diumenge, 11 de novembre del 2007

VICTÒRIA MERESCUDA (2-1)

AITOR OCIO INVOLUNTARIAMENT HA FET JUSTÍCIA.

Amb una jugada d’infortuni d’Aitor Ocio rebutjant sobre la pròpia porta significant el gol de la victòria, els blanc i blaus s’han fet amb tres punts amb tota justícia en un partit que s’havia posat coll amunt al minut dos, i que fins el darrer sospir del matx, afegit inacabable inclòs en que ens ha regalat Ramírez, la incertesa en el marcador ha estat la característica dominant, a part del bon joc que a ràfegues ha exhibit el conjunt perico i un Athletic extremadament conservador que no ha fet altre cosa que defensar-se amb la sort de cara fins aquella pilota capriciosa que ha penjat Clemente Rodríguez.

Tornen a sortir dormits
En una badada als dos minuts, en el llançament de falta, la pilota es cedida davant una passivitat esgarrifosa defensiva, a Gabilondo que tot sol lliure de marca afusella a plaer a Kameni.

L’Espanyol intentava refer-se del cop, jugant a estones bé; als vuit minuts, un servei de cantonada tret per Luis, rebutja de punys Gorka i Valdo de volea remata per sobre del travesser en un fort tret. Zabaleta també intenta culminar una bona jugada d’atac, però el seu remat també es perd fora dels tres pals.

Raul Tamudo no arriba per molt poc a una llarga passada. En altre jugada el capità ha xutat sense gaire angle quan la millor opció era la passada.
Els espanyolistes buscaven el gol, obrin a bandes on Riera ha tornat a ser el d’abans del dia del Madrid, mentre Valdo, tot i intentar-ho, ha mostrat molta lentitud i no s’ha marxat gairebé ni una sola vegada en l’un contra un.

Una falta llençada per Luis, és rematada per Jarque de cap a la dreta de Gorka. Només les errades en el darrer moment possibilitaven que el conjunt basc anés per davant en el marcador. Centrades defectuoses, passades impossibles de Ivan de la Peña, i remat de Valdo tan malament com ha sabut, i Gorka que es complica la vida davant un Riera atent, eren ja masses ocasions per que es resistís el gol en arribar.

Com no !... Raul Tamudo
El capità blanc i blau ha rematat magistralment una bona centrada d’Albert Riera que havia rebut de Luís, en una molt bona jugada. Era el minut 38, i l’Espanyol estava jugant els millors minuts davant un Ahtletic que esperava impotent el pas dels minuts per arribar al descans.
Ustaritz treu de cap un bon centre de Luís avançant-se al davanter espanyolista després d’una bona combinació. Torrejón no encerta amb el gol després de trobar-se una pilota morta en un embolic dins l’àrea petita. Gorka atura un remat de cap de Tamudo a centre de Ivan. I s’ha arribat al descans, amb un Athletic amb defensa numantina.

Una errada a punt de costar molt cara
A la represa, l’Espanyol ha tornat a sortir com a la primera; una pilota en la que d’esquenes s’entreté Moisés, Aduriz li roba la cartera i tot sol remata tant malament com sap alt, sortosament per els interessos del conjunt català.

Van a per el partit
L’Espanyol no es conforma amb aquest empat, i han anat a per els tres punts, però un cop més el desencert en els darrers instants han impossibilitat el gol salvador.

En el minut 60, s’ha reclamat penal a Luis, però el col·legiat no ha assenyalat rés, i la cosa ha acabat amb paraules i amonestacions per el propi Luis i Koikili. Els bascos només s’han aproximat en altre ocasió que acabat rematant fora.

Mentre, els catalans, mitjançant Riera que se n’emporta l’esfèrica després d’una passada llarga de Luis en contracop des de l’àrea pròpia, penetra i dins l’àrea xuta un pel massa creuat sortint fregant el pal esquer de la porteria de Gorka Iraizoz.
No seria l’única de Riera; instants després engaltaría una volea que el ex porter espanyolista amb la punta dels dits ha enviat a còrner per sobre el travesser en la millor intervenció de la tarda.

Abans Luis s’havia entretingut massa en altre jugada, en un Espanyol en el que voltant l’àrea ningú s’atreveix a xutar a porta. Semblava que Raul Tamudo havia gastat el darrer cartutx al rematar de cap fora una centrada per la dreta a falta d’un minut i escaig per arribar als noranta reglamentaris.

Aitor Ocio, desafortunat, decideix el matx
Pilota llarga de Clemente Rodríguez que Aitor Ocio intercepta ficant el peu, i el rebuig acaba anant a la pròpia porta buida, davant l’alegria de la parròquia espanyolista i la lògica decepció dels bascos que s’han vist sense un punt que pràcticament tenien en les seves maletes rumb a Biscaia, tot i que en cap moment han merescut.

Patiment gràcies a un llarg afegit, targeta a Jarque, intents per allunyar la pilota més que per fer el tercer, i tres punts amb el xiulet final per deixar bon sabor de boca amb l’aturada de la lliga.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (7), Zabaleta (9), Jarque (7), Torrejón (6), Clemente (8), Moisés (6), De la Peña (6), Riera (9), Valdo(5), Luis García (7), i Tamudo (8)
Substitucions: Jonatas Domingos (5) per Valdo, m. 73, Lola (s.c.) per Ivan de la Peña, m. 89 i Lacruz (s.c.) per Luis García.

Athletic Club: Iraizoz, Utaritz, Amorebieta, Koikili, Iraola, Aitor Ocio, Javi Martínez, Orbáiz, Etxeberria, Aduriz i Gabilondo.
Substitucions: David López per Orbáiz, m. 46, F. Llorente per Aduriz m. 63 i Prieto per Etxeberria, m. 89.

Àrbitre: Rafael Ramírez Domínguez, del col·legi andalus. Actuació molt dolenta que ha indignat al respectable. No ha mesurat al mateix nivell les entrades dures dels visitants que les dels locals. Ha allargat més del compta el partit quan els blanc i blaus ja guanyaven. Ha mostrat targetes a De la Peña, m. 43, Clemente, m. 57, Luis García, m.61, Riera, m. 63, Jarque m. 89 per part blanc i blava i a Koikili, m. 61, F. Llorente, m. 70, i Javi Martínez, m. 84.

Gols: 0-1 Gabilondo, m. 2, 1-1 Raul Tamudo, m. 39, Aitor Ocio (p.p.) m. 90.

Incidències: Estadi Olímpic Lluis Companys de Barcelona. Partit corresponent a la dotzena jornada del campionat de lliga de Primera Divisió. 24.800 espectadors en el dia d’Argentina, dins la campanya de l’àrea d’expansió del RCD Espanyol amb els nouvinguts hispanoamericans.

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA VA SER UN PARTIT QUE VAM PATIR FINS AL FINAL, PERÒ EL GOL EN PRÒPIA PORTA D'OCIO VA FER JUSTÍCIA AL MARCADOR AMB UN PARTIT QUE VAM DOMINAR.DESTACAR L'IMPORTANT RATXA GOLEJADORA DE R. TAMUDO. ESPEREM QUE EL PROPER PARTIT A CASA GUANYEM EL DERBI I ESTIGUEM AMUNT D'ELLS.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M