dissabte, 10 de maig del 2008

A LA TERCERA, TÉ QUE ANAR LA VENÇUDA.

Foto d'arxiu.


SEVILLA FC: 0 - RCDE JUVENIL: 1
El RCD Espanyol Juvenil s’ha classificat gràcies a un gol in extremis de Manuel Jesús Vázquez Florido “Chuli” per la tercera final de la Copa de Campions Juvenil en derrotar per la mínima al Sevilla FC.

El conjunt de Josep Clotet disputarà diumenge a les 11:30 en Colmenar Viejo la final amb el Villarreal que ha apallisat al Rayo Vallecano que amb un punt en tenia prou per assolir la classificació. Els castellonencs van ser campions del grup setè on hi estava la Damm i el Barcelona. Tot un os.

Serà la tercera ocasió que els espanyolistes arriben a la cita màxima de la categoria juvenil, després de perdre a Cambrils la IX Copa de Campions davant el Málaga en la temporada 2002/03 i la temporada 2003/04 a Guadalajara davant del Sporting de Gijón.

Aquesta competició es va iniciar la temporada 1994/95 disputant-se a Linares per primer cop, sent seus Puertollano, Almendralejo, San Sebastià, Alacant, Albacete, Sevilla, Almeria, Cambrils, Guadalajara, Lleó, Antequera i enguany Colmenar Viejo.

El RCD Espanyol ja va participar la temporada 1996/97 després de guanyar per segon cop la lliga al mític Sarrià en la darrera jornada. Aquella edició va ser conquerida per el Madrid.

Posteriorment, l’Espanyol conqueriria tres lligues consecutives, i per tant participaria en tres ocasions a la Copa de Campions: En la temporada 2001/02 a Almeria, guanyaria per 1-4 al Celta de Vigo, mentre que el Real Zaragoza només ho havia fet per 2-4 i tot i que amb un empat en tenia prou per accedir a la final, els aragonesos van derrotar 2-1 als blanc i blaus (on jugava Jarque entre altres) i van quedar eliminats.

A la següent edició, a Cambrils, els espanyolistes van quedar primers davant Athletic Club i Real Madrid, però en aquella malaurada final, davant un Malaga (que després cauria humiliat a Sadrià en la Copa del Rei en vuitens per un escandalós 5-0 i a terres andaluses 1-2) que es va saber aprofitar be del pèssim estat del terreny de joc, els espanyolistes es van quedar per primer cop sense pogué aixecar el trofeu.

La historia es va repetir en Guadalajara a la temporada següent: Després d’empatar amb Las Palmas (2-2) van derrotar els pericos al Real Madrid (per un contundent 3-0) i el triomf blanc sobre els canaris va ser infructuós. L’Espanyol tornava a ser a la final, i a viure altre decepció. Amb una superioritat abassegadora en joc i en ocasions, no va haver manera humana d’aconseguir marcar, arribant-se a la pròrroga i als maleïts penals que van decidir sobre la gespa del Pedro Escartín, el triomf final per 4-1 del Sporting de Gijón.

Després de dos anys de sequera sent subcampions de lliga i per tant sense participar, la temporada passada altre cop el conjunt entrenat llavors per Oscar Perarnau, va derrotar al Antiguoko per 5-1 quan el Valencia ho havia fet per 3-0 i per tant amb un empat era més que suficient. Un gol al principi i altre al final dels ches, van acabar altre cop amb la il•lusió perica de fer-se amb el torneig que va acabar a les vitrines dels valencianistes que van superar al Madrid.

FITXA TÈCNICA:
Sevilla FC: Juan Martín, Moisés Jiménez, Cantizano, Bernardo, Cala, Jaime, Adrián, Salva (Nene, min.55), Hugo José Jiménez (min.82), Ríos i Pukki (Álvarez, min.69).

RCD Espanyol: Víctor Ibáñez, Oriol, Guillem Savall, Víctor Ruiz, Ricarte, David (Canario, min.76), Guillem Creus (Sergio, min.93), Álex, Chuli (Mas, min.90), Baena i Max.

Àrbitre: Pizarro Gómez (C.Madrileny). Ha amonestat a Hugo (min.45), Guillem Savall (min.62), Guillem (min.91) i Jaime (min.94). Ha expulsat a Adrián per doble amonestació (mins.12 i 65).

Gol: 0-1: Chuli (min.88).

Incidències: Uns 2.000 espectadors a l'Estadi Municipal Alberto Ruiz de Colmenar Viejo (Madrid).




GRUP A
5-5 11:30h.RAYO VALLECANOREAL SOCIEDAD2-0
7-5 19:00h. REAL SOCIEDADVILLARREAL CF3-3
9-5 19:30h. VILLARREAL CF RAYO VALLECANO3-0




GRUP B
SEMIFINALS
5-5SEVILLA FC *RC DEPORTIVO2-2 * pen
5-5RCD ESPANYOL UD LAS PALMAS1-0
FINAL GRUP B
9-5 17:30h.SEVILLA FCRCD ESPANYOL0-1


FINAL
11-5 11:30h.VILLARREAL CFRCD ESPANYOL1-2


3 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA AMICS/GUES
ESPEREM QUE AQUEST ANY A LA 3 VAGI LA VENÇUDA I ENS PROCLAMEN
X 1 COP VENCEDORS DE LA COPA DE CAMPIONS, HEM DEMOSTRAT EL
PRESTIGI DEL NOSTRES JUGADORS PERICOS, ELS BLANC-I-BLAUS
HAN GUANYAT A 2 EQUIPS GRANS COM LAS PALMAS I EL SEVILLA,
ARA ESPEREM QUE ELS ESPANYOLISTES, HO FACIN TAMBÉ AMB EL VILA-REAL.
DISCULPEU, ALGUNA PERSONA DE LA PENYA EL LLANTO ANIRÀ A MADRID?
SALUTACIONS. JOSE CARRERA.

Fernando J. Cansado ha dit...

També la van jugar l'any 1999(98/99) a Alacant on van trovar amb el mateix Hèrcules i Reial Societat. Eix Espanyol va ser el del Jacinto Ela o un davanter amb un cognom que ara no recorde i que va jugar al Manresa fa un temps.

Josep Maria ha dit...

gràcies Fernando per la aportació. Miraré a veure si puc esbrinar-lo. Em sembla que tens raó en quan als rivals... La temporada em balla les dates.
Salutacioons.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M