diumenge, 20 de març del 2011

ALTRE COP CAUEN DAVANT UN CUER (2-0)

Málaga CF: 2 – RCD Espanyol: 0


Malgrat la hecatombe... cinquens!.


De nou l’Espanyol ha caigut davant el cuer de la lliga espanyola. Com una maledicció habitual en la història perica, altre cop hem assistit al decebedor espectacle de com el Málaga que duia tota una trajectòria negativa com a local, ha passat per sobre d’un Espanyol que en el primer temps ho ha passat força malament en defensa encaixant dos gols i gràcies a Kameni s’ha salvat d’encaixar un resultat molt més contundent. En el segon temps, malgrat la tornada als terrenys de joc de Dani Osvaldo i el major control del joc dels espanyolistes, el marcador ja no s’ha mogut i l’Espanyol torna a Barcelona de buit, malgrat que a la classificació segueix sent cinquè degut a la derrota del Athletic Club davant Villarreal. Haurà que espavilar, per que no durarà sempre aquesta situació envers als rivals...

Pràcticament encara els dos equips estaven temptejant-se sobre el terreny de joc quan en una pilota llarga, Jordi Amat erra en el rebuig i li roba la cartera Rondón dins l’àrea qui acaba afusellant a un Kameni totalment venut. No tornarem a recordar altre cop el greu error de la venda de Víctor Ruiz i que un jove valor com Jordi Amat necessita com a complement per que pugui créixer i convertir-se en un gran central -com segur serà-, a un jugador fet com Pareja (traspassat) o Víctor (traspassat) o inclòs Forlín (lesionat) que no un insegur a totes llums, Ernesto Galán, que sembla més una rèmora que algú amb qui recolzar-se el de Canet de Mar. Però això és el que hi ha, i aquesta defensa en la que tan sols s’ha salvat Javi López (més atacant que no defensant) i la regularitat de baix perfil, que tots coneixem de David García (sempre que no tingui enfront a un extrem ràpid).

Al mig del camp Javi Márquez és part fonamental i ara per ara no té substitut a l’equip. Verdú baixa molts sencers quan té que fer les funcions a la medul•lar i no es jugador tant sacrificat en tasques defensives com el migcentre també lesionat. Tampoc fa falta mencionar la importància de Callejón malgrat que erri masses ocasions. Tant en atac, com en defensa la seva participació és capdal. Però d’aquí a perdre amb el cuer i fer-ho d’aquesta manera va massa diferència. I més, tenint la motivació (o al menys l'haurien de tenir) de lluitar per disputar competició europea la propera temporada. També es veritat que un equip es construeix des de darrera i en aquest cas, avui l’Espanyol ha sigut un autèntic desastre defensivament parlant.

Per que després del matiner gol, els andalusos han tingut varies jugades en les que ens han posat els pels de punta en més d’una ocasió davant els constants desajustos i errors en la línia de cobertura. Un contracop de Portillo no ha acabat en gol per que Duda ha engaltat malament el seu remat. Un xut des de la frontal a càrrec de Gámez s’ha marxat fora en mig d’un domini absolut dels locals.

L’Espanyol s’ha intentat treure el domini de sobre arribant davant provant-ho amb dos xuts (un d’Àlvaro rebotat a còrner i un de Verdú, fora desviat), però sense cap símptoma de clar perill per la integritat del marc defensat per Willy Caballero.

I ha arribat el segon i el partit s’ha acabat... Una centrada des de la dreta a càrrec de Portillo és rematada llençant-se a terra a boca de canó per Rondón, totalment sol i sense que ningú es preocupés de marcar-lo. El propi Rondón, ha estat a punt d’aconseguir el hat trick tan sols un minut després del gol, quan Amat ha comès el seu segon greu error perdent una esfèrica que ha acabat amb el remat esmentat de Rondón, salvat per Carlos Kameni amb una gran aturada.

En altre acció d’atac, Eliseu ha centrat molt tancat i Kameni ha rebutjat de punys acabant posteriorment la jugada amb un remat del jugador local Apaño, que des de fora de l’àrea ha xutat col•locant l’esfèrica, i Kameni s’ha tornat a lluir rebutjant amb la punta dels dits a còrner.

Una doble ocasió posterior del Málaga, ha demostrat fins a quin punt ha arribat l’Espanyol defensivament parlant: Jesús Gámez remata, salva Kameni en primera instància i la pilota morta del rebuig del camerunès acaba sent rematada de cap per un davanter local, tornant a salvar del gol andalús un inspirat Kameni que ha mostrat grans reflexes evitant el gol. Les internades del Málaga no s’acabaven i una jugada de Roldón troba forat passant a Duda qui tot sol, remata fora en una gran ocasió. L’Espanyol era una caricatura d’equip davant el cuer, i tan sols una pilota controlada per Álvaro en el darrer minut del primer temps ha intentat rematar un totalment perdut Ivan Alonso en la punta d’atac, estavellant la pilota al cos d’un defensor.

