diumenge, 19 d’abril del 2015

SEGON TRIOMF CONSECUTIU (3-0).
VICTÒRIA PER LA TRANQUIL·LITAT DEL FILIAL

RCD Espanyol “B”: 3 – C.F. Badalona: 0

Triomf clar en el que es preveia un igualat partit, però que des de la senyalització del penal que donà origen al primer gol perico (m.32) i sis minuts després l’expulsió per doble groga del visitant Lulu, el partit anà decantant-se pel bàndol espanyolista amb una claredat progressiva amb el pas dels minuts fins conquerir un triomf (3-0) de guarismes més alts del que portem de temporada (per sota dels triomfs davant R.Zaragoza B i Reus Deportiu).

Aquesta és la segona victòria consecutiva de l’equip tot just quan l’equip més ho necessitava, quan la situació ja començava a ser bastant delicada a només quatre punts de la promoció de descens en una pèssima segona volta, l’equip de Planagumà ha sumat els darrers sis punts disputats i agafa aire a la classificació, tot esperant que avui diumenge juguin la resta d’equips implicats. Des dels inicis del campionat no sumava dues victòries consecutives el quadre perico.  Per contra, el Badalona sumà la seva tercera derrota en els quatre darrers encontres disputats i es veu superat pel conjunt periquito.

Moltes novetats a l’onze de Planagumà.  Repetí amb l’alineació dels dos jugadors juvenils (Iago i Aarón) i donà oportunitat a Borja Martínez qui a la medul·lar completà un bon encontre. Seguí confiant amb Aday a l’avantguarda perica i deixà fora de l’equip (i de la convocatòria) a jugadors fins les hores amb els que ha comptat bastant durant la temporada. Sàvia nova amb la presència dels dos defensors de l’equip de Gallego després d’una segona volta del filial molt dolenta.

Després d’una primera mitja hora bastant igualada i ensopida, amb aproximacions espanyolistes com un centre de Jairo al que per ben poc no arribà Aday, una penetració d’Aday per l’esquerra amb passada de la mort a la que no arribà per ben poc a pogué rematar en condicions Joan Jordán davant Marcos que tapa com pot i el posterior remat de Pol Llonch el treu un defensor sota pals (28’),  i d’un remat visitant ben aturat per Andrés, arribà la jugada clau del partit. Álvaro Vega carrega a Jairo dins l’àrea i aquest cau. No tots els col·legiats assenyalen la pena màxima corresponent, però en aquest cas el murcià Lozano Reina no ho dubtà ni un instant i assenyalà els onze metres.

El propi Jairo amb un perfecte llançament imparable, per alt i ajustat a l’esquerra de Marcos, va fer pujar l’ 1-0 al marcador.  Abans del descans, Marcos intervingué amb gran èxit rebutjant amb la punta dels dits a córner, un llançament directe de falta. Instants després, Lulu, que ja havia vist una cartolina vint minuts abans, veu la segona deixant amb inferioritat numèrica al quadre badaloní. Amb aquest mínim però esperançador marcador, s’arribà al descans.

En el segon període una escapada de Jairo per la dreta acabà deixant-li una bona pilota dins l’àrea a un Aday d’esquenes, que no xutà, jugà enrera però la passada no arribà al seu destí i es va perdre una gran ocasió. Una arribada per l’esquerra d’Aaron acabà amb un xut de Jairo ben aturat per Marcos, un dels més destacats del quadre badaloní.

Amb el pas dels minuts – i amb superioritat numèrica –millora el filial les seves prestacions arribant amb claredat a l’àrea badalonina. Pol Llonch guanyant línia de fons posava un centre molt tancat que tallava Prior emprant-se a fons llençant-se sobre la gespa.  Abraham, intentant que l’àrbitre piqués i assenyalés un rigorós penal com havia fet en la persona de Jairo, es deixà caure lamentablement dins l’àrea i l’únic que aconseguí fou veure una cartolina més per l’equip de Manolo González. De minuts després tornaria Abraham a reclamar un inexistent penal a l’àrea espanyolista.

