dimarts, 19 d’agost del 2008

CANVI EN EL FORMAT
D'ASCENSOS A SEGONA DIVISIÓ "B"




Ahir, la Comissió Delegada de la RFEF, va aprovar (sense convocatòria de cap assemblea extraordinària, ja que es veu té plens poders per elevar-lo a norma), el canvi en el format d’ascensos a Segona Divisió B, seguint les passes del que es va fer amb els ascensos a Segona Divisió A.


Aquesta mesura incideix directament en el nostre filial, motiu pel que els homes de Josep Clotat hauran de fer una bona temporada i obtenir el títol ja que les avantatges que es donarien en tal cas, serien molt elevades per pogué assolir l’ascens i recuperar la categoria perduda.


Explicarem aquest galimatias que han decidit els òrgans rectors del futbol espanyol, amb la presència del President de la FCF, senyor Ricardo Campoy, i el seu vice-president, Jesús Farga.



Hi ha 18 grups de Tercera Divisió: Fins fa poc, els quatre primers accedien a jugar el anomenat play off d’ascens, enquadrats per zones geogràfiques que corresponien als grups de Segona Divisió B, pujant els guanyadors. Fa dues temporades es van canviar això darrer, i es va decidir que els rivals no fossin per situació geogràfica si no per sorteig entre els 72 equips d’arreu d’Espanya.


La nova reforma farà que els (18) campions de grup, juguin una eliminatòria a doble partit (9 eliminatòries), i els guanyadors (9) pugin directament a Segona Divisió B. Els partits d'anada es jugaran al camp de l’equip pitjor classificat a la Lliga.


Els (9) perdedors tindran una segona oportunitat en una “repesca”.


La resta d’equips, (segons, tercers i quarts - 54 -), disputaran una eliminatòria per sorteig pur (però quedant exclòs aparellaments entre equips de la mateixa territorial), a doble partit: Els equips que han quedat en segon lloc (18) tindran com a rivals els que han acabat el campionat en quart lloc (18). Els tercers (18) s’enfrontaran entre ells.


Els guanyadors d’aquestes eliminatòries (18+9 = 27), s’enfrontaran en una segona eliminatòria amb els equips campions repescats de perdre la primera fase, (27+9=36). D’aquestes eliminatòries sortiran guanyadors 18 equips, que s’enfrontaran entre sí, en una tercera i decisiva eliminatòria en la que els guanyadors pujaran ja a Segona Divisió B. (9) i s’afegiran als nou campions guanyadors de la primera fase (9+9=18) que seran els que assoliran la categoria de bronze del futbol espanyol.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M