dilluns, 23 d’abril del 2007

RCD ESPANYOL 4 SD LAGUNAK 0

De bon començament el RCD Espanyol posar cercle a la porteria defensada (i bé) per Mariatxi; Sara xuta a les mans de la portera en la primera ocasió al minut tres.Moments després Marta Cubí pasa amb el cap a Sara que tota sola encara a la portera navarresa, la intenta driblar però no la pot superar i desaprofita una gran ocasió. Al cinc, el jutge auxiliar anul·la el remat de Cubí per fora de joc no donant-li validesa. Una bona jugada d’Adriana acaba amb la centrada d’aquesta però Cubí s’entreté un pel massa i dona temps a les defensores visitants. La màxima golejadora espanyolista remata fora una bona jugada d’atac espanyolista.

El Lagunak mostra el poc que li queda ja.
El primer llançament, molt innocent de Elena Oset, sense cap mena de problema per Cristina. Irene Sampietro centra amb perill i molt tancat, però Cristina s’anticipa a Tiara. Precisament Tiara Calahorrano (la jugadora que va errar el darrer penal a Nazaret), desaprofita l’ocasió més clara de tot el partit per part del conjunt navarrès. Rep de Irene per la dreta i tota sola dins l’àrea petita envia fora la pilota amb un defectuós remat.

L’Espanyol torna a la càrrega i acaba marcant
La SD Lagunak s’ha defensat molt bé, i amb la gran actuació de la seva portera, ha
fet que el resultat d’empat a zero s’allargués en el temps el màxim de minuts conscients que el primer gol obriria la llauna definitivament; i en la situació que es troba el conjunt de Barañaín seria letal.

A la mitja hora, Carmen Arizcuren s’anticipa al remat de Sara en una jugada de molt perill. La esquerrana de l’Espanyol es marxa tota sola i davant la sortida de Maria, la vol driblar e incomprensiblement cau tota sola sense pogué aprofitar la immillorable situació. Adriana acaba marcant però el col·legiat invalida la jugada a instàncies del línier que cobria l’atac perico.

Comença Adriana a desequilibrar.
Adriana es marxa de fins a dos jugadores per banda esquerra però la seva centrada no es aprofitada per Marta Cubí. Jugada curiosa, en la que l’Espanyol trenca el fora de joc en jugada posterior a un servei de cantonada, i Miriam que es troba avançada dribla a la portera navarresa, passa a Marta Torrejón que xuta fluix i una defensora allunya la pilota, que cau a Miriam que torna a xutar i aquest cop Mariatxi es llueix en una bona intervenció. Marta Cubí remata de cap alt, una centrada per esquerra d’ Aida que ahir va ser titular. Contracop d’Adriana que en comptes de passar a Sara, intenta definir ella sola davant la meta visitant que li guanya en el un contra un.
Carol remata de cap, per sobre del travesser.

I arriba el gol
Minut 45, Adriana es marxa per la dreta superant la defensa avançada i en línia del conjunt de Barañaín, centra i en l’àrea petita Sara a plaer fa pujar el primer al marcador. Havia costat molt però s’havia assolit l’objectiu.

A la segona part, l’Espanyol goleja
Sara remata de fort tret que passa fregant el pal, després de rebre de Cubí. Adriana remata malament una bona passada de Carol que ha centrat arribant a línia de fons.
Maria s’anticipa a Cubí massa lenta després d’una passada en profunditat d’Adriana, però el rebuig li cau a la pròpia Adriana que aquest cop no perdona i anota el segon.

Amb el partit ja sentenciat al minut 6, l’Espanyol comença a demostrar la seva superioritat però aquest cop ja amb efectes sobre el marcador. Lagunak es rendeix a l’evidència i baixa de seguida els braços; es veu ja impotent per frenar el que se li caurà a sobre... I gràcies que les davanteres espanyolistes no van estar molt precises a l’hora de definir.

Al minut onze, altre gol anul·lat per fora de joc. Minuts després, es llença mitjançant Noemí un servei de cantonada que es rematat aquesta vegada si, per Marta Cubí que pentina molt be situada al primer pal i col·loca el tres a zero en el marcador.

La nota negra del partit
Cristina en una errada defensiva, es veu obligada a sortir a la desesperada fora de l’àrea i un cop superada té que aturar amb la mà i el col·legiat no dubta en mostrar-li la targeta vermella que deixa l’equip amb deu jugadores (el de menys) i que l’impedirà jugar el decisiu partit al Cerro del Espino (molta responsabilitat per Erika).

L’expulsió de Cristina, i la sortida d’ Erika per Cubí, no va afectar gens ni mica al partit, que encara va incrementar el conjunt perico el seu avantatge. Adriana remata alt sola davant la meta navarresa i l’oportunitat més clara de Lagunak en el minut 34, a càrrec d’ Edurne que remata alt, després d’una pilota perduda en la reraguarda espanyolista. Al 37, jugada molt desgraciada de l’ Espanyol, quan Marta Torrejón remata de cap al travesser i el remat de Sara de cap rebota a Lara quan portava ja el camí de la porteria.

I ja en els darrers minuts, Adriana s’interna, retalla dues vegades i es travada dins l’àrea; penal molt clar, que la mateixa golejadora s’encarrega de transformar i assolir el quatre a zero definitiu.
Tot continua igual en espera de la jornada que es presumeix decisiva del diumenge que ve, on Athletic visitarà el feu del Rayo i l’Espanyol el de l’Atlético féminas.

RCD Espanyol: Cristina, Ane, Marta Torrejón, Miriam, Aida (Chola, m. 84); Carol(Lara, m.67), Raquel Cabezón, Noemí; Adriana, Marta Cubí (Erika m.65), Sara (Raquel Corral, m. 84)

SD Lagunak; Mariatxi, Carmen Aizcuren, Ainhoa, Ana Belén Bustamante (Edurne "Txiki" m. 46), Maite (María Goñi, m. 76), Sandra (Ainhara m. 46), Elena Osset, Irene Sampietro, Beatriz “Txuki”, Uxue, Tiara Calahorrano (Jaione m.76)

Gols; 1-0 Sara,m. 44, 2-0 Adriana, m. 51, 3-0 Cubí m. 60, 4-0 Adriana –pen.- m. 88.

Àrbitre; Sánchez Aparicio. Mostrar targes grogues a Maite (m. 24) i a Txiqui, i vermella directa a Cristina.

Incidències; Partit corresponent a la jornada 24ena. de la Superlliga jugat al camp principal de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.