El Badalona estigué durant uns minuts bolcat a l’àrea espanyolista, tenint el meta Andrés que rebutjar de punys en dos jugades consecutives. En una acció defensiva, el capità Raillo es lesionà i no es pogué recuperar. Planagumà situà sobre la gespa a Carmona, resituant sobre la gespa als seus homes. Poc després efectuaria un doble canvi entrant Luque, i el lateral Marc Navarro.

I arribà la sentència. Pujada per banda esquerra, centre perfecte d’Aarón i no menys perfecte el remat de Jairo de cap al fons de la porteria badalonina. Era el 2-0 a manca de poc més de vint minuts de joc.  A la mitja hora del segon temps, el meta Andrés es lluï amb una gran intervenció evitant el gol visitant en una rematada a boca de canó de Marc Mas.

Se li acabà d’escapar l’encontre al Badalona quan encaixà el tercer gol obra de Carmona en rebre de Joan, i culminar amb un xut ajustat a l’esquerra de Marcos i Bermudo veié la vermella directa per faltar-li el respecte a l’àrbitre, quedant-se el quadre de Badalona amb 9 jugadors sobre la gespa.  Tan sols s‘acostà amb perill en una acció en la que Ángel veié la cartolina i el llançament de falta a càrrec de Raul Torres fou rematat de cap per Amantini estavellant-se l’esfèrica al pal dret de la porteria espanyolista.  En els darrers instants, Carmona executà un lliure directe que entre Marcos i el travesser, no entrà, i quan Jairo anava a afusellar recollint el rebot, arribà abans a la pilota al tall, el visitant Ferron (90’).

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Andrés, Iago, Raillo, Ángel, Aarón, Marc Caballé, Pol Llonch, Borja, Jairo, Joan Jordán, i Aday.
Substitucions: Carmona per Raillo, m. 60; Luque i Marc Navarro per Aday i Pol Llonch, m. 68. Altres suplents: Koke (p.s.) i Cristian Galas.

CF Badalona: Marcos, Lulu, Fran Grima, Álvaro Vega, Bermudo, Prior, Esteve, Toni Lao, Marc Mas, Raul Torres i Abraham.
Substitucions: Amantini per Álvaro Vega, m. 46; Joel per Esteve, m. 63; Ferron per Bermuda, m. 76;  Altres suplents: Samu (p.s.), i Oscar Sierra.

Àrbitre: Gabriel Lozano Reina, del comitè territorial murcià, assistit en bandes per Diego Fernández Correas i Pablo Galindo Marín, també del col·legi murcià.  Arbitratge casolà que ja voldríem veure’l habitualment per la Dani Jarque bastant sovint, sobre tot a l’hora de no tenir manies en mostrar cartolines: Va amonestar amb cartolina groga als locals Pol Llonch, m. 52 i Ángel, m. 86, i als visitants Álvaro Vega, m. 32, Óscar Sierra, m. 39 (per protestar des de la banqueta), Abraham, m.56, Amantini, m. 69, Xavi Ferrón, m. 89. Va expulsar per doble amonestació a Lulu (17’ i 38’) i a Bermudo amb vermella directa, m. 80 per dir-li al col·legiat “¡que poca vergüenza tienes!”

Gols: 1-0: Jairo (pen.), m.32; 2-0: Jairo, m. 69; 3-0: Carmona ,m 77.

Incidències: Encontre corresponent a la 34èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de Segona Divisió B, disputat la tarda d’ahir dissabte al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Durant el descans, van fer acte d’aparició sobre la gespa del terreny de joc l’equip cadet de primer any, que s’havia proclamat campió de lliga de manera matemàtica feia poc menys de mitja hora.  En les files del quadre badaloní, els següents jugadors amb passat dins del futbol base espanyolista, concretament en el filial:  Marcos Pérez de Arcos, Fran Grima Aguilera, Álvaro Vega Suárez, Toni Lao Doña, i Marc Mas Costa.