dissabte, 5 de setembre del 2009

INFORME: ESPECIAL SUPERLLIGA.
UNA COMPETICIÓ QUE NEIX JA MUTILADA

L’equip femení del RCD Espanyol enceta demà a les dotze hores en el Mpal. de l’Estartit, una nova edició (bastant diferent per cert), de la Superlliga Femenina, que per caprici d’uns pocs i consentiment de masses, serà molt distinta al que fins ara ha estat; en comptes de la lluita típica de tots contra tots, estarà fonamentada en una primera fase per grups geogràfics (tres), amb una segona fase en la que en el grup capdavanter hi estaran presents els dos primers classificats per grup i els dos millors tercers (cosa que a un grup complicat com el que es troba l’Espanyol, no assegura la tercera plaça gens ni mica la classificació). Els dos primers del grup que lluitarà pel títol en la segona fase, es disputaran a doble partit el campionat. Així d’esperpèntic.

En el grup que li ha tocat en sort a les espanyolistes, cal citar com a possibles màxims rivals, a un Llevant vingut a menys per problemes econòmics que han fet que hagin perdut bona part de les jugadores de més qualitat i de més temporades en el conjunt granota.


Un Llevant amb moltes baixes i molt rejovenit
Les blaugranes llevantines s’han reforçat amb Thais Ribeiro, portera brasilera del Cajasol Huelva, per fer front a les baixes de les dues porteres (Mariajo i Diana Millán). La línia defensiva llevantinista seguirà sent d’allò més potent de l’equip ja que s’ha assegurat la continuïtat de jugadores com Maider, Sonia Prim, Ruth (pretesa per l’Espanyol), Maria, i Mariví amb les joves Anabel i Iris del filial.

El centre del camp és on més s’ha ressentit el conjunt grana ja que la internacional Sandra Vilanova ha fitxat pel Rayo Vallecano, Sara Monforte per l’Espanyol, Gurutze retorna a l’Athletic, Rosa Castillo s’ha retirat i Pepa Crespo no ha estat renovada. Només continua la ex ovetense Montse Tomé rodejada de jugadores joves de la pedrera valenciana, i dels fitxatges Sara Vicente, procedent del Prainsa Zaragoza que l’havia incorporat la passada temporada del Hércules i l’alemanya Leonie Pankratz (19 anys FCC Frankfort).

Davant, encara més es notarà les baixes de Laura del Rio (altre pretesa per l’Espanyol que ha signat per un conjunt de la lliga alemanya), Pamela Conti (Espanyol), la mitja punta Goretti Donaire ha fitxat per l’Estartit i on el pes de l’atac granota haurà de ser responsabilitat de María Pérez “Peque” junt a dues joves de 17 anys (Esther i Neus).

L’etern rival, lluitarà al menys, per la segona plaça
En quant al FC Barcelona, ja ho sabeu: Fitxatges de Noemí Rubio, (lesionada en la Copa Catalunya i per tant no hi va prendre part), Marta Cubí i Carol Férez procedents totes del RCD Espanyol, Eli Sarasola (Real Sociedad) que junt a la internacional espanyola en categories inferiors Laura Ráfols seran les encarregades de defensar la porteria barcelonista, Ana Riera (L’Estartit) davantera centre de 26 anys, Rocío López (ex Sevilla i Murcia). Per lesió es perdran el debut les jugadores Noemí, Mari Paz Vilas (lesionada de gravetat i un puntal en la línia d’atac com va demostrar al Llevant), i Marina Torres, la veterana lateral procedent fa una temporada del Estartit.

Han causat baixa en relació a l’anterior temporada: La portera Cristina Molina, la veterana defensa Paulina Ferré, les davanteres Aida García, Laura Cariba (Estartit), Jessica Todó, com a més destacables. La resta, les mateixes de la temporada passada, es a dir, Melanie Serrano, Laura Gómez, Alicia Fuentes, Silvia Doblado, Clara Villanueva, Mitxeta, Esther Romero, les germanes Unzué, Patri, Vicky, etc.

