diumenge, 19 d’abril del 2015

PAS DE GEGANT DEL JUVENIL "B".
EL GIRONA SUMA 1/6 EN QUATRE DIES.















(Mpal. Feixa Llarga; L’Hospitalet del Llobregat: Josep Maria)

UD Unificació Bellvitge: 0 – RCD Espanyol Juvenil “B”: 2

Quan el diumenge passat el Juvenil “B” espanyolista perdia a casa amb la Damm B, ningú es podia imaginar que una setmana després que el panorama a la classificació de l’equip de Robert Cuesta semblava es començava a enterbolir, estaria avui tant diàfan com ho està, després del triomf de l’equip a la Feixa Llarga i sobre tot de les continuades punxades del Girona.

Si el Girona FC diumenge no va aprofitar l’ensopegada perica i només va empatar al seu feu davant el CE Mollet, dijous passat va avançar el partit davant el FC Barcelona “B” corresponent a la 32èna. jornada de lliga i va perdre 2-5 davant el quadre culer. Avui, el Girona tampoc ha passat de l’empat al Agapito Fernández davant la Vila Olímpica. Això ens dona, que l’Espanyol amplia de 2 a 4 els punts d’avantatge respecte el Girona, es situa  6 per sobre el FC Barcelona B, però amb tres partits més disputat el quadre gironí i dos més el barcelonista, amb el derbi també pendent. Per tant, la lliga depèn ja clarament del que faci el conjunt espanyolista, que en cas de no fallar més del compte, acabarà alçant-se amb el títol de lliga.

Avui, a la Feixa Llarga tenia el quadre espanyolista un complicat encontre davant un dels equips que juntament amb el Sant Andreu i l’AE Prat, aspiren a fer-se amb la segona plaça que doni l’ascens a la Divisió d’Honor Juvenil.

En els inicis del partit el conjunt de L’Hospitalet ha sortit fort, dominant als espanyolistes que a més han vist com el col·legiat els hi mostrava la primera cartolina groga del partit als trenta-cinc segons de joc.  L’equip local disposà d’una primera ocasió que igual hagués pogut canviar la sort i dinàmica del partit en cas d’entrar... Ballesteros passa una bola d’or per Palomares qui davant Edu Frías remata creuat lluny del seu abast, i la pilota s’estavella a la base del pal esquerre de la porta perica, i surt rebotat cap el terreny de joc sense entrar.

Després dels primers moments i passat l’ensurt, l’Espanyol agafà ràpidament el comandament del partit i s’acostà amb perill a l’àrea local. Després d’un primer llançament aturat pel meta de la Unificació,  arribà la primera gran oportunitat perica: Enri rep tot sol i dant el meta local intenta una vaselina que queda curta, refusa el porter i la bola elevada la remata de cap Adrián Rivas salvant el defensor  David López sota pals.  Un posterior centre des de la dreta el rematà Alex Bermejo de cap, enviant l’esfèrica a la part exterior de la xarxa superior.

El davanter local Ballesteros necessità de les assistències però es reincorporà al joc. Uns minuts després, la Unificació executa un servei de cantonada tant malament com sabé i agafant la bola l’Espanyol, Puado corre gairebé tot el camp arribant a zona de tres quarts en ràpid contracop on s’ajuda amb Enri qui obre a l’esquerra per la incorporació del central Jaume. Centre perfecte i entrant a boca de canó amb tota l’ànima, el lateral Pedrosa remata al fons de la porteria. El contracop fou tant ràpid que el finalitzaren dos defensors pericos.

L’Espanyol prenia avantatge en el marcador i jugava força bé.  No es conformà amb aquest mínim resultat i en pocs minuts, gran jugada d’ Alex Bermejo que es marxa d’un, de dos, entre mig d’un altre, fins a quatre en un slalon perfecte i deixa anar un llançament ras ajustat a la dreta que obté el premi del gol. A vegades el futbol es just.

Al 36’ de joc, l’equip local errà en la seva segona gran ocasió de gol. Albert Jorba tot sol davant Edu Frías veié com el meta espanyolista força ràpid taponà la seva rematada en el mà a mà, evitant el gol de la Unificació Bellvitge.  Una topada entre Manchón i Eric Jiménez, no tingué sortosament cap tipus de conseqüències i tots dos jugadors es recuperaren i pocs minuts després s’arribà al descans amb triomf 0-2.

En el segon temps baixà bastant el ritme l’equip perico. Perdé pistonada davant l’empenta local que ocasionà varies jugades en les que la pilota sovintejà l’àrea espanyolista. Tan sols un parell de perill, quan Edu Frías li treu amb la mà la bola del cap d’un davanter, i més clara en una sortida erràtica del porter espanyolista que Martí sota pals i de cap rebutjà la pilota.

Primera substitució espanyolista entrant Avila per Rivas, i un rebuig en curt de la cobertura perica és a punt d’aprofitar-lo Martí amb una volea que surt per sobra. Una bona incorporació de Pipa per banda dreta amb centre molt tancat, el treu a córner amb el pit un defensor junt al primer pal. Una combinació Pipa-Martí, acaba amb un xut creuat d’Avila que surt a un pam del pal dret.

