dilluns, 1 de març del 2010

MÉS LÍDER:
EL FEMENÍ TORNA A GOLEJAR (4-0).
















RCD Espanyol Femení “A”: 4 – UD Levante: 0

Llençades per fer-se amb la primera posició


El RCD Espanyol Femení va sumar ahir la vuitena victòria consecutiva en aquesta segona fase de la Superlliga Femenina (dotzè triomf consecutiu comptant des del darrer partit que no es va guanyar), i aprofitant la sorpresa bomba de la jornada, la derrota del Rayo Vallecano a Ntra. Señora de la Torre davant l’Athletic Club en els darrers instants del matx, va ampliar a vuit punts la diferència amb el segon classificat i a 11 punts amb el tercer classificat a falta de sis encontres pel final de la lligueta.

La víctima d’ahir, un Llevant vingut a menys, que no era ni l’ombra d’aquell temut, admirat i a l’hora odiat Llevant que durant molts anys fos el dominador absolut del futbol femení. Afeblit en quant a potencial esportiu per reducció de pressupost i de planter, el conjunt granota encara impuntuat i sense haver aconseguit marcar cap gol en aquesta segona fase, va evidenciar un cop més l’abismal diferència de qualitat envers als equips punters de la Superlliga, en aquest cas, davant el conjunt d’Oscar Aja.

I això que l’equip espanyolista presentava la important baixa de la seva màxima golejadora, la italiana Pamela Conti a la selecció, així com les absències de Louise Fors (amb la selecció de Suècia) i Raquel Corral per lesió. Oscar Aja va mantenir l’equip de les darreres jornades (malgrat la recuperació de Chola i Ane), que tan bons resultats li està donant, i Mery sortir en la punta d’atac en el lloc de la golejadora italiana i la rotació en la porteria on Marina que va acabar lesionada de la mà, es va posar sota pals.

En uns primers minuts de domini però discrets en quant a jugades de perill, l’Espanyol es va avançar sobre el quart d’hora de joc, en marcar Míriam en un gol sorgit d’un servei de cantonada executat des de la dreta per Monforte, i en el que la brasilera Thais no va estar molt afortunada a l’hora de rebutjar de punys i després de varis rebots i refusos, Míriam rematar al fons de la porteria.

L’Espanyol tingué una bona ocasió en jugada en la que la pujada de Torrejón servir per habilitar a Sara Mérida i aquesta va centrar però la madrilenya Mery no va pogué controlar la bola quan es trobava en immillorable situació. La rèplica llevantina, un xut d’Alicia, creuat i desviat a la dreta de Marina Marimón.

En jugada protestada pel conjunt granota per possible posició anti-reglamentària, Vero marca rematant a l’esquerra de Thais, lluny del seu abast, després d’haver rebut d’esperó de Mery en jugada procedent d’una arrancada per la dreta en posició dubtosa.

Amb aquest marcador, i veient el poc poder ofensiu del Llevant, ja es podia donar per finiquitat l’encontre; l’Espanyol tornava a assolir un triomf malgrat el força temps que encara quedava per jugar. La darrera jugada de perillen el primer temps, una falta llençada per Vero – en estat de gràcia total en cada partit - , que Thais rebutja com pot.

En el segon temps, més del mateix: Un Espanyol molt superior i un Llevant caricatura d’aquell equip que defensava a les mil meravelles, i en el que encara Maider, Ruth o Sonia Prim donen quelcom d’entitat a un conjunt totalment desnonat.

La primera acció de perill del segon temps, una rematada de Corredera que obliga a la brasilera ex del Sporting de Huelva Thais, a emprar-se a fons aturant en dos temps i anticipant-se a una hipotètica rematada de Lara que havia pujat a l’atac.

Un slalon de Vero que arranca des de mig camp, i es marxa de quantes jugadores li surten, acaba amb un u contra u amb Thais, i amb la cama de la brasilera salvant al Llevant del tercer gol rebutjant el remat de la gallega. Altre contracop de Vero, que obre oxigenant a Corredera i la centrada d’aquesta es rematada de primera per Mery amb poc angle, fora.

