dilluns, 15 de setembre del 2008

LÍDER

RECREATIVO: 0 - RCD ESPANYOL: 1

El RCD Espanyol ha estat l’únic equip capaç de vèncer en les dues primeres jornades disputades del campionat de lliga 2008/09, i per tant és el nou líder de la categoria, desbancant al Atlético de Madrid que ho va ser després de la primera jornada.

Feia tretze temporades que els blanc i blaus no obtenien el triomf en les dues primeres jornades i des del mes de febrer d’enguany no ho feien a domicili (davant el Getafe).

Debut afortunat
Bon debut de Nico Pareja acompanyant a Jarque, en l’eix de la defensa espanyolista. El central argentí ha completat un gran partit i ha britllat amb llum pròpia al igual que la resta d’homes de la reraguarda espanyolista.

Estètica i tècnicament no ha estat un bonic encontre, però el conjunt entrenat per Márquez ha mostrat en tot moment una sobrietat i una concentració màxima que si l’hagués exhibit en la famosa segona volta de l’anterior campionat, a bon segur no s’haguessin escapat les places europees.

El primer ensurt ha estat una sotida temeraria de Kameni, després d’un error de Jarque que el propi central s’encarrega de rectificar rebutjant la centrada local. El Recre, ho intenta amb xut de Aitor, Kameni no acaba de blocar, i el rebuig no l’aprofita sortossament ningú.

Segueix De la Peña amb el malestruc cara a porta
Un cop més, Ivan de la Peña ha tingut el gol en el seu tret suau, amb molta visió i intenció, elevant per sobre de Riesgo l’esfèrica, però acaba impactant al travesser .

Ruben li entrarà fort, i “Lo Pelat” acabarà tocat i tot i que romandrà una estona al damunt del terreny de joc, acabará solicitant el canvi i substituït per Nene, que d’aquesta manera debuta com a espanyolista. Amb quatre serveis de cantonada consecutius, llençats sense conseqüències a favor dels espanyolistes s’acabarà el primer període del partit.

Segon temps igualat en quant a joc
El segon temps s’inicia amb una jugada a càrrec de Moisés que penetra per la lateral esquerra de l’àrea de càstig, però la seva passada de la mort no es aprofitada per un Tamudo molt desdibuixat.

La rèplica del Recre, son dos contracops avortats per Nico Pareja: El segon, enmendar-li la plana a Dani Jarque. Coro remata molt malament una pilota que portava perill.

Luis, altre cop
Dos gos en dos partits i sis punts. Aquest és el balanç del home que a punt va estar de ser traspassat. Una recuperació de Roman (la seva millor intervenció en el matx, amb un partit força irregular del migcentre argentí), escapada superant a un adversari, passada a Jonathan Soriano i aquest més a la dreta a Luis que engalta un tret ajustat al pal dret que supera a Riesgo.

L’Espanyol sabrà defensar bé l’advantatge, sense patir com el dia del Valladolid, tot i que el Recre gaudirà d’una aproximació en la que una pilota es passeja per l’àrea petita sense que ningú encerti a connectar amb la pilota, i els quatre minuts llargs d’afegit queden definitivament com una anècdota i els tres punts viatgen cap a Barcelona, donant amb els resultats produïts posteriorment, el liderat al conjunt de “Tintin” Márquez i Oscar Perarnau.

Fitxa Tècnica:

Recreativo de Huelva: Riesgo, Boirzon, Poli, Arzo, Morris, Javi Fuego, Jesús Vázquez, Aitor, Camuñas, Ruben i A. Colunga.
Sisi per Aitor, m. 59; Akale per Ruben, m. 70; Joselito per Javi Fuego, m. 85;

RCD Espanyol: Kameni (6), Sergio Sánchez (8), Jarque (6), Pareja (8), Berenger (6), Moisés (7), Roman (7), De la Peña (7), Coro (4), Luis García (7), Tamudo (4).
Nene (6) per de la Peña, m. 35; Jonathan (7) per Tamudo, m. 69; Oscar Sielva (s.q.) per Coro, m. 85.

Àrbitre: Bernardino. Va mostrar targetes grogues a Ruben, m. 22, Morris, m. 50 i Jesús Vázquez, m. 67, per part local i per part visitant a Sergio Sánchez, m. 33, Moisés, m. 47 i Pareja, m. 66.

Incidències. Segona jornada de lliga, estadio Nuevo Colombino de Huelva.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

FELICITATS ALS LÍDERS:
ESPEREM QUE AQUEST ANY QUE COMENÇA BÉ, TAMBÉ ACABI IGUAL, DONA IGUAL QUE PATIM SEMPRE FINS AL FINAL,L'IMPORTANT ÉS GUANYAR.TOT EL MEU SUPORT A SENTIMENT PERICO I AL SEU WEBMASTER JOSEP MARIA PERQUÈ S'ARREGLI LA SEVA PÀGINA.
SALUTACIONS.JOSE CARRERA.

Fran ha dit...

Hem de sentir-nos molt orgullosos del nostre equip. Malgrat que alguns volen ignorar el mérit que suposa anar líders, els hi hem de recordar que tots han tingut la posibilitat de guanyar els dos partits i que només nosaltres ho hem sabut fer. I pensar que l'Atlètico els hi feia admiració a la 1ª jornada...
Una abraçada.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M