dilluns, 17 de setembre del 2007

PRIMER TRIOMF, AMB GOL DE JONATHAN SORIANO


El mal començament feia pensar en el pitjor
Per que el Getafe ha començat portant molt de perill a la porteria avui ben defensada per Carlos Kameni. Ja al primer minut l’equip madrileny ha posat l’ai en el cos dels espanyolistes que s’han donat cita a l’Olímpic en una tarda molt calorosa, amb un ambient de ple estiu; concretament Uche, ha gaudit d’una ocasió que el camerunès ha desbaratat rebutjant amb el peu, i un parell de minuts després ha estat Kepa qui en altre contracop es disposava a culminar la jugada quan Kameni s’ha llençat als seus peus evitant mals majors.


Primeres ocasions d’un Espanyol molt fluix
Al minut dinou, Riera en una centrada que ni ha estat xut ni centrada, no ha pogut ser rematada per cap company, per ser massa forta.
Tamudo cau dins l’àrea en una jugada en la que ha estat lleugerament empentat però no lo suficient per que el col·legiat indiqués una pena màxima potser excessiva per l’ocasió.

Pablo gaudeix d’una immillorable ocasió, però Kameni atura amb moltes dificultats.

Tamudo no ha marcat, però ho ha intentat
Primer en una jugada al minut 27 on un servei de cantonada tret per Luis, ha acabat sent rematat per el golejador espanyolista al segon pal, però Pato ha respost amb una excel·lent intervenció amb molts reflexes. Tres minuts després Valdo obre a Ángel i aquest deixa en profunditat a Tamudo que retalla i xuta, però el seu llançament surt desviat al costat del pal dret de la porteria defensada per Abbondanzieri.

Clemente Rodríguez ha fet una doble paret amb Ángel però al final, el jugador argentí tot sol s’ha caigut...
També ha estat autèntica mala sort, en aquest cas per els interessos del Getafe, quan Uche ha relliscat en el moment en que podia rematar trobant-se tot sol. I diferents xuts de De la Red i de Casquero en les acaballes del primer temps (refusat per Kameni) han posat la por a la parròquia espanyolista que ha temut en diferents moments el pitjor... i ja sabeu a què em refereixo.

La segona part amb la mateixa tònica
Si bé Luis García ha gaudit d’una ocasió al llençar un lliure directe estavellant en el travesser l’esfèrica, i Valdo no ha sabut rematar una centrada perfecta de Riera, enviant la pilota per sobre (ens tenia ben acostumats “el rifle”), ha estat el Getafe qui duia el pes del partit, qui ha controlat la major part del temps el mig del camp i qui ha tingut ocasions per donar un seriós ensurt al conjunt de Valverde qui encara s’entesta en alinear a certs jugadors que per els motius que siguin no estan passant per el millor moment.

Casquero ha obligat a Kameni a lluir-se aturant en dos temps un remat del atacant visitant. Laudrup ha donat entrada a Granero per De la Red.

Luis García en una rematada que ha tret sobre la creueta esquerra de la porteria Pato, després d’una centrada de Clemente, ha estat una bona ocasió per avançar als pericos en el marcador.

Granero, en pocs minuts sobre el terreny de joc ha estat protagonista, primer al recollir una pilota morta en la frontal i engaltar un tret que s’ha marxat fora per molt poc, i segon, per que en una jugada en la que Luis García s’havia marxat de la marca dels defensors visitants, un cop s’ha vist superat, ha entrat durament per darrere en una entrada molt forta que l’àrbitre no ha dubtat ni un moment en mostrar-li la targeta vermella directa deixant al conjunt madrileny en inferioritat numèrica.

A partir d’aquest moment, s’ha vist altre partit
Valdo ha estat substituït; prou li ha costat de nou a Ernesto de fer-lo, i Coro ha ocupat el seu lloc. Un Moisés darrerament desconegut també ha marxat deixant el lloc a Lola, que ha aportat molta més frescor, lluita i ambició en un mig de camp de misèria durant gairebé tot l’encontre. Mentre, Jônatas Domingos continuava a la banqueta... En tot, encara amb deu, Getafe tancava a la pròpia àrea a un Espanyol jugant a casa i amb un empat positiu per els seus interessos.


Zabaleta disposa d’una gran ocasió al rematar molt bé i lluir-se Pato. Ferran Corominas també desaprofita dues ocasions, i sobre tot la segona (molt clara) després d’una passada de Luis, i amb tot a favor, xuta per sobre el travesser alt.

Surt Jonathan Soriano per Tamudo...
Jugada en la que Albert Riera s’interna, emportant-se molt bé la pilota, arriba a la línia de fons, mira, i dona una passada de la mort al segon pal on Jonathan Soriano, remata potser poc ortodoxament, i després de picar al pal esquer de la porteria, la pilota acaba entrant, donant el que seria definitiu moments després, tres punts en un partit molt complicat i que s’ha pogut posar coll amunt si el Getafe hagués aprofitat alguna de les ocasions o no s’hagués quedat amb inferioritat numèrica.