La insistència de la madrilenya ha acabat donant fruït, i un penal de Maider sobre la pròpia Mery quan ha superat a la darrera defensora i ha trigat en xutar donant temps a l’entrada per darrera de la central llevantinista, ha provocat que Ávalos Barrera li mostrés la cartolina vermella directa, i el Llevant es quedés amb deu. Mery ha llençat la pena màxima i tot i que Thais ha tocat l’esfèrica, aquesta ha acabat allotjant-se dins per l’esquerra de la brasilera.

Oscar Aja ha donat entrada a Olga Moreno i Ane, i posteriorment a Joana, esgotant els canvis de jugadores de camp existents a la banqueta espanyolista. Dic de camp, per que en la recta final del matx, Marina queda lesionada i haurà de sortir la ex de Llevant, Sabadell i FCB, Mariajo Pons.

El Llevant ha pogut marcar en una pilota que se li ha escapa a Marina a l’hora de blocar en un servei de cantonada, però finalment la defensa espanyolista mitjançant Marta, ha rebutjat expeditivament.
S’ha reclamat penal en una acció en la que Corredera s’ha quedat tota sola davant Thais, però en aquesta ocasió la defensora blaugrana ha tocat clarament pilota tot i endur-se per davant l’exterior espanyolista.

El quart i darrer gol ha arribat en una passada de Míriam a Mery Ruiz qui amb tota la sang freda necessària, ha encarat a Thais i l’ha superat amb una rematada rasa i lluny del seu abast. La darrera ocasió del partit, un xut de Corredera que ha obligat de nou a emprar-se a fons a la portera visitant.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Marina; Kenty, Marta Torrejón, Lara, Sara Monforte; Meseguer, Míriam; Corredera, Vero, Sara Mérida; i Mery.
Substitucions: Ane i Olga per Lara i Vero, m. 60; Joana per Mérida, m.66 ; Mariajo per Marina, m.83

UD Levante: Thais; Sonia Prim, Maider, Ruth, Mariví; María, Montse, Judit, Alícia; María Pérez i Anabel.
Substitucions: Neus per Anabel, m. 46; Pankratz per Montse, m. 52.; Naiara per Alícia, m. 70

Àrbitre: Rubén Ávalos Barrera, comitè territorial català, delegació de l’Anoia. Va expulsar amb vermella directa a Maider en la jugada sancionada amb penal que significar el tercer gol espanyolista.

Gols: 1-0: Míriam, m. 14; 2-0: Vero, m. 24; 3-0: Mery (pen.), m.59 ; 4-0: Mery, m.77

Incidències: Camp Tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Vuitena jornada de la segona fase del grup “A” de la Superlliga femenina. Presència del olímpic en squeleton, el perico Ander Mirambell veient l’encontre.




CLASSIFICACIÓ SUPERLLIGA FEMENINA, Grup "A" (TÍTOL)

.CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

R.C.D. ESPANYOL

24

8

8

0

0

26

2

2

RAYO VALLECANO

16

8

5

1

2

17

8

3

F.C. BARCELONA

13

8

4

1

3

11

9

4

ATLÉTICO M. FÉMINAS

13

8

4

1

3

8

6

5

ATHLETIC CLUB B.

13

8

4

1

3

12

16

6

TRANSP. ALCAINE /PRAINSA

7

7

2

1

4

8

13

7

REAL SOCIEDAD

4

7

1

1

5

7

15

8

U.D. LEVANTE

08008020

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA AMIGC-GUES:
ELL LLEVANT NO VA SER RIVAL X L'ESPANYOL QUE VA SER MOLT SUPERIOR, VA GUANYAR AMB CLARETAT Y X GOLEJADA 4-0 . CONTINUEM LÍDERS I NO TENIM CONTRARI QUE ENS FACI FRONT.
ADÉU. JOSE CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M