diumenge, 22 d’abril del 2007

UN PUNT, EN ALTRE FINAL D'INFART (2-2)

En un final similar al del partit davant el Racing, un Espanyol pràcticament derrotat ha tret el millor de si mateix, precisament en els instants finals i ha salvat al menys un punt i si dura més l’encontre acaben donant-li la volta al marcador en l’afegit amb la superioritat numèrica. Anem a pams:

L’Espanyol comença a un bon ritme

Amb un Jônatas molt inspirat i amb un parell de grans jugades individuals, malgrat que amb el pas dels minuts el seu nivell ha minvat força. Una falta precisament al propi brasiler ha significat el primer gol del partit; Luis García ha tret el càstig penjat a l’àrea i Riera amb bon gir de cap, ha remat excepcionalment aconseguint el primer gol.

El conjunt de Valverde semblava que aviat encarrilaria l’encontre, i donava sensació de perill. Luis Garcia ha fet efectiva altre falta, (al cantó contrari) buscant el forat i ha sortit perillosament per l’esquerra de Contreras. Passat el primer quart d’hora l’Espanyol tornava a portar perill a pilota aturada quan Luis centra passada en jugada assajada i Zabaleta de volea remata però el porter visitant atura ben col·locat.

El primer avís del Betis ha arribat al minut 22, quan Kameni capaç del millor i del pitjor, ha tret una mà providencial amb grans reflexes enviant per sobre el travesser la rematada de Rivera, que havia ficat la cama a una centrada bètica. El conjunt local hagués pogut incrementar la compta golejadora si hagués aprofitat una indecisió entre Contreras i la defensa, però Pandiani remata de cap alt avançant-se al meta visitant.

Mentre, el equip andalús no portava gens de perill i les seves incursions quedaven reduïdes a un xut molt llunyà d’Assunçao que aturà sense problemes Kameni. L’ocasió més clara del conjunt català ha estat quan una combinació entre Pandiani i Coro que ha jugat de primera assistint a Luis García que ha estat molt desafortunat al llençar per sobre el travesser quan podia avançar i precisar més el seu remat, ja que es trobava sol a la frontal de l’àrea.

Dos minuts caòtics.
Però l’Espanyol igual que en altres partits ha tingut aquest famós minut o dos minuts per ser més exacte, que acostuma a tirar-ho tot per la borda.... Tot l’esforç de quaranta quatre minuts... Ha sigut just en aquest moment després d’un embolic en banda esquerra, agafa Capi la pilota superant els defensor pericos i xuta amb molt perill treien com pot el camerunès, refusant a còrner. I en aquest servei de cantonada, davant un munt de defensors i atacants Edu aconsegueix el gol de l’empat.

Però encara seria molt més dramàtic aquest moment per que a la següent jugada, Pandiani en un frec a frec en l’àrea es expulsat amb vermella directa per el protagonista de l’encontre, l’àrbitre Pérez Lima. Ha interpretat que el cop de mà que li dona el uruguaià és una agressió i no un acte impulsiu després d’una lluita en la que s’agafaven i el davanter perico respon traient-se de sobre el defensor, en aquest cas, Nano. L’Espanyol es quedava amb un home menys tota la segona part.

La segona part s’inicia amb un joc dolent, un Espanyol tancat defensant-se i un Betis que avança línies i que arriba amb poc perill dues vegades a les proximitats de Kameni.
La primera aproximació perica al quart d’hora de la represa, quan Riera habilita a Luis que remata tant malament com sap, i uns minuts després quan el propi Luis cedeix a Riera que centra amb molt perill però la defensa andalusa allunya l’esfèrica.

El Betis va a per el partit.
Fernando al minut 31, rep de Rivera en contracop que agafa a tota la defensa avançada i descol·locada, remata tot sol encarant a Kameni, i el xut creuat s’estavella al pal dret de la porteria espanyolista. Un minut després centrada de Rivera per la dreta i després d’una horrible sortida de Kameni que no bloca la pilota, li passa per sota, i Edu davant Torrejón marca, sense que el central eviti el gol, potser superat per l’errada incomprensible del meta perico.

