dimecres, 8 d’abril del 2009

L'ESPANYOL B, ES FA AMB UN TRIOMF MÍNIM,
EN EL DARRERS MINUTS
































RCD Espanyol B: 1 - UE Rapitenca: 0


De penal i gràcies...

El RCD Espanyol B ha guanyat mitjançant un penal molt discutit pels visitants, en el minut 89, un partit que a priori semblava fàcil però que a la hora de la veritat, la bona defensa visitant, el joc dur permès per el col·legiat que hauria d’haver estat més contundent a l’hora de mostrar targetes, i la falta d’encert dels espanyolistes, ha fet que els de Josep Clotet arribessin a la recta final de l’encontre amb l’empat inicial.

Ja al primer minut i escaig de partit, els visitants ja s’han emprat a fons en una dura entrada a Víctor Ruiz, que ha tingut el joc aturat tant com en duien jugat fins llavors.

La primera acció de perill ha estat pels blanc-i-blaus que han sortit amb Pedraza al centre de l’atac, mentre que per l’extrem esquer Tarrés (bastant poc còmode en aquesta zona lluny de l’àrea), mentre que Creus ocupava la dreta de l’atac. Una passada de Javi Márquez en profunditat a Tarrés que aquest cop si pel centre de l’atac es queda sol davant Jordi, però el seu intent de vaselina queda curta i bloca bé el meta de la Rapitenca.

Li ha costat molt al conjunt espanyolista crear ocasions clares de gol en aquest primer temps. Una penetració de Javi Márquez, acaba amb el tall d’Efren enviant a còrner abans que la pilota arribés als davanters locals.

Pedraza, desafortunat, cara a porta
L’ocasió més clara del primer temps, serà pel davanter perico, qui es marxa tot sol en el minut 24 de joc, i en l’un contra un amb el porter de la Rapitenca, no el pot superar, traient aquest la pilota amb la ma, i posteriorment un defensor anticipant-se a un possible segon remat.

Al 35, és Javi Márquez qui amb un llançament de lliure directe, escorat a banda dreta de l’atac, acaba sent aturat pel meta visitant ajustat al pal esquer.
La darrera ocasió espanyolista en aquest fluix primer temps, ha estat una penetració de Didac Vilà per l’esquerra, que després de superar al seu adversari, centra sense que ningú hagi seguit la jugada de prop i la pilota es perd passejant-se per tota l’àrea.

En els darrers minuts, la Rapitenca, amb molta precaució i sense cap tipus d’alegries, ho prova, primer amb una falta llençada per Aguilar que Pedregosa no pot arribar per molt poc al segon pal quan es trobava sol, i en el darrer instant del primer temps, la millor ocasió dels visitants de tot l’encontre quan Gilabert, avança i xuta rebutjant a còrner Víctor Ibáñez, que es té que esforçar al màxim en la jugada.


Un segon temps amb ocasions molt clares
Un canvi, ha introduït Clotet en el començament del segon temps: Ivan Díaz ha sortit en lloc de Canario.
La primera ocasió d’aquest segon període ha estat per Tarrés, qui després d’una mitja volta ha rematat a trencar, però la cama d’un defensor ha interceptat el xut.
L’Espanyol ha posat setge a la porteria dels del Montsià, i Javi Márquez en el segon pal no ha pogut rematar reclamant que ha estat subjectat per un defensor.

Pedraza té l’ ocasió de nou més clara de l’encontre, (m.58) després que Tarrés en primera instància rematés, refusés com ha pogut Jordi, i la pilota morta al punt de penal li cau a Marc, que xuta sense porter, però el peu d’un defensor evita el gol sota pals.
En el m. 61 Guillem Creus ha estat objecte d’un penal molt més clar que el que ha xiulat el col·legiat.

Guillem Savall ha rematat de cap una centrada i quan la pilota ja es colava dins, Germán, ha tret el que semblava ja primer gol espanyolista. La sort no estava aliada amb un Espanyol que ja estava fent mèrits més que suficients per anar per davant en l’encontre.

Dos més per Pedraza: Una en la que ha xutat desviat a metro i mig del pal esquer de Jordi, quan estava en immillorable posició Tarrés, i una rematada en la recta final de l’encontre de cap per sobre el travesser després d’una centrada per la dreta de Pablo Coira.

Clotet, ha donat prèviament entrada a Luismi, que reapareix després de cinc mesos des d’aquell partit de Copa Federació davant el CE Sabadell, i posteriorment a Matamala.

Precisament, ha estat Matamala el protagonista de la següent jugada de perill, rematant de cap a l’escaire, i el meta Jordi ha realitzat la parada de la tarda, rebutjant amb la punta dels dits a còrner. El gol seguia resistint-se, mentre els de la Rapitenca, a lo seu: Perdre temps, faltes, joc dur i anar aguantant l’empat inicial.


Penal a Pedraza
Quan el cronòmetre inexorablement anava aproximant-se a la fi de l’encontre, Díaz Melero ha donat un cop de ma als locals, xiulant una pena màxima a Pedraza, molt discutida per part dels visitants, que ha estat executada perfectament per Luismi, convertint-se en el únic gol de l’encontre que a més donava els tres punts de manera definitiva als de Clotet i donava una feliç tornada als terrenys de joc del davanter espanyolista.

En el darrer sospir de l’encontre, la Rapitenca ha gaudit d’una aproximació amb bastant perill, però la rematada final ha sortit fora, esgotant la darrera opció per endur-se un punt no merescut.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Víctor Ibáñez, Pablo Coira, Didac Vilà, Víctor Ruiz, Guillem Savall, Juanjo, Guillem Creus, Méndez, Pedraza, Javi Márquez, i Jordi Tarrés.
Substitucions: Iván Díaz per Méndez, m. 46; Luismi per Guillem Creus, m. 63; Matamala per Tarrés, m. 76.

UE. Rapitenca: Jordi, Pibe, Sergi Grau, Pedregosa, Aguilar, Germán, Raul, Efren, Gilabert, Roca, S. Jose.
Substitucions: Obiol per Raul, m. 76; Paco per Pibe, m. 83.

Àrbitre: Rafael Díaz Melero, de la delegació de Lleida. Ha mostrat targetes grogues a Germán, m. 13; Raul, m. 20; S. José, m. 29; Pibe i Creus, m. 32, Víctor Ruiz, m. 45,
Ivan Díaz, m. 65, Jordi, m. 69, Pedregosa, m. 88, Aguilar, m.89.

Gol: 1-0: Luismi, m. 89 (pen.).

Incidències: Camp Principal de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Ambient ventós, cel ennuvolat.

Presència de diversos consellers, encapçalats pels vicepresidents Ramón Condal i Joan Collet, el màxim dirigent de l’àrea esportiva del RCDE, Germán de la Cruz, l’encarregat del futbol base, Josep Ma. Borrell, José Manuel Moya i Francesc Ciprés.
Mauricio Pochettino ha estat present amb el seu ajudant i preparador físic, Feliciano di Blasi. (veure foto 4a.)
S'ha guardat un minut de silènci abans del començament de l'encontre.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M