Un Estartit en alça
El conjunt empordanès s’ha reforçat amb les incorporacions de Goretti Donaire (ex Llevant), les blaugranes Aida García i Laura Cariba. A la defensa, Vanesa Hermida que no ha tingut minuts en el conjunt espanyolista, ocuparà la lateral esquerra de la cobertura empordanesa. La que fora jugadora de Girona, Espanyol i Atlético de Madrid, Georgina Carreras torna a Catalunya, i vestirà la samarreta de l’Euromat Estartit. Natalia Francisco, jugadora gallega del Pontevedra ha estat altre de les incorporacions del conjunt gironí. Continuen com a punts de referència, Estefania Magiolinni al mig del camp i Maribel Domínguez a la davantera.

Com a baixes importants, la nord-americana Rebekah Patrick, i Anna Riera fitxada el Barcelona. Les ex espanyolistes del filial Reche i Debora, així com jugadores ja habituals en l’onze gironí com Alba Montserrat, Saioa, Noelia, María, Rebeca, etc. completen la plantilla.

Aquests seran juntament amb el RCD Espanyol, els equips que lluitaran per fer-se amb dues de les places que donin accés a estar en el grup de les vuit millors, ja que la tercera posició és una incògnita degut a que solament obtenen la classificació els dos millors tercers dels tres grups.

Els altres...
No podem ni deguem oblidar a la resta d’equips que prenen part en aquesta primera fase al grup que forma part el RCD Espanyol. Entre ells, destacar al Valencia CF, (fusionat amb el Colegio Alemán) i que en el darrer moment ha sol•licitat el canvi de camp, en comptes de disputar els encontres en la Ciutat Esportiva de Paterna, tornar a fer-ho en el incòmode camp dels Tarongers, on el Colegio Alemán es mostrava com un rival força enganxós. Com a exemple, dir que les dues darreres visites de les espanyolistes es van saldar amb dues derrotes molt doloroses, i la darrera per un contundent 4-0.

Tampoc ens oblidem del Collerense. Equip que per mèrits propis i després d’una llarga travessia en el desert lluitant infructuosament per la primera plaça del grup tercer de Nacional que li permetés disputar la fase d’ascens a Suprelliga, aquesta passada temporada ho va aconseguir; va pujar a la Superlliga sense perdre un sol punt en tota la temporada, saldant els seus encontres per victòries. Ha conservat el bloc de l’anterior temporada amb la incorporació de varies jugadores de Ses Illes, així com d’una brasilera (Rafaela) que ha estat internacional amb la selecció carioca, però que ve després de patir una greu lesió de la que està recuperada.

La resta, els invents de Villar i Quereda. Un Gimnàstic de Tarragona sense cap interès ni historial en futbol femení, que s’ha fet amb bona part de les jugadores del Tortosa-Ebre de nacional, obtenint la seva primera victòria en l’amistós que van disputar contra el Barcelona B (1-3).


Murcia, es retira: Segona deserció
Per la seva part, el Real Murcia, que encara fa uns dies no sabien les jugadores si el club els hi pagaria el viatge a Tarragona de la primera jornada o be es veurien en l’obligació de retirar-se, esperant subvencions de darrera hora, ha fet públic un comunicat en el que deixen clar que la situació econòmica greu que pateix l’entitat, subjecta a llei concursal, els impedeix fer front a les despeses que segons l’entitat grana tenia que fer front Apolo Properties (l’equip femení que havia participat en Nacional les darreres temporades, i que a canvi cediria el nom a l’equip de la Lliga Profesional, Real Murcia).

Per tant, igual que va succeir a un dels altres dos grups, on Cacereño es va veure obligat a retirar-se abans de començar, el mateix en aquest grup, on nomès hi haurà set equips. Contents, senyors Villar i Quereda? He aquí l’ esperpent de competició que han parit.

Dir per últim que l’encontre de la jornada inaugural entre Estartit i Espanyol, es disputarà a les dotze del migdia i serà xiulat per Xavier Rubio Ponsatí, de la delegació de Girona i que en la llista de convocades que l’ínclit Quereda ha facilitat als mitjans, hi ha quatre espanyolistes (Mariajo, Torrejón, Messeguer i Vero) pel Malta - Espanya de classificació pel proper mundial.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M