El partit es posava coll amunt, Valverde dona entrada a Ivan de la Peña i a Tamudo, qui precisament tindrà una gran ocasió després que un passi en profunditat de “lo pelat” a Riera acabi amb la centrada del manacorí i Raul amb tota la porteria remata molt alt. El Betis va pogué sentenciar en una jugada embolicada en la que finalment Chica allunya miraculosament el perill que voltava per l’àrea de Kameni, jugada fruït d’una indecisió entre Zabaleta i Torrejón.

Pérez Lima, protagonista
Coro remata amb poca fortuna al minut 89 aturant Contreras. Ja en el temps reglamentari complert, i en l’afegit (moment realment important a aquesta casa) Tamudo marca l’empat en una jugada en la que es troba en fora de joc, al trobar-se sol amb només un defensor per darrera seu, i més avançat que Contreras. L’àrbitre ha tingut mala consciència d’aquesta anul·lació i la posterior jugada, en la que Tamudo intenta superar en una jugada marca de la casa, al porter visitant, cau davant ell i el desafortunat col·legiat canari que ha tingut una actuació molt dolenta (jugades polèmiques a part) ha assenyalat penal davant les protestes dels andalusos.

Pérez Lima ha enviat amb vermella directa als vestidors primer a Contreras, després a Miguel Àngel i darrerament a Edu, es suposa que per insults a la seva persona. S’ha tingut que posar de porter Juanito, i Tamudo no ha perdonat i l’ha batut aconseguint el gol 109 que el situa a només dos gols del rècord històric de Rafa Marañón i certificant un empat que encara hagués pogut ser victòria cas que el partit s’hagués allargat un pel més. De fet l’Espanyol s’ha llençat a l’atac amb superioritat de deu contra vuit, i a punt ha estat de fer el tercer però l’enverinada centrada per l’esquerra de l’atac perico ha estat allunyada amb molts problemes per la cobertura bètica.

Ara a pensar en el compromís del dijous on l’Espanyol té una cita amb la història, i on pot engrandir les seves brillants dades a Europa i avançar cara a la tornada, mirant ja i ara si que es de debò, a Glasgow. Però primer s’haurà de superar el Werder; tot un ós.

RCD Espanyol; Kameni (5); Zabaleta (7), Jarque (6), Torrejón (5), Chica (7); Moisés (7) (De la Peña, m. 78) s.c., Jônatas (4) (Ito m. 65) (5), Riera (8), Coro (4); Luis García (5) (Tamudo, m. 72) (7), Pandiani (3).

Real Betis Balompié: Contreras, Ilic, Juanito, Nano, Isidoro, Rivera, Arzu (Capi, m. 5), Assuçao, Xisco (Caffa, m. 61), Fernando, Edu (Miguel Ángel, m. 78)

Gols: 1-0 Riera (m. 8), 1-1 Edu, (m. 44) 1-2 Edu, (m.76) 2-2 Tamudo –pen-(m. 94)

Àrbitre; Pèrez Lima, col·legi de Tenerife. Ha mostrat targes grogues a Riera, m. 9, Luis Garcia, m. 70, Tamudo m. 89, i per part visitant a Juanito, m. 42, Isidoro, m. 66. Ha expulsat amb vermella directa a Pandiani, m. 44, i per part visitant a Contreras, Miguel Ángel i Edu en els minuts 92 i mig i 93

Incidències: 20.125 espectadors. Tarda solellada amb temperatura pràcticament estival.

El millor del partit:

Un cop més, Albert Riera, que a marcat un preciós gol i sempre s’ha ofert en banda intentant desequilibrar en el un contra un. Cal destacar també l’estona en que Tamudo ha estat sobre la gespa, que com sempre ha acabat treien petroli d’on no en raja.