diumenge, 2 de desembre del 2007

ESPANYOL 1 (CORO)
FC BARCELONA 1(INIESTA)


El Barça tampoc pot amb aquest Espanyol. Una part per cada equip.
L’orgull perico, amb el gol del providencial Coro, evita el triomf culé.
Continua la ratxa de imbatibilitat del conjunt espanyolista.

El derbi ha començat de la pitjor manera
Ja no podien començar pitjor les coses quan al minut 5 Messi se’n va una de tantes vegades de Clemente Rodríguez per velocitat i la seva passada de la mort es rematada per Iniesta lliure de marca al fons de la porteria perica. Abans ja per l’altre banda Bojan havia superat a Zabaleta, però Torrejón atent havia abortat el perill.
L’Espanyol estava descompost i no trobava la manera de frenar el vendaval blaugrana, que amb un Xavi jugant al seu aire, i amb una pressió que lluïa per inexistent per part dels espanyolistes, els culés tocaven i jugaven a plaer fent circular la pilota a les perilloses bandes on tant Messi com Bojan en menor mida portaven de corcoll a la defensa espanyolista.

Kameni ha tingut que rebutjar amb el cap fora de l’àrea anticipant-se a Gudjohnsen en una acció.
El primer avís perico ha estat una jugada de Raul Tamudo però la culminació de Riera ha estat molt defectuosa. Posteriorment en altre jugada el xut del manacorí evidenciarà que el punt de mira el tenia avui desenfocat. Valdés s’anticipa llençant-se als peus de Raul Tamudo quan aquest amb una auto –passada es quedava tot sol.

Els blaugranes han pogut sentenciar
L’Espanyol no millorava, i els visitants han tingut varies ocasions per sentenciar el matx. Xavi ha pogut marcar després de recollir una bona centrada de Messi.
L’ocasió més clara ha estat una falta llençada en el minut 31, pel propi Xavi s’ha estavellat al travesser i el refús de la fusta ha estat recollit per Bojan que ha tornat a rematar a la fusta de la porteria de Kameni.

El camerunès ha salvat el segon gol en una combinació de tot l’atac culé que ha acabat amb una cessió a la dreta a Messi que s’ha marxat, ha encarat i li ha llençat l’esfèrica al pal curt on molt bé i amb reflexes un Kameni molt segur ha rebutjat a còrner.
Qui perdona....

La segona part, per l’Espanyol
Un Espanyol més combatiu hem vist al segon temps, i un Barça cada cop més apagat, en el que pràcticament Messi ha estat l’únic jugador perillós en els visitants.
El conjunt de Valverde ha començat a creure’s que podia empatar l’encontre i ha començat a jugar decentment al futbol cosa que la primera part no hem vist.

Dani Jarque ha tingut la primera ocasió al girar-se i rematar fora dins l’àrea després d’un embolic en el que ha recollit un dels varis rebuigs. Al 57, s’ha reclamat penal per l’acció de Puyol sobre Luis, però Burrull amb la lliçó ben apresa no ha volgut senyalar res, igual que en una posterior acció de Puyol en la que l’entrada no deixava cap dubta de que era mereixedora de targeta groga i el col·legiat no li ha ensenyat per no enviar-lo al vestidor abans d’hora. Rijkaard ho ha fet minuts després, substituint-lo per Zambrotta.

Valverde dona entrada a Coro, i aquest com gran ocasió que era no ha perdonat quan la centrada perfecta d’un Riera molt desencertat avui, aquest cop sí, arriba al centre on Ferran Corominas remata al fons de la porteria de Valdés establint el que seria resultat definitiu.

Ocasions per ambdós conjunts
L’Espanyol hagués pogut guanyar si hagués estat molt més fi en un parell de jugades en les que ni Luis (s’ha entretingut massa i un defensor l’hi ha refusat a còrner la pilota) ni Tamudo (ha rematat a l’aire sense connectar amb la pilota tot sol) han trobat el camí del gol. Valverde ha donat entrada a Jonathan Soriano però els darrers minuts semblava ja que o be la benzina ja se li havia acabat a l’Espanyol o donaven per bo l’empat després de que Messi fos protagonista de les darreres ocasions de perill

Angunies...
Ronie s’ha deixat veure en un parell de jugades i poca cosa més. En molt baixa forma el brasiler es troba. Iniesta ha xutat, Kameni ha aturat, escapant-se-li la pilota i quan Ronaldinho anava a rematar (el línier ja tenia el banderí aixecat) Kameni ha tret una ma providencial. Amb aquesta gent millor així, que igual el col·legiat desautoritza al línier en cas que hagués entrat... De pitjor n’hem vist. La segona jugada del brasiler un xut quan es trobava tot sol que després de tocar a un espanyolista se’n va fora després de l’ensurt general al darrer minut.

Abans d’això Jonathan llença una falta que Jarque remata fora. Messi serà protagonista de les darrers accions dels barcelonistes, que llavors si que corrien, quan en el primer temps davant la permissibilitat arbitral han perdut descaradament tot el temps del mon.
Jarque salva el gol tallant la centrada de Messi quan ja havia superat a Clemente i a Torrejón. Després en altre jugada xuta fluix a les mans d’un ben col·locat Kameni, i altre cop des de la frontal ho intentarà sense fortuna.

