dilluns, 18 d’agost del 2008

EL JUVENIL B, S'ADJUDICA EL VILA D'ARENYS


(Camp Mpal. Bernat Coll, Arenys de Mar; El Maresme, Josep Maria)



RCD Espanyol: 3 – UE Castelldefels: 0

El RCD Espanyol es va fer amb autoritat amb el XXXIII Torneig de Futbol Juvenil Vila d’Arenys de Mar, en derrotar en la gran final, a la UE Castelldefels, conjunt precisament que al igual que la temporada passada, serà el rival dels de Lluis Planagumà en la primera jornada de lliga.

Primers vint minuts de tanteig
Absència d’ocasions de gol, excessiu migcampisme, joc travat amb poca profunditat defineix els primers vint, vint-i-cinc minuts de joc. Mica a mica, l’Espanyol va començar a tenir la possessió de la pilota i a fer-se amb el control del joc, sense gaudir d’ocasions.
Les principals novetats respecte l’anterior temporada en la que aquest bloc de jugadors van ser campions de lliga i subcampions de Catalunya com a cadets, va ser la presència de Ruben (Girona), Salomón (jugador nigerià a prova).

El primer xut entre els tres pals, va ser de Pau Senent, als 28’ però Alex ben situat blocar sense problemes.

Eloi va donar l’ensurt, quan al sortir de l’àrea a rebutjar una pilota amb el peu, el “misto” del meta perico va estar a punt de costar car, però molt be Josep s’anticipà al davanter quan anava a fer-se amb la pilota a porta buida.

Ruben obre la llauna
El davanter procedent del Girona, remata al fons de la porteria una passada en profunditat, i guanyant la posició, controla i bat al meta del Castelldefels amb xut ras.

La rèplica la dona Ivan Sánchez, en un contracop en el que tot sol veient avançat a Eloi, intenta una vaselina que surt fora.

L’Espanyol va pogué fer el segon, en una gran jugada de tot el col•lectiu, en la que Jordi Amat va xutar, però el seu obús va ser interceptat lleugerament desviant-se a còrner.

El Castelldefels que va plantar cara als pericos, va arribar varies vegades però amb la pólvora mullada en els darrers metres. Un intent al darrer minut a càrrec de Sergi Guerrero al executar un lliure directe buscant l’escaire va ser la última ocasió d’un primer temps molt disputat.

En el segon temps, l’Espanyol força superior
Planagumà va introduir diferents canvis en l’equip. Bonilla (cadets del R. Zaragoza) va ser la novetat respecte al planter de la temporada passada. Tello per lesió no va pogué disputar el partit, al igual que Sani i Pablo.

Ben aviat l’Espanyol va gaudir d’ocasions per intentar deixar la final sentenciada: Pau engalta una volea, que rebutja el meta com pot. Nierga fica la bota lo just en una passada en profunditat, però molt atent el porter es llença ràpidament a cobrir just en el vèrtex dret de la seva àrea, evitant amb el cos que la pilota seguís el camí cap a porta.

Varis remats pericos desviats, fins que en el 23, Antonio té la millor ocasió, però el seu potent xut acaba estavellant-se en el travesser.

La sentència
Servei de falta executat per Jordi Amat, i en la boca de gol, José Carlos fica lo just la cama i la pilota acaba entrant, amb el desencert del meta que amb la seva mitja sortida deixa el camí expedit a l’esfèrica rematada pel central perico.

El Castelldefels intenta escurçar distàncies i una vaselina davant un Eloi avançat, queda curta i dona temps a recular al meta espanyolista que es fa amb la pilota.

Cristian “Chicha” llença una falta, però ben situat el meta atura.

Mentre, el temps inexorablement passava i l’Espanyol cada cop estava més prop del títol, en els darrers instants, Marc Nierga tornava a fer acte de presència amb la seva cita particular amb el gol i marcava en les acaballes del matx una pilota centrada per Antonio i en el segon pal, no perdonà i fer el tercer.

Cal destacar també que en 71’, sortir el romanès Matei, nova adquisició del futbol base per l'actual temporada. Jordi Amat aixecar el trofeu com a capità del conjunt campió.



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Eloi Mir; Cristian Márquez, Jordi Amat, Antonio Domènec, Josep Llorach, Gabri López, Salomon, Pau Senent, Ruben Moragues, Carles Mur i Edu Hernández.

En el minut 46, José Carlos, Bonilla, Carles Clerc, Xavi Montcusí, Cristian “Chicha” i Marc Nierga substituïren a Crístian Márquez, Llorach, Salomon, Gabri, Edu i Ruben . Al minut 71, Gabri i Matei entraren en lloc de Pau i Carles Mur.

UE Castelldefels: Alex Sánchez, Eloi Van den Brock, Quique Nieto, Sergi Guerrero, Ivan Sánchez, Kevin Hidalgo, Dani Ortiz, Oscar Palacios, Raul Fernández, Alex Jiménez, i Marc Lavilla.
Suplents: Yannick Viles, Javier Romero, Ivan Muñoz, Arnau Rius, Alex Solana, David Veron, i Arnau Cardona.

Àrbitre: Sr. Diaz Rubio, ajudat en bandes per els auxiliars, srta. Lorena i sr. Caballero.

Gols: 1-0: Ruben, m.37: 2-0: José Carlos, m. 69; 3-0: Marc Nierga.

Incidències: Camp Municpal Bernat Coll, d’Arenys de Mar. Torneig de juvenils en les dues categories (Divisió d’Honor i Lliga Nacional) organitzat pel Club de Futbol Arenys de Mar i la regidoria d'esports de l'Ajuntament de la localitat maresmenca, en les que el RCD Espanyol ha estat representat en aquesta darrera categoria, amb el seu Juvenil B, assolint el triomf final.

El divendres va derrotar al Jabac-Terrassa per 2-0 en semifinals, mentre que l’altre finalista, la UE Castelldefels Juvenil "A", es desfer de la Damm B, en la tanda de penals, després d'empatar a dos gols al final del temps reglamentari.

Terreny de gespa artificial, bona presència de públic. Jordi Amat, com a capità del Juvenil B, recollí el trofeu de campió del torneig.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M