diumenge, 2 de setembre del 2007

EL FILIAL GUANYA A UN "TEMIBLE" BADALONA PER 2-0

L'Espanyol llença a les escombreries, dos punts en un minut. El Femení A guanya 0-2 a Vic, el femení B perd 3-1 i el Juvenil guanya 0-3 a Tona.

Mitjançant Palanca, l'Espanyol guanya 2-0 i aconsegueix la primera victòria.

Primera part molt ensopida
No ha estat un bon partit en la primer part, però si que al menys el conjunt de Joan Francesc “Rubi” es pot dir que no ha patit per aguantar les envestides d’un Badalona que a vingut a la Ciutat Esportiva amb la tarja de visita de club favorit per les places d’ascens i se n’ha anat defraudant, incapaç de puntuar davant un equip, el perico, molt jove que ha plantat cara a un equip amb jugadors molt veterans i de qualitat en la categoria en que es troben.

Del primer quart d’hora molt poc per explicar; un parell de xuts de Ruben Casado, massa creuat a l’esquerra de Casilla, i un xut de Santi Amaro, que ha blocat Casilla en dos temps i amb dificultats. La primera mitja ocasió dels espanyolistes ha estat una centrada de Palanca per la dreta que no ha pogut connectar amb l’esfèrica Pedraza que per ben poc no arribat.

Juanma ha fet al minut 33 el primer remat entre els tres pals, al rematar de cap una centrad per la dreta de Zamora, tot i que el meta badaloní no ha tingut problemes en aturar. Això deia ben a les clares, el poc poder ofensiu d’ambdós conjunts durant el primer temps.

La segona part, comença amb la continuació del dolent joc de la primera
La tònica era la mateixa del primer temps, molt migcampisme, lleuger domini visitant, i un Espanyol que es defensava sense passar angunies. Un llançament alt de Jordi Gómez només començar el segon temps, una pilota en la que Didac ha estat a punt d’anotar el primer gol del encontre, i una jugada individual de Ruben Casado, que després de retallar xuta creuat, a la dreta de Casilla, eren les jugades més “perilloses” en un partit molt disputat però amb poques ocasions de gol.

Ambdós conjunts mouen banqueta: Per part local surt Javi López per Zamora, i Yerai substitueix a Diego sobre el quart d’hora per els visitants.

Palanca avança al filial perico
Jugada per la polèmica, al minut 65; Pedraza se’n porta l’esfèrica amb el braç, el col·legiat no ho veu, i aquest acaba sent agafat clarament per un defensa al entrar a l’àrea. González González no ha assenyalat ni lo primer ni lo segon.

I al minut 69, Miquel Palanca controla la pilota, es dona mitja volta, i llença un xut col·locat al pal contrari, batent al meta badaloní, i fent callar al grup d’aficionats badalonins que han estat animant al seu equip... i quelcom més.

El Badalona no es rendeix i ofega a l’Espanyol
A partir d’aquests instants, l’Espanyol s’ha dedicat a conservar el marcador i el conjunt entrenat per Francisco López Alfaro, ha avançat línies en busca d’un empat que amb el pas dels minuts se l’hi esvaïa mica a mica.

El domini badaloní si no ha estat molt incisiu, si que ha estat continuat, i com és lògic ha produït alguna que altre situació d’autèntic angoixa per la integritat del marc de Casilla, com ha estat a falta de nou minuts, quan varies situacions clares de remat han estat salvades tant per Casilla com per diversos defenses, i amb tot la jugada ha acabat amb la pilota dins la porteria, però amb l’acció prèviament anul·lada per col·legiat balear.

Rubén Casado de nou, amb xut creuat, obliga a lluir-se a Casilla rebutjant la pilota a còrner.

Palanca sentècia
Quan més insistia el conjunt visitant, Palanca envia al fons de la porteria visitant, una pilota posada en safata de plata per Jordi Gómez que després d’arribar a la línia de fons havent-se desfet del seu marcador, li dona mig gol al davanter perico, que al segon pal només té que empenyé la pilota i marcar el gol de la tranquil·litat i que possibilita definitivament que els tres punts es quedin a Sadrià, després de haver rebut a un dels millors equips del campionat.

El darrer intent visitant, una falta llençada per Cámara, no ha sorprès a un Casilla ben col·locat i que ha aturat.

RCD Espanyol B: Casilla; Brachi, Serán, Didac, Toni Lao, Tito, Jordi Gómez, Zamora (Javi López, m. 58), Juanma (Plata, m. 81), Pedraza (Javi Márquez, m. 73) i Palanca.

Badalona CF; Rubén, Cerveró, Alain, Cámara, Macanás, Cristian, Santi Amaro(Isaias, m. 78), Rubén Casado, Jacobo, Blanco, Diego Cascon (Yerai, m. 60).

Àrbitre: Ivan González González, del col·legi balear, acompanyat dels jutges auxiliars Juan Canals, i Miguel Guardiola. Ha mostrat targetes a Alain, m. 31, a Amaro, m. 38 i a Brachi, m. 39.

Gols; 1-0, Palanca, m. 69, 2-0, m. 87 Palanca.

Incidències: Primer encontre a Sadrià del filial perico. Primera victòria en una tarda en la que els aficionats pericos han estat dividits entre seguir el filial o el primer equip per les ràdios o televisions. S’ha guardat un escrupulós minut de silenci en memòria del jugador del Sevilla Antonio Puerta. Partit retransmés en directe per el Canal 33.

CLASSIFICACIÓ SEGONA DIVISIÓ B, GRUP TERCER.