diumenge, 20 de març del 2011

HA PASSAT EL LÍDER PER SADRIÀ
I S'HA ENDUT LES DARRERES ESPERANCES...














RCD Espanyol “B”: 0 - U E Llagostera: 2


Pràcticament exhaurides les darreres opcions

Quarta derrota consecutiva en la Ciutat Esportiva de Sadrià del filial espanyolista. Aquest dissabte l’equip de Ferran Manresa ha caigut amb tot mereixement (0-2) davant una Llagostera que ha deixat ben clar per que és el líder del grup cinquè de Tercera Divisió. Un equip amb molt ofici, dur quan ha fet falta, i que ha sabut jugar perfectament les seves cartes davant un Espanyol que avui ha jugat amb quatre jugadors en edat juvenil (Blanchart, Clerc, Blázquez i debut de Gabi), i que en cap moment ha donat la imatge de pogué superar el resultat advers que ha establert Pedrito, autor dels dos gols dels gironins.

En cas de triomf demà dels rivals dels espanyolistes, la diferència es pot arribar a incrementar fins als nou punts, cas que pràcticament deixarà amb molt poques opcions al quadre perico per intentar l’assalt a les posicions de classificació per la disputa de les eliminatòries d’ascens.

El partit ha començat amb molta igualtat sobre el terreny de joc. Dominava quelcom més el quadre visitant, i l’Espanyol ho intentava rematant David López de cap, un servei de cantonada executat des de la dreta; la bola s’ha marxat desviada, massa alta.


Les poques ocasions de perill d’aquest primer temps han sigut espanyolistes, tot i que no han sigut ocasions gaire clares de gol. Una jugada per banda de Carles Clerc que s’ha marxat de dos adversaris, però el seu centre massa fluix i forçat ha estat tallat sense dificultats per la cobertura visitant, un centre molt tancat de Dani Nieto que ha tret Ivan Pórtoles de punys i un lliure directe buscant l’escaire esquerra a càrrec del propi jugador balear, que s’ha marxat mig metre a l’esquerra del pal.

Els visitants que tot i arribar amb facilitat fins a l’àrea espanyolista, no havien tingut cap ocasió clara de gol (un xut d’Eloi desviat era tot el bagatge sobre la porteria de Dinu) han vist com a cinc minuts de marxar-se al descans, s’avançaven en el marcador mitjançant Pedrito que ha recuperat una pilota en línia de cobertura espanyolista, ha avançat i amb un xut creuat que s’ha allotjat ajustat al pal dret de la porteria del romanès Dinu, ha definit perfectament pels interessos del quadre visitant.

Sens dubta, un cop massa dur per un equip que en tota el campionat no ha donat la mida del que s’esperava i que ara a sobre de la desavantatge en la classificació respecte a altres equips, a més compta amb el llarg nombre de baixes (lesions, i jugadors convocats per Pochettino –dels que més d’un ni jugarà demà -).

En el segon període, la Llagostera ha avisat amb una gran ocasió després que l’extrem visitant superés al darrer defensa espanyolista, i la seva centrada fos rematada per Uri de cap, traient en primera instància Dinu, rebotant la pilota al pal, i tornant a ser salvada per Dinu. Havia pogut sentenciar el quadre gironí.

Però no sa fet pregar gaire la sentència del partit. Al 52’, Pedrito culmina una acció de Roca en la que el meta espanyolista no ha estat molt excessivament afortunat. I poc més a dir... La segona part dels espanyolistes ha estat per oblidar. La única ocasió que han gaudit per intentar escurçar distàncies ha estat una pilota en profunditat que Oscar Sielva no ha encertat a superar en l’u contra u al meta del Llagostera i aquest ha tapat bé el forat ha evitat el gol espanyolista.

La Llagostera ha pogut fer el tercer amb un xut creuat de David Costa al 63’ que ha sortit fora per ben poc després que un cop més, la cobertura espanyolista i el mig camp perico fes aigües i arribessin amb molta claredat els jugadors del líder de la categoria.


Amb la sortida de Lucas Porcar (Manresa tan sols ha fet una substitució) semblava que l’Espanyol tenia més possessió en camp de la Llagostera, però aquest 0-2 era una llosa massa pesada per pogué aixecar i en el tram final els gironins s’han defensat sense passar cap tipus d’angunies, això si, com en tot el partit amb contundència i quan ha fet falta, al límit del reglament i amb certa permissibilitat arbitral. De totes maneres, res a objectar al triomf del líder, que ha mostrat molt més ofici que els espanyolistes, que potser avui dissabte, han pogut dir adéu a l’ascens.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Dinu, Fran Grima, Blanchart, Canal, Clerc, David López, Blázquez, Sielva, Chuli, Gabi, i Dani Nieto.
Substitucions: Lucas Porcar per Fran Grima, m. 66.

UE Llagostera: Ivan Pórtoles, Aimar, Vallho, Oscar Álvarez, Javi González, Masferrer, Pedrito, Eloy, Uri, Roca i David Costa.
Substitucions: Plaja per Oscar Álvarez, m. 46; Granell per Roca, m. 63. Guitard per Pedrito, m 73.

Àrbitre: Juan Rodríguez Pórtoles, comitè territorial català, delegació de Sabadell. Targetes grogues a Uri, m. 57, Plaja, m. 59, Aimar, m. 65, i Canal, m. 81.

Gols: 0-1: Pedrito, m. 40; 0-2: Pedrito, m. 52.

Incidències: Camp primer de la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol. Encontre corresponent a la jornada 30ena. del campionat de lliga al grup cinquè de la Tercera Divisió.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Bueno, pues nada a empezar a planificar la nueva temporada de forma coherente desde el principio y afrontar el ascenso después de esta nefasta temporada, yo ya no creo en el ascenso. Ahora a esperar si Luis Fradua pone orden en las categorias inferiores (sobretodo en el B) o continua siendo "can pixa"...




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M