Un punt per cada un, l’Espanyol continua amb la ratxa d’imbatibilitat i el Barça perd dos punts respecte al líder de la categoria. Amb tot, l’objectiu màxim dels espanyolistes, el superar als barcelonistes no s’ha produït. Encara no s’ha escrit la darrera paraula. Continuarà les properes setmanes la lluita. De moment ni els hem passat ni ells ens han pogut superar. Taules.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (9), Zabaleta (7), Jarque (9), Torrejón (6), Clemente Rodríguez (6), Moisés (6), Ángel (8), Riera (6), Valdo (5), Luis García (5) i Tamudo (7)
Substitucions: Coro (8) per Valdo, m. 63, Jonathan Soriano (5) per Luis, m. 79 i Moha (s.c.) per Riera, m. 89


FC Barcelona: Valdés, Pujol, Márquez, Milito, Abidal; Xavi, Iniesta, Touré, Gudjohnsen, Messi i Bojan
Substitucions: Ronaldinho per Bojan, m. 63, Zambrotta per Pujol, m. 70 Ezquerro per Gudjohnsen, m. 72.

Àrbitre: Pérez Burrull, del col·legi càntabre, ha deixat anar tot l’encontre un tuf de barcelonisme bastant acusat. Ha perdonat l’expulsió a Puyol quan una entrada era mereixedora de targeta groga i no li ha ensenyat per que en tenia una. Ha provocat l’enfado del públic en més d’una ocasió al no mesurar a tots dos equips igual. Ha mostrat targes a Jarque m. 33, i Clemente, m. 69 per part local i a Puyol en el 50.

Gols: 0-1 Iniesta, m.5, 1-1 Coro 68.

Incidències; Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. 37826 persones en les grades incloent a un grup de salvatges barcelonistes que han protagonitzat diversos incidents com el llançament d’una bengala que ha impactat a la grada d’avall on hi havia públic espanyolista, en el minut 36, fet que ha estat inclòs en l’acta per Burrull.


S’ha guardat un sentit minut de silenci per la memòria de Raul Centeno, membre de la Guardia Civil assassinat per els criminals de la banda terrorista ETA a França avui, i que ha estat boicotejat per els crits continuats dels Boixos Nois amb insults al president del seu propi club. En fi, “bona” la imatge que han donat aquests energúmens. Els mossos d'escuadra mirantse'l es clar...

8 comentaris:

Albert ha dit...

Primer de tot cal dir que el puntet no ha estat malament.

Segon: és increÏble el que han protagonitzat els Boixos Nois. I els Mossos sense intervenir. Avui no sortirà la notícia per cap mitjà de comunicació català, com en les dicatdures s'amagarà la informació a la gent. Quan penso en el que podien haver causat m'entra una ràbia contra ells i contra la farsa del Barça...

Salutacions.

Josep Maria ha dit...

Primer de tot, disculpes per que no sé per quins motius tècnis ha sortit malament la configuració de la crònica.
Salutacions. Els problemes d'aquests horaris tan dolents.

Josep Maria ha dit...

Perdoneu la desconfiguració patida en la crònica del derbi, per motius tècnis era impossible llegir-la. Misteris de la informàtica. De totes maneres, Albert tard o d'hora, aquí si es diu el que van fer aquells salvatges, o al menys el que vaig veure jo que havien fet, ja que des d'on jo era tampoc vaig pogué veure al detall tota la "seva actuació".
Salutacions.

Anònim ha dit...

La crónica jo la veig bé,al menys al meu PC.
Els desmelenats culés i algún que altre perico, son de la mateixa "calanya", amb aquestos es imposible, si no els mates,d'entrar en raons étiques, socials i sobre tot morals.
Avui he vist alguna cosa, molt suau a la Tele la vostra,es clar, ells no fan aquestes coses, son dels Espanyol, sempre veritat?.
Salutacions i força en especial pel B, la resta va tirant, peró que molt bé.
Figot47

Josep Maria ha dit...

Hola amic Figot: Si els podrien possar junts a tots aquells que van al futbol a desfogar la seva violència, la seves ideologies polítiques i enmerdar aquest esport i provocar la por de la gent que va veure un espectacle i gaudir amb el seu equip.

Ells? home per favor, "si no essistèixen" ja els Boixos Nois...

La crònica le debies veure bé després del migdia d'ahir, per que va quedar desconfigurada per el tipus de font, i es necessitava una lupa de molts augments per llegir-la i vaig tenir que tornar-la a repetir.

Ubaldo ha dit...

Para sentirse satisfechos por el esfuerzo realizado, el Bar$a más enchufado de toda la temporada no ha podido doblegarnos, aunque tienen una Messidependencia brutal.

Yo subiría un poco la nota de Luis Garcia, que hace un trabajo inconmensurable entre lineas pocas veces reconocido.

Saludos!

Albert ha dit...

Doncs jo vaig copiar la crònica al Word i la vaig ampliar per poder-la llegir. La informàtica ens guarda misteris.

Salutacions.

Josep Maria ha dit...

Hola Ubaldo, quizás tengas razón. Son apreciaciones. Lo que pasa es que como confiamos mucho en las posibilidades de Luis, pues no nos conformamos a veces solo con la tarea menos vistosa entre líneas, y sí esperamos aporte más a nivel de culminación de jugadas.
En otros tiempos nos hubieran marcado un par o tres en la primera, pero ahora las circunstáncias están cambiando. Ahora tienen que sudar para ganarnos.

Ai...Albert, es clar, no hi vaig pensar que ampliant-la, no sé on tenia el cap... Es que els partits a les deu de la nit (dues a casa) jo els prohibiria. I si no, que possin trens fins a les dotze i mitja com a mínim.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M