Tot i que semblava haver passat el pitjor en quant a domini local i que l’equip espanyolista arribava a davant altre cop amb perill, no acabava de tenir del tot controlat el joc. A sobre, Martí en una jugada al mig del camp veié la segona i es marxà als vestidors abans de temps. Llavors si que no quedava altre que emprar-se tot l’equip a fons jugant amb inferioritat i deixar-ne l’ànima en cada jugada per evitar un gol dels locals que els hagués tornat a ficar en el partit.

Jordan substituí a Enri, i amb el pas dels minuts l’Espanyol tornà a fer-se amb el domini millorant el joc de la primera meitat del segon temps,  tot i jugar amb 10. En els darrers minuts, ocasió per Puado qui s’entreté  sol dins l‘àrea en no rematar de primera per no fer-ho amb la dreta, i acaba perdent.  La rèplica local un centre d’Eric que es passeja.  Almirall i poc després Roger Aleu per donar consistència a l’equip en els darrers minuts foren els darrers canvis efectuats per Cuesta. Jordan intervingué en un parell de bones jugades que finalment no acabaren fructificant però que donaren sensació de perill; sensació de que per Bellvitge, havia passat el líder.            


Fitxa tècnica:
UD Unificació Bellvitge: Roger Boixaderas, Sergio González, Leonardo Cangiotti, Mame Cheikh, David López, Albert Groult, Eric Jiménez, Mario Saborido, Pol Ballesteros, Albert Jorba i Ezequiel Palomares.
Substitucions: Jan Golobart per Albert Groult, m. 46; Pol Grabalosa per Mame Cheikh, m. 65; Jorge Segura per Leonardo Cangiotti, m. 71. Altre suplent: Pol Lechuga.

RCD Espanyol: Edu Frías, Pipa, Pedrosa, Joel, Jaume, Manchón, Adrián Rivas, Martí, Enri, Alex Bermejo i Puado.
Substitucions: Pablo Ávila per Adrián Rivas, m. 56; Jordan per Enri, m. 69; Almirall per Puado, m. 82; Roger Aleu per Alex Bermjejo, m. 86. Altre suplent: Santaló (p.s.)

Àrbitre: Oscar Sánchez Arias, de la delegació de l’Osona, assistit en bandes per Omar Ajdir Lenti i Marc Pujol Prat. Cartolines grogues al local Mario Saborido, m. 32 i als visitants Joel, m. 44, Almirall, m. 87 i Marti (en dues ocasions 1’ i 67’ sent expulsat).

Gols: 0-1: Pedrosa, m. 26; 0-2: Alex Bermejo, m. 31

Incidències: Encontre corresponent a la 29èna. jornada del campionat de lliga del grup 7è de Lliga Nacional Juvenil, disputat aquest migdia de diumenge al Mpal. Feixa Llarga de L’Hospitalet. En el conjunt riberenc, l’ex jugador del futbol base espanyolista Jan Golobart, fill d’en Joan Golobart.  Assistència de fidels seguidors pericos donant suport a l’equip de Robert Cuesta. A l’equip espanyolista destacar la tornada de Roger Aleu Soler, després de molt temps allunyat dels terrenys de joc degut a una greu lesió patida la passada temporada.  Temps assolellat, amb alguns núvols que de tant en tant tapaven l’acció solar, temperatura càlida.  



 CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL,  GRUP 7è.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. ESPANYOL "B" 64 27 21 1 5 67 20
2 F.C. GIRONA 60 30 17 9 4 60 34
3 F.C. BARCELONA "B" 58 29 18 4 7 68 32
4 C.F. DAMM "B" 49 27 14 7 6 49 28
5 U.E. SANT ANDREU 49 29 14 7 8 34 30
6 A.E. PRAT 48 29 14 6 9 45 45
7 U.D. CORNELLÀ "B" 45 29 13 6 10 44 33
8 U.D. UNIFICACIÓ BELLVITGE 44 29 11 11 7 41 42
9 C.E. EUROPA 42 28 12 6 10 48 37
10 ESCOLA. F. GIRONÉS-SÀBAT 40 28 11 7 10 51 48
11 U.E. MOLLET C.F. 34 29 9 7 13 34 48
12 C.E. ESCOLA FUTBOL MATARÓ 33 29 8 9 12 34 43
13 C.F. REUS DEPORTIU 33 29 8 9 12 36 50
14 C.E. L'HOSPITALET 30 29 6 12 11 40 47
15 C.F. GAVÀ 27 29 6 9 14 45 55
16 VILA OLÍMPICA CLUB ESP. 21 27 5 6 16 36 61
17 A.E.C. MANLLEU 18 28 3 9 16 24 53
18 C.F. BLANCA SUBUR 12 29 3 3 23 29 79









S E N T I M E N T P E R I C O . C O M