L'ESPANYOL "B" APROFITA L'OCASIÓ
I SURT DELS LLOCS DE DESCENS (0-4)

Terrassa FC: 0 - RCD Espanyol "B": 4

Oxigen per l’Espanyol B

Victòria justa i necessària d’un Espanyol B que si volia seguir tenint aspiracions serioses a mantenir la categoria, havia de fer-se amb els tres punts com a condició "sine qua nom" en l’encontre que l’enfrontava davant el cuer del grup tercer de Segona Divisió B, el Terrassa FC en l’Olímpic de la capital vallessana.

El conjunt egarenc que travessa seriosos problemes econòmics, institucionals i esportius va aguantar fins el segon temps, en el que amb victòria mínima espanyolista, el jugador Silvani va ser expulsat, deixant amb deu homes al conjunt local. Aquest cop si que els jugadors d’Oscar Perarnau van aprofitar la superioritat numèrica i van sentenciar el partit per la via ràpida i van donar un pas importantíssim que s’ha de certificar amb el triomf sobre el proper rival directe també, el Valencia Mestalla a Sadrià.

Amb aquest triomf, el conjunt espanyolista després de moltes jornades, surt de les zones de descens directe i de promoció. Felicitats doncs, a l’equip d’Oscar Perarnau.

Fitxa Tècnica:
Terrassa FC: Leke, Julián Rodríguez, Apo Irele, Ramón, Albert Criado, Joshúa, Albert Cuadras, Mario, Jesús García, Sergio Urbano i Silvani.
Substitucions: David Rodríguez per Julián Rodríguez, m. 65. Altres suplents: Adrián, Josep Señe, Pol Flores, i Alejandro Gallar.

RCD Espanyol B: Víctor, Brachi, Guillem Savall, Jordi Amat, Dídac Vilà, Tito, Gabri, Juanjo, Álvaro, Molina i Luismi.
Substitucions: Canario per Jordi Amat, m. 65; Az per Molina, m. 75; Lucas per Gabri, m. 85. Altres suplents: Dinu (p.s) i Enric.

Gols: 0-1: Gabri, m.29; 0-2: Gabri, m.55; 0-3: Álvaro, m.58; 0-4: Canario, m.88.

Àrbitre: Antonio García Castillo, del comitè territorial català, assistit en bandes per Arturo Fadón, i Miguel Bosch. Va mostrar cartolines grogues a Jesús García, m. 56 i a Albert Cuadras, m. 76 per part local i a Juanjo per part espanyolista. Va expulsar amb vermella directa a Silvani, m. 51 segons el col•legiat per derribar a un adversari evitant una manifesta jugada de gol.

Incidències: Estadi Olímpic de Terrassa. 27ena. Jornada del Campionat de Lliga de Segona Divisió B.

Per comprovar la superioritat blanc-i-blava en aquest matx, i la resignació d’un equip abocat ja al descens com és l’egarenc, us passo la crònica que d’aquest encontre ha realitzat Albert Prieto en el web: www.terrassafc.cat

El Terrassa ha caído goleado 0-4 ante el Espanyol B y ha dicho adiós a las aspiraciones de soñar por la permanencia. La expulsión de Silvani a los seis minutos de la segunda parte ha dado alas al Espanyol, que ha sido muy superior a los egarenses, que han mostrado una pobre imagen. El descenso a Tercera, siendo realistas, es ya inevitable.

La primera parte ha sido bastante igualada, pero el Espanyol era quien tenía las mejores ocasiones, más aproximaciones y más posesión del esférico. A los diez minutos Álvaro Vázquez podía haber conseguido el primer gol, pero no ha llegado a tiempo a rematar el centro de Gabri. Un chut con rosca de Gabri que se colaba por la escuadra ha obligado a Leke a sacar una mano milagrosa que evitara el gol (21’). Tras varias llegadas con peligro del Espanyol y de pocas y tímidas aproximaciones del Terrassa, los de Perarnau han abierto la lata: Gabri ha recibido la pelota y ha batido a Leke con una vaselina. Pocos minutos después del gol, Leke se ha convertido en el protagonista y ha evitado marchar al descanso con una mayor diferencia.

La segunda parte ha empezado con un Gabri solo ante Leke que perdonaba el segundo gol al enviar fuera un chut cruzado. Pero la sentencia ha llegado en el minuto 51, y no con un gol, sino con la expulsión del central del Terrassa Silvani. En este preciso instante, el Olímpic entendía que el Terrassa era ya de tercera.

Con un hombre menos, los de Miquel Olmo no han podido hacer nada y ha empezado el festival de goles de los visitantes. Primero Gabri, en el 58 y aprovechando un rechace de Leke a un primer chut de Juanjo, hacía el segundo, y a los cuatro minutos Álvaro Vázquez marcaba el tercero con un chut entrando desde la izquierda. Quedaba media hora por delante y una larga agonía.

El Espanyol ha tenido oportunidades para hacer mucho más amplia la victoria, pero entre la mala puntería, el portero Leke y los fueras de juego no las ha materializado. El cuarto y último gol ha llegado en el minuto 88, cuando Álvaro Vázquez ha centrado desde la derecha y Canario, en el área pequeña, ha marcado casi sin querer. No ha hecho falta ni un segundo de tiempo añadido, estaba suficientemente claro que el Terrassa ha dejado escapar la última oportunidad para creer en el sueño.