La segona part no ha començat gens millor. Una errada de Galán que no ha tancat la centrada ha estat a punt de costar car. La més clara ocasió dels espanyolistes ha estat un contracop en el que Sergio García ha passat l’esfèrica per Ivan Alonso qui se l’ha preparat bé, però ha xutat per sobre el travesser. En altre ocasió dels avui gris-i-negre, Verdú ha xutat desviat, a la dreta de Caballero. Els de Pochettino han tingut major possessió i control del joc davant un Málaga que ja havia fet la feina, i que s’ha dedicat a mantenir el resultat defensant-se amb molt criteri davant les febles escomeses dels espanyolistes i de tant en tant, llençant algun que altre contracop que ha fet trontollar l’inestable sistema defensiu dels catalans.

Pochettino ha fet sortir a Osvaldo, i a la primera ocasió que ha tocat l’esfèrica, l’italo-argentí ha retallat dins l’àrea i ha xutat buscant porteria, però Caballero ha tapat molt bé l’angle curt. Un contracop conduït per Verdú ha comptat amb una obertura per Sergio García i aquest ha centrat per que Ivan Alonso rematés de cap molt desviat.

Galán en el llançament d’un servei de falta a càrrec del Málaga ha propinat un cop de colze a un jugador local, i d’autèntic miracle s’ha lliurat de veure la cartolina vermella. Ni Delgado Ferreira ni el seu jutge auxiliar ha vist l’acció clarament punible. Pochettino ha donat entrada a Thievy, jugador juvenil que no ha jugat mai encara en el filial en partit de lliga i que ja va debutar el passat encontre davant el Depor a l’Estadi, i en els darrers minuts ha donat varis minuts a Eric López en una substitució que tampoc entenem massa quin és el seu significat... Entre mig dels dos canvis, l’Espanyol ha intentat escurçar distàncies amb un lliure directe executat molt fluix per Luis García, fàcil per Caballero.

Carlos Kameni ha tornat a salvar el tercer gol dels andalusos, quan ha tret des de terra una mà formidable per enviar a còrner una rematada de Récio que portava clarament camí de gol. I així, lentament, ha anat transcorrent l’agonia del conjunt perico fins que Delgado Ferreira ha xiulat la fi d’un partit que com ve sent habitual en aquesta classe d’encontres en el que l’Espanyol visita els estadis dels equips de la part baixa de la classificació, ha acabat amb el públic fent l’ona i divertint-se d'allò més bé, gaudint de gols i joc... i agafant oxigen per salvar el coll. Mentre, l’Espanyol s’aferra a una cinquena posició de la que tant Athletic Club com Sevilla estan ja a només un punt...



Fitxa tècnica:
Málaga CF: Willy, Gámez, Weligton, Demichelis, Apañó, Eliseu, Récio, Duda, Seba, Portillo i Rondón.
Substitucions: Sandro Silva per Portillo, m.74; Juanmi per Seva, m. 79, Maresca per Rondón, m 88.

RCD Espanyol: Kameni (8), Javi López (6), Jordi Amat (2), Galán (2), David García (4), Baena (5), Verdú (4), Luis García (4), Sergio García (4), Álvaro (5), i Ivan Alonso (4).
Substitucions: Osvaldo (5) per Álvaro, m. 60; Theivy (s.q.) per Sergio García, m. 72; Eric López (s.q.) per Luis García, m. 86.

Àrbitre: Carlos Delgado Ferreira del comitè territorial basc. Ha mostrat cartolines grogues a Rondón, m. 14, Sergio García, m. 34, Jordi Amat, m. 77.

Gols: 1-0: Rondón, m.7; 2-0: Rondón, m. 25

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 29ena. del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat en l’estadi de la Rosaleda de Málaga. S’ha guardat un minut de silenci abans del començament del partit en memòria de les víctimes de la tragèdia del Japó. Els jugadors de l'Espanyol han sortit al camp amb samarretes d'ànims per Forlín, Abidal i Miki Roqué.




CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

78

29

25

3

1

81

15

2

REAL MADRID C.F.

73

29

23

4

2

69

21

3

VILLARREAL C.F.

54

29

16

6

7

48

30

4

VALENCIA C.F.

54

29

16

6

7

42

33

5

R.C.D. ESPANYOL

43

29

14

1

14

37

41

6

ATHLETIC CLUB

42

29

13

3

13

44

41

7

SEVILLA F.C.

42

29

12

6

11

43

43

8

ATLÉTICO DE MADRID

39

29

11

6

12

42

39

9

R.C.D. MALLORCA

38

29

11

5

13

30

38

10

LEVANTE U.D.

35

29

10

5

14

30

39

11

C. At. OSASUNA

35

29

9

8

12

34

33

12

REAL SOCIEDAD

35

29

11

2

16

39

48

13

GETAFE C.F.

34

29

9

7

13

39

45

14

REAL RACING

33

29

8

9

12

28

43

15

REAL SPORTING

32

29

7

11

11

27

35

16

R.C. DEPORTIVO

31

29

7

10

12

23

39

17

REAL ZARAGOZA

30

29

7

9

13

28

40

18

MÁLAGA C.F.

29

29

8

5

16

38

59

19

U.D. ALMERÍA

26

29

5

11

13

30

48

20

HÉRCULES C.F.

26

29

7

5

17

25

47







S E N T I M E N T P E R I C O . C O M