Aquesta rocambolesca competició, que més té a veure amb un passat que semblava ja oblidat dins el futbol femení, poc aporta en quant a augmentar la qualitat del futbol femení, ja que torna al vell sistema de grups per decidir amb posterioritat qui es proclama campió estatal. O sigui, tot el que s’havia aconseguit dins el futbol femení en els darrers vuit anys, ho tiren per terra aquests dos senyors amb la complicitat dels que ho han aprovat.
A més, el projecte és totalment anti-esportiu, ja que va en contra dels més elementals sistemes de competició digne, en el que es premi el mèrit esportiu, al formar part de la màxima categoria, equips que ni s’han guanyat sobre la gespa els mencionats ascensos, -en el millor dels casos- i equips que ni tan sols han tingut mai cap tradició de futbol femení en les seves entitats. Veure com equips que inclòs han perdut la categoria de Primera Nacional i han baixat a les seves respectives territorials, acaben pujant a la nova màxima categoria (en comptes de baixar, pugen...Hi ha quelcom de més anti-esportiu, que això?). Casos Eibar i Múrcia. Els equips murcians de Nacional han baixat tots dos. El conjunt basc del Eibar, el mateix. Son premiats per baixar, ascendint dues categories.
A més, el fracàs ha estat tant absolut, ja que aquesta nova competició tenia com a propòsit decantar la voluntat d’aquells clubs de la LFP que no tenien equips femenins, i dins d’aquest com a cas més paradigmàtic, el del Real Madrid CF. Florentino Pérez ja va manifestar que no s’hi sumava a aquesta proposta i que el conjunt blanc no tindria futbol femení. Molts equips tampoc si han sumat, i si equips de la Segona Divisió com el Nàstic de Tarragona, Las Palmas, Jaen, o el Cacereño. Només s’ha incorporat el Real Valladolid dels equips de la Liga BBVA.
El cas del Valencia, és diferent: Els darrers anys ja hi havia cert projecte poc madurat -però projecte -, d’absorbir el Colegio Alemán, fet que s’ha acabat produint aquesta temporada.
Oposició de clubs i jugadores La pràctica totalitat dels clubs han expressat reiteradament la seva oposició al projecte inicial amb l’excepció del FC Barcelona i del RCD Espanyol.
En la Romareda de Saragossa, l’equip campió de Copa de la Reina, el nostre RCD Espanyol, es van fotografiar les jugadores amb una pancarta de “No a la nova Superlliga”. A nivell de despatxos, ja es altre cosa. Interessos inconfessables, en ambdues entitats barcelonines.
Canvi de projecte en el darrer instant, però no del ridícul projecte. Divendres a la Asamblea Nacional de la RFEF, no es va abordar el tema i es va deixar per la Comisión Delegada d’ahir, tot el tema del futbol femení i la “elaboración de los grupos”.
Al darrer moment es va canviar el primer projecte de 2 grups de 12 equips, al tenir-se en compte, el molt ruïnós que seria pels clubs en matèria de desplaçaments (gairebé idèntics als de Superlliga), confeccionant-se 3 grups de 8 equips cadascú. Això clarament repercutirà en un pitjor nivell de futbol en els encontres que es disputin, i per tant menys afluència de públic als partits. Ningú amb dos dits de front pot negar aquest extrem. Per tant, dir que el principal objectiu dels plans del Seleccionador Espanyol Quereda, ja beuen oli, en l'objectiu més important.
Repartiment dels grups
La competició es divideix en tres grups, per proximitat geogràfica, i els dos primers classificats més els dos millors tercers, jugaran la fase final per dictaminar qui es duu el títol a nivell estatal.
Grup 1: Athletic Club Bilbao, Prainsa Zaragoza, Real Sociedad, SD Lagunak, Oviedo Moderno, SD Eibar, Real Valladolid, Las Palmas.
Grup 2: RCD Espanyol, Levante UD, FC Barcelona, Euromat UE L'Estartit, Gimnàstic de Tarragona, Valencia CF, Real Murcia i Collerense .
Grup 3: Rayo Vallecano, At. de Madrid, AD Torrejón, Cajasol Sporting Club Huelva, Málaga CF, Real Jaén, Sevilla FC i Cacereño.
1 comentari:
Quina vergonya deportiva.
Publica un comentari a l'entrada