diumenge, 16 de març del 2008

REMUNTADA I TRIOMF ESPANYOLISTA (2-1)











No els havien gastat tots els gol; els hi quedava encara un...
Per que el Real Mallorca després de fer-li set al Recre la setmana passada feia autèntica por a Montjuïc amb els Ibagaza, Arango, Jonás, i Güiza. En molts moments han notat a faltar l’encert que els hi va sobrar la jornada passada.

L’Espanyol, conscient que se li escapava el tren europeu, s’ha llençat a la remuntada al segon temps d’un encontre que se li havia posat coll amunt, i amb la fortuna avui com aliada s’ha fet amb els tres punts.

Principi decebedor
Altre cop ha tornat a insistir Valverde amb la fórmula fracassada de fer jugar en punta d’atac a un Ewerthon que més d’un ens preguntem que ha vingut a fer al nostre club, anant ben perdut durant tot el temps que ha estat sobre la gespa.

Si bé, els primers compassos del matx, amb penetracions de Riera primer (poca aportació de nou del manacorí) i de Valdo després, així com una rematada de Riera que bloca Moya llençant-se a la seva dreta, semblava que l’Espanyol portaria la veu cantant en el partit, rés d’això ha estat així.

El Real Mallorca ha tornat a dominar el mig del camp, i fruit d’una passada des de zona defensiva pentinada per Arango a Güiza, aquest es marxa sol davant la badada dels centrals espanyolistes, controla i afusella a Lafuente que dubta en sortir, i fa pujar el primer gol del partit al marcador.

El domini mica a mica s’ha fet mes abassegador per part dels balears fins a l’extrem que en vint-i-dos minuts de joc ja havien botat fins a set serveis de cantonada.
Héctor en un d’aquests, ha rematat la centrada de Ibagaza amb el cap responent Lafuente amb una bona intervenció evitant el segon gol mallorquí.

Tot el bagatge ofensiu dels espanyolistes ha estat en aquest primer temps u xut de Riera ajustat al pal dret en els darrers minuts. Molt pobre la imatge donada, per un equip que aspira inclòs amb una mica de sort per a classificar-se per la Champions.

Canvia Valverde a Moisés per Ángel
A la represa, Valverde ha donat entrada al migcampista Ángel en substitució d’un Moisés molt lent i desencertat.

Pablo Zabaleta, el millor home sobre la gespa, per el seu esforç, lluita, i contagiosa actitud, ha salvat l’encontre al treure sota pals, una pilota rematada per els mallorquinistes després de una errada defensiva col•lectiva en que s’ho han quedat mirant.
El Mallorca té en aquests moments l’encontre en les seves mans; en altre contracop, David García llençant-se molt bé evita de nou la rematada letal dels balears, enviant a còrner.

I més clara encara, en altre contracop Valero tot sol ha enviat fora la rematada.

Penal, i empat
Quan pitjor pintava la cosa, l’Espanyol que ha posat moltes més ganes en el segon temps malgrat les llacunes defensives tremendes que començaven ja al mig del camp, ha aconseguit arribar per banda, i en el darrer passi Zabaleta assisteix a Luis García que guanyant la posició es derribat per Héctor i Paradas Romero no ho dubta i assenyala el punt fatídic. Luis García és l’encarregat d’executar perfectament el càstig i igualar el matx.

Quedava molt, i amb la sortida de Jonathan per Ewerthon, Valverde volia donar molta més mobilitat i il•lusió en l’atac espanyolista. Així, esperonat pel públic, l’Espanyol pensava ja en la remuntada a costa (com el partit del Betis) de deixar, el partit trencat entre línies, amb el greu risc de perdre’l amb una contra letal dels balears.

Els visitants arribaven amb molt perill, i una sortida defectuosa de Lafuente en una pilota aèria ja ha donat el primer ensurt després de l’empat.

Riera massa individualista no ha passat l’esfèrica tenint sol a Luis i Jonathan mentre estavellava la pilota a l’exterior de la xarxa. Valdo ha rematat de cap una perfecta centrada de Riera, blocant molt bé Moya. Eren els millors moments blanc i blau en atac.

Les grans ocasions de l’encontre
Per part blanc i blava, ha estat una jugada en la que la passada de Valdo a l’espai per Luis Garcia que s’ha internat i molt generós ha cedit a Jonnhy qui no ha engaltat bé la pilota i molt fluix ha rematat desaprofitant una ocasió com poques tindrà.

