divendres, 8 de maig del 2015

L'ESPANYOL GUANYA A IPURUA
I ES SITUA 7è MOMENTÀNIAMENT

S.D. Eibar: 0 - RCD Espanyol: 2

Merescuda victòria d’un Espanyol que tret dels primers vint-i-cinc minuts de joc, ha sigut molt superior a un Eibar al que ja des de fa bastants jornades, se li està fent força llarg el campionat. Dos gols de Sergio García i Stuani, fan que l’equip de Sergio González aconseguint la millor classificació de les darreres temporades, dormi aquesta nit en la desitjada setena posició, tot esperant el resultat de la resta d’equips implicats.     

Sergio González ha sorprès amb l’alineació per primer cop en tota la temporada del trident ofensiu format per Sergio García, Stuani i Caicedo, sortosament en detriment d’un Lucas Vázquez que ja feia bastants partits demanava a crits un descans per baix rendiment. Abraham a la medul·lar ha estat l’altre novetat en lloc del sancionat Cañas.

En els primers deu minuts l’equip basc li ha posat força difícil al quadre espanyolista que ha resistit les escomeses d’un Eibar que ho provava amb llançaments amb perill dominant al quadre català.  Saúl Berjón als primers minuts ho provà amb una rematada que Kiko Casilla a mà canviada rebutja a córner. Javi Lara amb un llançament que es marxà fora, i en el 7’ amb un llançament ja més tou de Borja a les mans de Casilla, foren els altres intents d’un Eibar que tot i que seguí manant en la gespa, ja no arribaria amb perill a l’àrea espanyolista.

Sergio García en una acció amb bons moviments però amb dolenta definició amb un xut als núvols, seria la primera acció ofensiva dels catalans al quart d’hora de joc.  Una pilota perduda en zona defensiva espanyolista provoca que  Javi Lara buscant l’escaire ho provi amb un llançament en el que l’esfèrica surt per ben poc per sobre la porteria espanyolista. Amb el pas dels minuts l’Espanyol es tragué el domini de sobre i començà a sortir amb la pilota controlada amb més seguretat després d’un inici molt dolent en quant a la circulació de la pilota i el poder ofensiu dels avui grocs.  

Així quan es complien vint-i-vuit minuts de joc, Sergio García guanya línia de fons i posà una bola d’or pel remat de Stuani. L’uruguaià posant el cap envia l’esfèrica amb intenció salvant Irureta qui rebutja, caient-li l’esfèrica a Caicedo qui xuta amb poc angle a mitja alçada fent impacte la pilota al pal, i la bola rebutjada a l’altre cantó contrari li cau a Sergio García tot sol qui no perdona i afusella Irureta (en tercera instància marca l’Espanyol), aconseguint el primer gol perico. Reacciona Gaizka Garitano fent la primera substitució entrant Lekic.

Altre cop Sergio García posa un bon centre pel remat de Stuani, aconseguint fer-se amb la pilota el meta Irureta.  Gran ocasió producte d’una recuperació amb Caicedo habilitant per Sergio García qui centra a Stuani dins l’àrea anticipant-se el local Lillo ficant el peu evitant el remat de l’uruguaià en el darrer moment.

A l’altre àrea, un centre de Dídac des de l’esquerre el remata Lekic de cap fora a la dreta de Casilla; un remat potent però força desviat.  Remat al 39’ de Bóveda davant l’oposició d’un defensor espanyolista, blocat per Casilla llençant-se a la gespa.  La darrera aproximació espanyolista finalitza amb un xut de Sergio en el 42’ massa centrat que atura el porter ben situat.  Es lliurà de la cartolina Javi López al saltar i fer impacte de manera involuntària amb el colze al rostre de Piovaccari, que necessità de les assistències.. L’andalús ha tornat a completar un partit de lluita i solidesa, destacant altre cop en el doble pivot

En el segon temps, errada de Teixeira Vitienes al mostrar-li la cartolina groga a Kiko Casilla en jugada que succeïa abans dels 4 mintus del segon temps en una llarga pilota en la que Lekic li guanyi en carrera a Álvaro i aquest cau abans d’entrar a l’àrea en el vèrtex, davant el meta d’Alcover que no l’entra i s’enretira tot i que lleugerament el toca amb el mínim contacte. ­   La falta molt perillosa l’envià Javi Lara per sobre el travesser.  

