VAN RESISTIR EL PRIMER TEMPS...

Foto d'arxiu.

FC Barcelona: 4 – RCDE Juvenil-Cadet Femení: 0

Adéu a la lliga...
Les menys afortunades del futbol femení aquest cap de setmana han estat el conjunt Juvenil-Cadet Femení espanyolista que va caure derrotat per un clar i contundent 4-0 en la seva visita al camp del líder a Sant Joan Despí, després d’un primer temps bastant igualat en el que el conjunt barcelonista s’havia avançat en un moment psicològic a falta de dos minuts abans de marxar cap els vestidors i d'un segon temps en el que no hi ha hagut color, sent el Barcelona molt superior al conjunt de Ricard Ribes, en quant a joc i oportunitats clares de gol. Amb aquest resultat, i tenint en compte que cap dels dos equips han perdut cap altre punt davant altres rivals, l’avantatge de tres punts més el gol-average que en aquests moments assoleix l’equip blaugrana, es pot considerar ja pràcticament insalvable.

El primer temps ha estat bastant igualat, si be a tingut més la possessió de l’esfèrica el conjunt local i ja ha mostrat veritablement maneres del que després hem vist al segon temps. Les primeres accions, una pilota treta per Claudia Calvet amb molts problemes en la primera centrada de la capitana barcelonista Anna Lizárraga, un autèntic malson per la cobertura espanyolista que se les ha vist i desitjat per poder frenar-la sense aconseguir-ho en la majoria de vegades. Blanca té el gol en les seves botes després de rebre de Lizárraga, però Mireia es llença als peus de la davantera centre blaugrana salvant el gol local.

L’Espanyol ho ha intentat amb una centrada que es passeja sense que pugui rematar Anna López. Una greu errada en defensa de Jessi en el 21’ es a punt de costar molt car, quan Blanca li ha robat la cartera interceptant la passada enrera, i sortosament s’ha precipitat a l’hora d’encarar a Mirella, i ha xutat fora amb tot a favor.

Ricard Ribes, tècnic perico, ha mogut banqueta al veure que les coses no marxaven tal com desitjava, i ha efectuat un triple canvi. Els efectes han estat positius, ja que mica a mica l’Espanyol s’ha anat traient el domini de sobre i inclòs s’ha estirat buscant la porteria contraria, en un xut innocent d’Andrea Cabrera en jugada de Núria o en un servei botat per la pròpia Núria Mendoza que al segon pal ha rematat de cap molt forçada Alba Pomares, sortint fora per sobre el travesser.

Quan semblava que l’empat inicial seria el resultat definitiu dels primers quaranta minuts, una internada per l’esquerra, com no, d’Anna Lizárraga, guanya línia de fons i la seva centrada es rematada al mig de la petita per Ana Alcocer suposant el primer gol del partit. Mireia instants després del gol, s’ha d’emprar a fons per evitar el segon d’Alcocer, llençant-se als seus peus.

L’Espanyol s’ha vingut avall moralment en el segon temps. Aquest gol ha fet força mal i ha donat més moral a les locals que amb un joc fluït i amb velocitat per bandes, ha portat de bòlid al conjunt espanyolista.
En jugada calcada al gol, una penetració de Lizárraga als tres minuts de la represa ha estat rematada per Blanca fora, en una gran ocasió. Maria del Mar, jugant de lateral esquerra en el segon temps, ha pujat fins l’àrea espanyolista cedint a Blanca que ara des de la frontal ho prova amb una rematada fora en mig del desgavell defensiu espanyolista que no pot fer front a les internades per banda de les locals.

El segon gol ha arribat al 49’ quan una centrada per l’esquerra de nou, ha estat rematada per Jazmina en acció desgraciada, sobre la pròpia porta. Aquest gol ha enfonsat definitivament les esperances del conjunt espanyolista. A més, poc ha trigat en arribar el tercer després que Mireia Nágel hagi salvat com bonament ha pogut la primera ja mortal de necessitat rematada de Soriano, però Laura fent-se amb el rebuig de la portera perica, ha fet el tercer.

A partir d’aquests moments, l’Espanyol ha intentat treure amor propi, posar-hi més lluita i voluntat per evitar sortir golejat i aprofitant potser quelcom de relaxament local, ha intentat anar-se cap a dalt. Fruit d’aquesta reacció, Xenia Royo ha rematat un servei de cantonada executat des de l’esquerra de l’atac perico al 58’, amb la mala fortuna que el seu xut s’ha estavellat al travesser. Ha estat la millor ocasió espanyolista.

Però de nou, el FC Barcelona ha tingut ocasions per fer el quart i de sobres: Una, de María Soriano que amb tot a favor ha errat clamorosament després de la gran jugada de María del Mar guanyant línia de fons i donant-li la passada de la mort; Altre, de Claudia Montagut que centra aquest cop per la banda dreta i Laura Torres és a punt de fer el quart en una acció en la que una defensora talla la bola amb la mà dins l’àrea. Fitxeu-se, quan afavoreixen els col•legiats a l’Espanyol... quan perd 3-0 i falten nou minuts...

El quart, inexorablement, ha acabat arribant ja que només era qüestió de temps... Un remat al segon pal en el llançament d’una falta llunyana a càrrec d’Anna, i María Soriano ha batut Mireia.

L’Espanyol ha tingut en els instants finals un parell d’ocasions, no tan clares, però si amb perill, com un xut creuat d’Alba i un remat molt forçat de la davantera espanyolista que ha acabat a les mans de la meta Irene.

FC Barcelona: Sandra; Elba, Maria del Mar, Paula, Ana Ramos, Carola, Laura, Ana Alcocer, Carla, Ana Lizarraga i Blanca.
Substitucions: Irene (ps) per Sandra, m.41; Maria Soriano i Claudia Montagut per Ana Alcocer i Blanca, m. 48’; Nerea per Anna Ramos, m. 68. En els darrers minuts han jugat també: María Closas i María Ramos.

RCD Espanyol: Mireia, Claudia, Jazzmina, Judith, Jessy, Nacha, Mónica Orteu, Núria, Anna López, Alba i Ari .
Han jugat també: Ester, Andrea Cabrera i Erra, m. 23; Mónica Bácter i Xenia, m. 56; Aida i Ester Bazán, m. 77.

Gols: 1-0: Ana Alcocer, m. 38; 2-0: Jazmina (pròpia porta), m. 49; 3-0: Laura, m. 53; 4-0: María Soriano, m. 73.

Incidències: Camp 8è de la Ciutat Esportiva Gamper, Sant Joan Despí. Partit corresponent a la categoria Juvenil-Cadet Femenina, en el seu grup tercer, disputat dissabte al matí.
L'equip espanyolista va comptar amb el suport de gent del femení que va estar animant-les en la grada, malgrat el resultat.