I TORNEIG FEMENÍ A ST. HILARI: (1a.PART)

(Sant Hilari Sacalm, La Selva: Josep Maria)

I TORNEIG FUTBOL FEMENÍ DE SANT HILARI.

Comencem aquesta crònica, amb el primer encontre que va disputar el RCD Espanyol davant el Girona FC.

RCD ESPANYOL: 1 – GIRONA FC: 0
”In extremis”El conjunt espanyolista va guanyar el primer encontre de 25 minuts per part davant les gironines en el darrer sospir, quan semblava ja que el triomf s’escaparia al haver desaprofitat (sobre tot en el segon temps), un munt d’ocasions clares de gol.

Primer temps molt fluix
No es va sentir còmode el conjunt de Diego Morata davant un Girona ben situat i protegit per unes dimensions curtes del terreny de joc, i davant un format de torneig (quaranta minuts menys per partit).

L’Espanyol tan sols va crear en el primer temps dues ocasions: Al minut 8, una aproximació en la que Sara, lliure de marca, engalta un fort xut amb la seva esquerra d’or que es marxa per sobre el travesser després que Meritxell toqués lo suficient la pilota.
La segona ocasió (18’), va córrer a càrrec de Marta en rematar pentinant l’esfèrica al pal contrari, però la pilota surt un xic massa creuada, ajustada al pal dret.

Una ocasió pel Girona
Va ser en el minut 14, quan Mesi va salvar sota pals després que una pròpia errada prèvia, de la jugadora aragonesa en defensa, provoqués que la davantera gironina es fes amb l’oportunitat de superar a Cristina en la seva sortida i xutés a porta buida.

Millor segon temps: l’Espanyol posa setge a la porteria gironina
L’Espanyol va acabar imposant la seva superioritat i categoria en el segon temps; les ocasions van anar succeint de manera inversament proporcional al temps que restava, que per cert, passava volant, davant el nerviosisme de veure com les espanyolistes eren incapaços de perforar la porta contraria i de fer-se amb els tres punts. Morata va alinear un onze en el que figurava com a novetats, la jugadora a prova Vane, en el lateral esquerrà, i les tres noves adquisicions (Mesi, Vero, i Joana).

Així, Sara només començar el segon temps, xuta a mig metre del pal dret. Noemi executa un lliure directe a les mans de la portera. Joana, supera a la seva marcadora, dorsal 15, centra i Cubí remata perdent la verticalitat, fluix a les mans.

Mica a mica, augmentava cada cop més la intensitat de l’atac espanyolista i el Girona es defenia més enrera, totes a camp propi. Noemí llença en profunditat a Sara qui arriba amb la punta de la bota anticipant-se a la meta rival, i el seu llançament amb poca força camí de gol, és rebutjat sota pals per una defensora.

Surt Adriana, com a intent desesperat per aconseguir el gol
Faltant 15 minuts, Morata fa sortir a Adriana, posant tota la carn a la graella. L’Espanyol gaudirà de moltes ocasions en aquests minuts però el temps cada cop menys comença a ser un greu handicap ja que els nervis apareixen a l’hora de saber culminar amb serenitat les jugades.

Noemí Rubio estavella al travesser al minut 13 del segon temps un xut des de gairebé quaranta metres. Adriana fa jugada per banda desbordant a Marta, i la seva centrada és rematada per Sara de cap, aturant un cop més la infranquejable meta gironina.

Encara més clara: Sara es a punt de marcar però no pot engaltar la pilota dividida i aquesta va a Joana que tota sola i a porta pràcticament buida, remata al propi cos de Sara Serna, en una altre jugada que defineix l’estat de coses quan la bola no vol entrar a aquest esport anomenat futbol...

Una bona combinació per l’esquerra acaba amb el xut de Vero fregant el pal dret. La presència per banda de Adriana, comença a causar estralls a tota la defensa gironina. No la poden frenar, i desborda per banda esquerra amb facilitat, i en el 23’ s’emporta a mitja defensa ella sola, centra passat al segon pal, i allà Joana (que ha jugat d’extrem dretana en aquest primer partit) erra clamorosament al rematar de cap molt alt: Es trobava totalment sola, i semblava ja la darrera ocasió clara de gol.

Crack, Adri...
Quan els segons anaven caient inexorablement, quan ja el minut 24 semblava abandonar-nos amb l’empat inicial, Adriana culmina amb èxit un perfecte contracop per l’esquerra. La jugadora internacional perica, supera la seva rival, i encarant a porteria, on posa l’ull posa la bola; creuada lluny de l’abast de la portera i ajustada al segon pal (esquer de la porteria).

Triomf agònic de les espanyolistes, i encara que l’Espanyol es va tornar a aproximar fins l’àrea rival, aquest ja va ser el resultat definitiu. La tanda de penals, amb ple total dels tres llançaments també va caure del cantó perico.

RCD Espanyol: Cristina, Ane, Torrejón, Meseguer, Vane, Noemí, Carol, Vero, Joana, Marta Cubí i Sara.
Adriana per Cubí, m. 35.
Girona FC: Meritxell: Susi, Ariadna, Ana, Marta, Cristina, Laia, i els dorsals 12, 15, 23, i 26 que curiosament no portaven nom a les samarretes.
Gol: 1-0: Adriana, m. 49.
Àrbitre: Ana Zardain López, auxiliada en bandes per Victòria Petrova Borislavova, i Jennifer Sanz Higuero, del comitè català, de Primera Catalana, i Primera Territorial respectivament.
Incidències: Segon encontre de 50 minuts de la matinal, al Camp Municipal de Sant Hilari Sacalm, dins el Primer Torneig de Futbol Femení de Sant Hilari. Terreny de gespa artificial, cel ennuvolat i temperatura molt baixa, gairebè com al mes de febrer a Barcelona...
Penals: Cristina: A les mans de Cristina, que l’esperava molt intel•ligentment, i no es va moure...Carol: Gol, per la dreta. Susana, gol. Adriana: gol, imparable. Marta: gol, a l’escaire esquerra. Noemí: gol, per l’esquerra.

Altres encontres:
Prèviament a aquest encontre, l’Estartit havia guanyat amb dificultats al CE Europa (1-0), mentre que en el matx que es va disputat posteriorment, el conjunt escapulat de Gràcia es va imposar al Girona CF, remuntant-li un 0-2 advers, amb el que es van avançar les gironines.

Així, l’Espanyol - Estartit, era pràcticament una final avançada, amb permís de les de Gràcia.