Però el Mallorca no vol deixar la sort de l’encontre als desitjos del destí, i disposa de dues ocasions pràcticament consecutives: Primer, una rematada de cap de Arango a centre de Ibagaza dins l’àrea (amb la permissibilitat defensiva inclosa) que en el darrer instant treu Lafuente una ma prodigiosa, evitant el gol. Però posteriorment, el còrner tornarà a repetir-se la mateixa circumstància i un remat d’Héctor i rebuig posterior fa que la pilota li caigui a Jonás a boca de gol i quan la pilota semblava duia el camí inexorable del gol visitant, Pablo Zabaleta immens, llençant-se a la desesperada torna a salvar la situació sota pals amb Lafuente venut.

Semblava que tant perdonar podia acabar pagant-lo car el Mallorca, o que com diu la dita castellana “Tanto va el cántaro a “Lafuente”...). El cas és que l’esperit de Pablo, ha contagiat als darrers minuts, on l’Espanyol amb Coro al camp en comtes de Riera, ha protagonitzat varies jugades individuals bastant perilloses que malauradament no han acabat amb la culminació que mereixien.

L’Espanyol no ha renunciat a guanyar l’encontre, i ja ha estat a punt Zabaleta al robar-li la cartera a un defensor però el seu xut ha estat blocat amb una bona intervenció de Moya.

Mentre una errada de Jarque era a punt de costar molt car, i Varela rematava incomprensiblement alt en la zona del segon pal lliure de marca, sorgia com un deute pendent de la fortuna amb aquest equip en els darrers encontres, i així una centrada d’Angel després d’una llarga combinació d’atac, es rematada perfectament per Luis García de cap marcant el gol definitiu. Els jugadors i membres de la banqueta balears han protestat molt i s’ha originat una “tangana” amb el col•legiat, sembla ser per protestar una falta prèvia molt abans, no assenyalada.

Els darrers quatre minuts d’afegit, faltes, còrners, patiment assegurat i al final triomf necessari i treballat del conjunt de Valverde.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Lafuente (7), Zabaleta (10), Jarque (6), Torrejón (6), David García (7), Moisés (4), Lola (7), Valdo (7), Riera (5), Luis García (8) i Ewerthon (3).

Substitucions: Ángel (6) per Moisés, m. 46, Jonathan (6) per Ewerthon, m. 60 i Coro (7) per Riera, m. 75.

Real Mallorca: Moya, Hector, Ramis, Nunes, Fernando Navarro, Basinas, Varela, Ibagaza, Jonás, Arango i Güiza.
Substitucions: Valero per Güiza, m. 56, Tuni per Jonás, m. 77

Gols: 0-1: Güiza, m. 12, 1-1: Luis García, (pen.), m. 58, 2-1: Luis García, m. 88.

Àrbitre: José Luis Paradas Romero del col•legi andalús. Per part espanyolista ha amonestat a Lola, m. 89, i per part visitant han vist targes grogues, Fernando Navarro, m.36, Hector, m. 57 i després del gol espanyolista, Varela, m. 89, Basinas, Ibagaza i Ballesteros primer groga i després vermella, així com el preparador físic Antonio L. Servera i l’encarregat de material, totes per protestes e insults en les expulsions.

Incidències: Estadi Olímpic de Barcelona. 20.600 espectadors. S’ha guardat un minut de silenci en memòria de varies personalitats que ens han deixat aquesta setmana: El director de la Veu, Josep Ma. Serrano, Agustín Lavernia i Bio, exjugadors del RCD Espanyol, i Vicente Acebedo coordinador general de l’estament arbitral.

Des d’aquestes modestes línies volem també amb tot el nostre SENTIMENT PERICO dedicar-li la victòria a Jordi Llopis i Bosch, ex president i soci n.1 de la GPE Manigua per la mort del seu pare. (A.C. S.) i donar-li el condol. Ànims Jordi !.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 REAL MADRID CF286220265925
2 FC BARCELONA285516755425
3 VILLARREAL CF285316574736
4 AT. MADRID284714594832
5 SEVILLA FC2845143115637
6 RCD ESPANYOL284513694035
7 REAL RACING 284412882927
8 GETAFE CF2839116113736
9 UD ALMERIA2838108102527
10 VALENCIA CF2836106123141
11 REAL MALLORCA283471384542
12 AT. OSASUNA283497123032
13 RC DEPORTIVO283497123340
14 ATHLETIC CLUB273389102627
15 REAL BETIS B.273288113139
16 REAL ZARAGOZA283288123948
17 REAL VALLADOLID283288123245
18 RECREATIVO283288123146
19 REAL MURCIA282358152245
20 UD LEVANTE281954192353




1 comentari:

Anònim ha dit...

EL CEL ÉS BLANC I BLAU DIU:

El gol del Mallorca ja l´hem vist moltes vegades aquesta temporada: passada llarga del contrari, el davanter guanya l'esquena dels centrals, sortida desesperada del porter .... i gol.

Segur que els rivals assagen aquesta jugada tota la setmana per a assegurar-se un gol contra l'Espanyol




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M