dilluns, 4 de maig del 2015

DAVANT LA UD LAS PALMAS, SUPERIORITAT TOTAL

UD Las Palmas: 0 – RCD Espanyol Juvenil “A”: 5

El RCD Espanyol s’ha classificat per les semifinals de la XXI Copa de Campions de Divisió d’Honor Juvenil, en derrotar contundentment a la UD Las Palmas, que en tot moment no ha pogut amb la superioritat manifesta de l’equip de David Gallego. Només en el primer quart d’hora l’equip insular ha aguantat als blanc-i-blaus, que mitjançant Campu s’han avançat. Llavors han pogut igualar el matx amb un llançament al pal, però el segon gol perico ha encarrilat el triomf, ensorrant definitivament a l’equip canari.

L’equip espanyolista portà el pes del partit i la iniciativa en llargues possesions, mentre que el conjunt insular es defenia solventment en un inici amb poques ocasions clares de gol. Primer intent espanyolista amb un tret de Juanan Entrena després de fer la paret amb Gual, que ha sortit fora ajustat a l’esquerra.   Però a la primera clara ocasió dels espanyolistes, jugada per banda dreta i Campu rematant de cap marca el primer gol espanyolista obrint el marcador. Llançament perillós abans de la mitja hora dels espanyolistes que a punt ha estat de suposar el segon.

L’equip insular ha avançat línies i ha tingut l’empat després d’una bona triangulació que ha finalitzat Malick amb un llançament que tocant en el meta Rubén s’ha acabat estavellant al pal esquerre.

L’Espanyol ha anotat el segon gol mitjançant un remat d’ Iván Écija en un ràpid contracop quan l’equip insular s’havia anat amunt intentat contrarestar el gol dels blanc-i-blaus. Campu escapant-se per velocitat i sortint-li el porter acabà evitant el remat enviant a córner. Tots just abans d’arribar al descans, Écija assistint per Entrena qui en jugada individual després de retallar, envia l’esfèrica lluny de l’abast d’Alex Cruz, sentenciant el partit amb un bonic gol.

En el segon temps, domini insular en els primer quart d’hora. Llançament que no supera a Rubén ben situat que es fa amb la pilota. Amb l’equip canari bolcat a l’atac, ràpid contracop espanyolista a càrrec de Campu marxant-se dels dos centrals i davant el porter Alex Cruz, cau dins l’àrea assenyalant el col·legiat el punt fatídic. El propi Campu, transforma el penal fent pujar el favorable 4-0 al marcador.

David Gallego efectua les primeres dues substitucions donant descans a Melendo i Gual, sortint Alex i Eric Gràcia. L’intent de rèplica visitant en una bona acció dels insulars, acaba amb un llançament que surt fora. Els canaris no poden amb l’entramat defensiu perico.  L’Espanyol és un dels equips més solvents defensivament de tota Espanya, com bé ha demostrat encaixant només 10 gols en tot el dur campionat de lliga del grup tercer.

Aconseguí la “maneta” el conjunt espanyolista en contracop resolt per Eric Gràcia. El propi davanter perico tingué el sisè gol en un mà a mà davant el meta, al que no pogué superar (82’). Bona acció dels canaris en el 85’ quan per banda Magro combinant amb Juama, ficà una bola pel centre de Lisandro que rematà fora Anthony. Era el darrer intent dels insulars per aconseguir maquilla un xic la golejada encaixada.  El col·legiat concedí dos minuts d’afegit, amb un Espanyol que amb tret de Patrick des de la frontal estigué a prop d’aconseguir la mitja dotzena.

A les semifinals dimecres, l’equip espanyolista s’enfrontarà al Real Madrid que en l’altre eliminatòria precedent jugada aquest matí, ha remuntat el gol inicial dels “celtiñas” i ha guanyat 3-1 amb una intervenció decisiva del col·legiat que ha castigat al RC Celta amb un robatori dels de traca i mocador... Esperem que els blanc-i-blaus tinguin molta més fortuna amb el tema arbitral...

Per cert i per finalitzar... les televisions ni hi son, ni se’ls hi espera que hi siguin. Sense la presència (per la desastrosa campanya realitzada) del FC Barcelona i del Atlético de Madrid, a ningú li ha interessat aquest torneig... I el R. Madrid ja te la seva pròpia televisió per oferir els partits. Senzillament lamentable un cop més, el sectarisme dels mitjans de comunicació d’aquest país (val igual aquesta censura per les cadenes espanyoles com per la “nostra” o sigui la seva...)

UD Las Palmas: Alex Cruz; Jesús, Carlos Quintana, Jeremies, Dani; Raul Alemany, Juanma; Malick, Kirian, Ale Hernández; Rafa Mújica.
Substitucions: Favio per Raul Alemany, m. 63; Anthony per Rafa Mújica, m. 63; Alex Magro per Jesús, m.67; Lisandro i José per Malick i Alex, m. 74. Altres suplents: Facundo i Jairo (p.s.)

RCD Espanyol: Rubén; Toro, Iago, Lluis, Aaron;  Melendo, Marc Roca; Ecija, Entrena, Campu;  i Marc Gual.
Substitucions: Eric Gracia per Gual i Alex per Melendo, m. 58; Pibe i Patrick per Écija i Marc Roca, m. 61; Lauren per Campu, m.69. Altres suplents: Sarmiento, i Chus (p.s.).

Àrbitre: Luis Alcoba Montes, del comitè territorial andalús,  assistit en bandes per Cristobal Muñoz Arjona i Miguel Prieto Sequena.  Cartolines grogues pels insulars Kirian, m. 42; Alex Hernández, m. 48; Alex Cruz, m. 55; Juanma, m.62, Alex Magro, m.68,  i al jugador espanyolista Alex López, m.72.

Gol: 0-1: Campu, m. 23; 0-2: Écija, m.31; 0-3: Entrena, m.42; 0-4: Campu (pen.), m. 57; 0-5: Eric Gràcia, m.73.

Incidències: Encontre corresponent als quarts de final (grup A) de la XXI Copa de Campions de Divisió d’Honor Juvenil que des d’avui i fins el dissabte 9 de maig, s’està disputant a l’estadi “Francisco Bonet” d’Almuñécar (Granada).