dilluns, 18 d’agost del 2008

MÁRQUEZ CONTINUA FENT PROVES, SENSE ÈXIT

EL JUVENIL B, CAMPIÓ DEL TORNEIG D'ARENYS DE MAR. MÉS INFORMACIÓ D'AQUEST TORNEIG, PROPERAMENT

BV DE GRAAFSCHAP: 3 -RCD ESPANYOL: 1

Suposo, que entre les baixes i l’interès del tècnic Bartolomé Márquez, en pogué veure en acció a tots els seus homes que es troben presents a Holanda, es condició gairebé obligada, que els socis tinguem que empassar-nos espectacles com el del dia del Willem II o el d’avui davant el De Graafschap; millor seria que en el futur es juguessin a porta tancada com un entrenament. Total…

Per que, Márquez ha alineat a alguns suplents (Lacruz, Cristian, Chica, Jonathan, Julián), dos que opten a ser titulars (Rufete i Coro), quatre jugadors juvenils (Victor Ruiz, Didac i Baena, que ho eren fins aquest estiu, i Sielva que encara es troba en edat juvenil).
Es podia haver provat a tots els jugadors de manera anàloga amb partit-descans, però mesclats, barrejats i presentant dos equips més competitius?...

El cas, és que el tècnic espanyolista així ho ha decidit i el resultat ja no ha pogut ser pitjor (bé, sí, si els holandesos haguessin estat més fins cara a porta…).

Pitjor començament impossible
Per que als tres minuts, Den Ouden amb una perfecta vaselina després de colar-se davant Lacruz i Víctor, fa pujar el primer gol al marcador, després d’una jugada de Bot iniciada en zona defensiva on el lateral dret a l’alçada del mig camp, fa un desplaçament llarg al avui golejador holandès.

A punt han estat d’aconseguir el segon dos minuts després, però mentre el davanter s’ho pensava, Chica, entorpeix el desenllaç de l’arrancada protagonitzada per el davanter local, recuperant l’esfèrica.

Coro ha demanat penal, en una caiguda en l’àrea en la que el de Banyoles es desequilibrat lleugerament. La infracció era dins de l’àrea i el col•legiat no ha volgut saber rés, tal com ha succeït en anàlogues jugades en l’altre àrea.

Al minut 14, Buijs llença un servei de falta per la dreta, i de nou Den Ouden, remata davant la passivitat clàssica ja d’aquest equip en les jugades d’estratègia, al fons de la porteria espanyolista; Mal es posaven les coses pels blanc i blaus, avui de vermell.

La primera aproximació perica ha estat al minut 19, després que una centrada de Didac Vila, fos rematada molt forçat per Rufete, als núvols.

D’autèntic miracle que el De Graafschap no es marxés als vestidors amb una renda superior, quan Den Oueden recull una bola en profunditat de Shuurman, i tot sol en comptes de xutar, ha cedit molt generós a De Groot, que ha enviat la pilota molt alta per sobre el travesser dificultat per l’acció defensiva de Chica, quan es podia haver estat parlant de hat trick.

Jonathan, protagonista
El de Pont de Vilomarà ha xutat alt, desviat, en els darrers instants del primer temps. En el darrer minut, ha llençat un lliure directe, que Heijblok amb bona intervenció ha rebutjat a còrner.

Márquez ha donat entrada a Beranger per Coro (encara en baixa forma després del període d’inactivitat), i Jarque per un desdibuixat Lacruz. Amb aquest primer canvi, Didac Vila ha pogut tenir més llibertat a l’hora de pujar la banda amb les esquenes millor cobertes amb el francès.

Be sigui per que els holandesos s’han conformat amb la renda aconseguida, o be que l’Espanyol per coratge i amor propi davant el desastre, el cas és que els espanyolistes han passat a dominadors del joc i els holandesos durant molta estona no han trepitjat les immediacions de l’àrea de Cristian Álvarez.

Les esperances tornaven quan una gran jugada de Didac Vila, amb centrada al segon pal, dona l’opció a Jonathan que només té que fer el que se li demana a un davanter centre (aprofitar i estar on ha d’estar i en el moment precís), de reduir distàncies en el marcador.

Amb la sortida de Luis per Julian, cobrava encara més vida aquestes esperances.

Els holandesos fan el tercer i s’estronca una hipotètica remuntada
Amb una centrada per la dreta, al segon pal, on lliure totalment el resen sortit Jungschlager posa definitivament el triomf en mans holandeses.

Hagués pogut tornar a situar a l’Espanyol en la lluita pel partit, si el destí li hagués portat millor fortuna a una volea de Jonathan que remata una centrada de Oscar Sielva, al travesser de la porteria local.

També es pot dir que l’Espanyol s’ha salvat del quart en varies jugades, com una molt clara en la que al minut 39, Oost, tot sol erra el remat de la pilota que li han posat en safata des de la banda dreta. O, en una sortida en el 44, en la que Cristian molt valentament ha evitat el tant holandès.

Nou assaig, i negatiu altre cop. Per això son les pretemporades; per corregir errors, i per que el tècnic vegi amb qui pot comptar i amb qui no si pot evitar-ho… De moment, els suplents han tornat a donar una molt dolenta imatge, llevat d’excepcions. Esperem que en els propers encontres (dimarts, i en el Ciutat de Barcelona), “Tintín” posi en acció la base de jugadors que han de conformar l’onze titular i deixi ja d’una vegada experiments, i més proves… Per que la lliga està a la cantonada, i el Real Valladolid a bon segur, no serà ni el Willem II, ni el Volendam, ni el De Graffschap, ni de lluny…


Fitxa Tècnica:
BV De Graafschap: Heijblok, Bot (Jungschlager, m. 63), Frankel (Fung, m.63) , Keller, Volmer, Van den Ouweland, Schurman, Buijs (Robbemond, m. 63), Oost (Sebens, m. 85), De Groot, Den Ouden (Bloemendal, m. 85).

RCD Espanyol: Cristian, Chica, Víctor Ruiz, Lacruz, Didac Vila, Oscar Sielva, Baena, Julián, Coro, Rufete i Jonathan Soriano.
Berenger per Coro, i Jarque per Lacruz m. 46; Valdo per Rufete, m. 62; Luis García per Julián, m. 68.

Àrbitre: Bas Nijenhuis. Targetes grogues a Shuurman, m. 42, Baena,m. 35, Jarque, m. 50, Didac, m. 73, Luis García, m. 75 i Chica, m. 88.

Gols: 1-0: Den Oueden, m. 3; 2-0: Den Oueden, m. 14; 2-1: Jonathan, m. 62; 3-1: Junglschlager, m. 73.

Incidències: Camp de Sportcomplex Varsseveld, que ha estat el lloc escollit per disputar l’encontre després que no es pogués jugar al camp del De Graafschap per problemes a la gespa. Camp d’un conjunt de categoria molt inferior on la major part del públic ha vist l’encontre dret darrera les tanques de publicitat. Impropi d'un encontre entre clubs de Primera Divisió...



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M