remata a plaer Neymar.  Enfurismà el col·legiat a la grada perica quan al 21’ amonestà a Sergio García i no aplicà el mateix nivell en altes accions dels culers. Al 25’ fora de joc clar no assenyalat pel jutge auxiliar que cobria l’atac culer, i Messi culmina anotant el segon gol.   Els locals que deixaven jugar als barcelonistes a plaer, tampoc en atac existiren en tot el primer temps. El més proper a un intent de remat, una bola rematada per Caicedo als núvols.  No hi havia hagut derbi... i una recuperació de l’equatorià que no controla bé Víctor Álvarez quan es podia marxar. Per contra, el 40’ altre cop Kiko Casilla evita mals majors rebutjant un remat de Neymar que podia haver sigut el tercer...

En el segon temps (50’) altre gran ocasió culer, salvant Kiko en el mà a mà davant Neymar. Tres minuts després, Jordi Alba veu dues cartolines grogues per protestar i deixa al seu equip amb deu jugadors. El Barcelona intentaria  conservar aquesta avantatja especulant ja un xic més, arriscant gens,  i ho aprofitarà el quadre de Sergio González per intentar una reacció que no acabaria d’arribar mai.  Sergio dona entrada a Salva Sevilla per Abraham a la medul·lar i en el 64’ altre gran ocasió culer per sentenciar amb un tercer gol: Passada de la mort de Suárez que Neymar a boca de canó, envià per sobre el travesser increïblement.

Arribant als vint minuts del segon temps, per fi l’Espanyol disposaria de les primeres accions ofensives després d’un embolic a l’àrea culer en un servei de cantonada, o un xut forçat de Sergio García que aturà fàcilment Bravo. Sergio González donà entrada a Stuani i finalment a Montañés. En el 76’ el davanter uruguaià (negat cara al gol en els dos darrers mesos després de la seva renovació) tingué una oportunitat rematant per sobre el travesser després d’una recuperació de Lucas Vázquez.  

Però sens dubte, la més clara de totes,  una passada a l’espai per Stuani qui amb tot a favor no aconsegueix batre al meta barcelonista rematant-li a les seves mans (86’).  A quatre pel final, aplaudiments per Iniesta i esbroncada per Xavi en el darrer canvi introduït pel tècnic asturià,  i ja en el temps d’afegit, Héctor Moreno també perdia els papers protestant sense aturar-se després de veure la primer cartolina groga i immediatament (com li havia succeït a Alba), veia la segona i enfilava per ben poc el camí dels vestidors abans d’hora.   Tres minuts de prolongació de l’agonia i del suplici, que no d’esperança en veure quelcom de positiu, i final d’un partit pel qual altre cop com diu una dita castellana, “para este viaje no hacían falta alforjas”...
  
    
              
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, Héctor Moreno, Duarte; Cañas, Abraham, Lucas Vázquez, Víctor Álvarez; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Salva Sevilla per Abraham, m. 59; Stuani per Caicedo, m. 69: Montañés per Víctor Álvarez, m. 73.

FC Barcelona: Bravo; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Rafinha, Sergio, Iniesta; Messi, Neymar i Suárez.
Substitucions: Mathie per Rafinha, m. 63; Rakitic per Suárez, m. 78; i Xavi per Iniesta, m. 86.

Àrbitre: Antonio Miguel Mateu Lahoz, del comitè territorial valencià, mal assistit en bandes per Pau Cebrián Devis i Jon Núñez Fernández.  Cartolines grogues pels locals Sergio García, m. 22, Álvaro, m. 58, Arbilla, m. 62, Lucas Vázquez, m. 72, Cañas, m. 79 i Héctor Moreno en dues ocasions sent expulsat (+90 i +90 per protestar). Per part barcelonista han sigut amonestats Alba (igualment en dues ocasions 53’ i 54 per protestar) i Sergio Busquets, m. 82.   El col·legiat ha fet constar en l’acta que en el minut 40 es llençà de darrera d’una de les porteries, un pal d’alumini d’un metre aproximadament que no fa fer impacte en ningú, sol·licitant-se per megafonia que cessessin el llançament d’objectes al terreny de joc.

Gols: 0-1: Neymar, m. 16; 0-2: Messi, m. 24.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (LLIGA BBVA), disputat al Power 8 Stadium davant 30.253 espectadors. Tant la CURVA RCDE com la PENYA JUVENIL s’han negat a fer els tifos habituals en aquest partit (i la Curva ha deixat buit el seu lloc a la grada i han demanat dimissions als responsables) per que per motius de seguretat sembla no els han deixat entrar les seves banderes. No hi hagut “tifos” però si un  “mosaic” gràcies al periòdic “La Grada”.       






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M