dimecres, 20 d’agost del 2008

LA EXPULSIÓ D' IVAN, DECISIVA

NEC NIJMEGEN: 1 - RCD ESPANYOL: 1
L’Espanyol marxa de Holanda sense guanyar i amb uns quants lesionats com a principal bagatge d’aquesta gira.

Avui, durant bona part del primer temps, el conjunt de Bartolomé Márquez, ha dominat el joc, ha arribat amb perill, i ha marcat primer. Els espanyolistes han realitzat un bon primer temps fins que Ivan de la Peña ha enfilat el camí dels vestidors després que el col•legiat li mostrés la cartolina vermella directa per una acció infantil de “lo Pelat” amb un col•legiat molt estricte amb els visitants i molt menys amb els locals. En el segon temps ha canviat radicalment la decoració del matx al jugar el conjunt perico amb un home menys, i els holandesos han empatat el partit en una desgraciada jugada protagonitzada per Kameni.

Bona primera mitja hora de joc
Per començar, dir que avui Márquez ha alineat a un onze en condicions, el millor del que disposava en aquests moments, lluny d’experiments i demés histories de les que ja no es corresponen amb les dates que ens trobem a menys de dues setmanes pel començament del campionat de lliga.

Amb un Ivan de la Peña com feia molt de temps que no veiem, amb passades mil•límetriques als homes punta, i liderant el joc de l’equip junt amb Roman i Moisés en les tasques de recuperació, semblava recobraven el millor Espanyol d’èpoques pretèrites enterrades per segones voltes nefastes.

Inclòs “lo Pelat” s’ha atrevit a tirar a porta al minut quatre, amb una vaselina des de la frontal que s’ha marxat per sobre el travesser. O una passada en profunditat a Tamudo, que el capità, molt desencertat, ha xutat desviat.

Luis ha demanat penal en una jugada en el minut 10, en la que ha caigut dins l’àrea al llençar-se Baart als seus peus. El col•legiat ha interpetrat que s’ha deixat caure per simular penal, i li ha mostrat la targeta groga.

La primera jugada en la que han pogut marcar els holandesos ha estat abortada per Berenger al cruear-se davant Ntibazonkiza després que una errada dels homes de l’eix defensiu propiciés que es quedés sol el jugador local. Beranger, molt lluitador i correcte en defensa, està demostrant ser un autèntic defensor infranquejable; la llàstima que en l’aspecte ofensiu, estigui molt limitat tècnicament...

Gol de Moisés
Un llançament de lliure indirecte a l’esquerra de l’atac espanyolista, és penjat per Luis García i al primer pal, Moisés s’avança als defensors i pentina la pilota enviant-la al fons de la porteria. L’Espanyol guanyava i jugava bastant bé, tenint com a comparació compromisos precedents.

Valdo no arriba a pogué connectar amb una bola que Luis ha centrat després d’una altre passada excel•lent de Ivan. Altre passada en profunditat des del mig del camp de Ivan a Tamudo, ens demostra que Raul encara no es troba en la seva millor forma física, ja que les dècimes de segon que el capità espanyolista ha perdit a l’hora de xutar, dona temps a Visarhof en tapar-li el seu intent de remat.

Una passada de Ivan (que maniobrava com volia), a Tamudo, acaba amb el xut del 23 espanyolista i la intervenció de Baart: El refús del meta li cau a peus de Roman Martínez, que erra davant porta, a boca de canó, el que no està escrit.

Ivan de la Peña, molt innocent...
Una acció poc esportiva i poc intel•ligent del càntabre caient en la provocació, i el rigor del col•legiat tractant-se d’un encontre amistós, acaba amb el calb als vestidors expulsat. L’Espanyol afrontarà 55 minuts amb inferioritat numèrica i perdent el millor home fins el moment en el matx.

Fins llavors, solament un intent de penetració avortat per Kameni que es llença als peus de l’extrem local, era l’única mostra de perill del NEC.

Canvi de decoració
Els darrers minuts del primer temps i sobre tot en el segon temps, l’Espanyol passarà de clar dominador a dominat, i acabarà tancant-se en camp propi davant la inferioritat numèrica. A més, anirà perdent a Tamudo i a Berenger per problemes físics, que hauran de ser substituïts.

La sortida de Riera i Coro (ambdós surten de lesions i no en el millor moment amb un Espanyol tancat darrere, i un home menys) poc aportaran. Això sí, l’Espanyol oferirà una solvència en defensa que no ha mostrat en anteriors encontres.

Només un xut de Saidi fora a l’esquerra de Kameni i poc més... Inclòs, els de Márquez han pogut marcar en un contracop conduït per Roman, Tamudo i Riera, qui centra ras al segon pal i El Kabir ha de rebutjar a còrner per evitar mals majors.

L’empat
Serà precisament aquest home, el marroquí, qui acabarà aconseguint l’empat, gràcies a una greu errada de Kameni en el rebuig de punys davant Van Beukering , i la pilota curta caurà a peus del jugador local que no desaprofita el regal.

En la resta de partit, els holandesos gaudiran d’una jugada clara de gol, en un servei de cantonada rematat al primer pal que es passeja per la porteria. Varis xuts desviats en cada porta (Kivuvu i Beranger), seran els darrers intents per acabar amb les taules al marcador, però ja aquest, no es mourà.



Fitxa Tècnica:
NEC Nijmegen: Baart, David Fernández, Olsson, Visarhof, Otten, Van den Boogaart, Kivuvu, Davids, Jansen, Saidi N., i Van Beukering.
En el minut 58, El Kabir i Tshibamba han sortit en el lloc de Van den Boogaart i Jansen, respectivament.


RCD Espanyol: Kameni, Sergio Sánchez, Jarque, Lacruz, Beranger, Moisés, Román, De la Peña, Valdo, Luis García i Tamudo.
Al minut 46, Riera i Coro han substituït a Luis i Valdo respectivament. Rufete per Tamudo, m. 74 i Chica per Beranger, m. 85.

Àrbitre: Sr. Blom. Bastant casolà. Ha estat implacable en l’acció de Ivan de la Peña, però en canvi ha permès el joc dur en moltes jugades dels holandesos. A més, no ha volgut saber res en l’àrea local, e inclòs no ha vist unes mans molt clares d’un jugador holandès (fora de l’àrea) que les ha vist tothom menys ell.
Ha mostrat vermella directa a De la Peña, m. 35, grogues a Luis, m. 10, Jarque, m. 33 per part espanyolista, i a Davids, m. 45 per part local.

Gols: 0-1: Moisés, m. 24; 1-1: El Kabir, m. 74

Incidències: McDos Gofferstadion. Quart i darrer encontre de la gira holandesa, en la que l’Espanyol s’ha acomiadat sense guanyar. Últim assaig abans del Ciutat de Barcelona, davant Udinese.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M