Bona acció de Sergio recuperant i deixant asseguts a dos rivals, però la seva centrada ha sigut massa tancat, fàcil per Irureta que bloca llençant-se a la gespa.  Abans del quart d’hora l’Espanyol sentència el partit quan  Stuani anota el segon gol. Caicedo condueix i obre a la dreta per la incorporació de Sergio García. El del Bon Pastor –sempre intervenint en tots els gols – posa una bola d’or que tocant en Caicedo, controla amb la dreta Stuani i remata amb l’esquerra a boca de canó no podent  aturar Irureta. I a sobre, Manu del Moral es quedava aquest cop sense veure porta davant el conjunt perico, en ser substituït per Garitano.

Stuani llença fora en el 74’ buscant l’escaire després d’una llarguíssima possessió dels blanc-i-blaus.  Sergio donà entrada a Víctor Álvarez en detriment d’Abraham. Ensurt tres minuts després quan el conjunt basc juga des de l’esquerra mitjançant l’ex Didac Vila i la seva centrada la remata Piovaccari marcant en posició antireglamentària al trobar-se un pèl més avançat que Fuentes que no gaire llest en l’acció és a punt de trencar el fora de joc.  La rèplica perica un centre molt tancat de Lucas Vázquez que atura molt bé Irureta. El partit ja estava totalment trencat amb anades i tornades dels dos equips. Una de les més perilloses dels locals acaba amb una bola dividida que arriba abans Fuentes davant Ángel anticipant-se a la pròpia sortida de Kiko i rebutjant amb encert.

A Dani García li perdona el col·legiat la segona després d’una entrada a Arbilla quan aquest es marxava desbordant per la banda dreta.  L’Espanyol jugant ja molt sobrat amb total confiança que el triomf no s’escaparia de cap de les maneres té a l’Eibar com una joguina a les seves mans, tot i que no sap acabar de donar-li el cop de gràcia. En una jugada de velocitat de Lucas Vázquez per la dreta, en el darrer moment  no sap l’extrem gallec finalitzar. Dos minuts d’afegit xiula el targeter Teixeira Vitienes (José Antonio) els quals s’esvaeixen sense res més digne de menció, fent-se el conjunt espanyolista amb el triomf. Llàstima dels punts perduts amb l’Elx o a Llevant per no citar amb el Rayo... Al menys, l’equip ho seguirà intentant fins al final, que és el que tothom demanaven. Chapeau per l’equip!.


Fixa tècnica:
SD Eibar: Irureta; Bóveda, Lillo, Añibarro, Dídac Vila; Borja, Dani García; Saúl Berjón, Manu del Moral, Javi Lara; i Piovaccari.
Substitucions: Lekic per Borja, m. 30; Ángel per Saúl Berjón, m. 62; Capa per Manu del Moral, m. 70.

RCD Espanyol:  Kiko Casilla; Arbilla, Colotto, Álvaro, Fuentes;  Javi López, Víctor Sánchez, Abraham; Stuani, Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Lucas Vázquez per Caicedo, m. 65; Víctor Álvarez per Abraham, m.75

Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitienes, del comitè territorial càntabre, assistit en bandes per Francisco Lamsfús Bartolomé i César García Fernández. Cartolines grogues a Dani García, m. 36, Kiko Casilla, m. 49, Sergio García, m.55, Añibarro, m. 55, Arbilla, m. 64, Víctor Sánchez, m. 85.  Ha expulsat en el minut 45 al tècnic Patxi Ferreira per protestar al col·legiat esperant-lo en el túnel de vestidors. Un minut abans (44’), el primer tècnic de l’Eibar, Gaizka Garitano ha sigut amonestat per fer objeccions a una de les seves decisions.   

Gols: 0-1: Sergio García, m. 28; 0-2: Stuani, m. 59.

Incidències: Encontre corresponent a la 36èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (LLIGA BBVA), disputat a l’estadi d’Ipurua, Eibar. Els dos equips han sortit a la gespa amb samarretes en referència als damnificats pel terratrèmol del Nepal. L’Espanyol ha jugat amb la indumentària de color groc.   





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M