Jonathan ha pogut fer el segon després d’una centrada de Riera, però el seu remat ha sortit fregant el pal dret de la porteria visitant; ja hagués sigut massa...
Lola, en jugada individual en comptes de passar a la dreta a Coro, prova el xut però surt la pilota desviada.

I amb el lògic i acostumat patiment, la parròquia blanc i blava ha pogut gaudir d’un triomf, (el primer de la temporada) en un dia en que hi havia homenatjats (Lucas Porcar, Maria Vasco i l’equip femení del RCD Espanyol) trencant una estadística bastant negativa en aquest sentit. Ara, dues sortides a terres andaluses; primer a Huelva amb un Recreativo que no és tampoc el de la passada temporada en quan a resultats, i posteriorment davant el Sevilla.


Fitxa Tècnica
RCD Espanyol: Kameni(8), Zabaleta (6), Jarque (6), Marc Torrejón (6), Clemente (7), Moisés (4), Ángel (5), Riera (6), Valdo (3), Luis García (6), i Tamudo(4)
Substitucions: Coro (4) per Valdo, m. 60, Smiljanic(7) per Moisés, m. 65 i Jonathan Soriano,(7) per Tamudo, m. 76

Getafe CF: Pato Abbondanzieri, Cata, Belenguer, Celestini, De la Red, Licht, Kepa, Uche, Cortés, J. Casquero, Pablo H.
Substitucions: Granero per De la Red, m. 54, Manu per Kepa, m. 63 i Albin per Licht m. 89.

Gol: 1-0 Jonathan Soriano, m. 88.

Àrbitre: César Muñiz Fernández assistit en bandes per Jesús Calvo i José Manuel Fernández Miranda. Ha mostrat targetes grogues a Jarque per entrada a un contrari, m. 9, a Tamudo per idèntic motiu en el 15, a Torrejón en el minut 20, Zabaleta per simular penal, m. 64, Smiljanic per agafar a un rival en la disputa de la pilota, m. 69, Angel per agafar a un rival en el 75 i a Jonathan Soriano per retardar la posta en joc de l’esfèrica per perdre temps i per part del Getafe, Celestini en el 46 per jugar una pilota amb el braç, i vermella directa en el 59 a Granero per dura entrada per darrera a un rival amb la pilota controlada.


Incidències: Estadi Olímpic Lluis Companys de Barcelona. Tercer encontre del Campionat de lliga de Primera Divisió. En els moments previs a l’encontre se l’hi ha rendit homenatge a Lucas Porcar subcampió del món amb la selecció espanyola de la seva categoria, i a Maria Vasco medalla de bronze en els mundials d’Atletisme d’Osaka com a integrant de l’Associació d’Esports Blanc i Blau. El públic ha ovacionat ambdós i en especial a Maria Vasco que ha sortit amb la samarreta del RCD Espanyol. A la mitja part les noies del femení del RCD Espanyol han donat la volta d’honor a l’Estadi com a resen campiones de Catalunya en derrotar per tercer cop consecutiu al FC Barcelona en la final de la Copa Catalunya Femenina.
18750 espectadors han presenciat el primer triomf espanyolista a aquesta nova temporada.

CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

CLASSIFICACIÓ PJ PTS PG PE PPGF GC
1 REAL MADRID39300102
2 SEVILLA FC2620082
3 VALENCIA FC3620145
5 VILLARREAL CF3620145
6 FC BARCELONA3512031
7 REAL MURCIA3512032
7 REAL RACING CLUB3512021
8 REAL MALLORCA3411142
9 REAL VALLADOLID3411144
10 RCD ESPANYOL3411133
11 DEPORTIVO3411135
12 UD ALMERIA3310255
13 AT. OSASUNA2202000
14 AT. MADRID3202134
15 REAL ZARAGOZA3202134
16 REAL BETIS BALOMPIÉ3202134
17 ATHLETIC3202124
18 RECREATIVO HUELVA3202136
19 GETAFE CF3101226
20 LEVANTE3101204

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA EN JOSEP MARIA, TENS RAÒ HEM PATIT FINS AL FINAL,PERÒ EL IMPORTANT SÓN ELS 3 PUNTS I QUE ES CONSOLIDI EL NOSTRE GRAN DAVANTER JONATHAN SORIANO AMB EL SEU GRAN GOL, PERQUÈ AIXÍ LA DIRECTIVA ENTENGUI QUE MOLTES VEGADES ELS MILLORS FITXATGES PER AL RCD ESPANYOL ÉS LA PEDRERA.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M