dimecres, 27 d’abril del 2011

ELS PROPERS CAMPIONATS DE CATALUNYA
DE FUTBOL BASE (I PART)

Les Comes, (Igualada) va ser l'escenari el 2010 de les finals dels Campionats de Catalunya.

Per lo farragós del tema, us ho oferim en dues parts, per una millor assimilació. En primer lloc, tota la informació respecte als Campionats de Catalunya en edat Juvenil, Cadet, Infantil masculí i juvenil cadet-femení. Es a dir els que es juguen sota la modalitat de futbol 11. Fins el divendres hi ha termini per la sol•licitud de ser la seu on tinguin lloc la disputa de les finals. La temporada passada va ser al Camp de les Comes a Igualada on es va desenvolupar l’anomenada “I Festa del Futbol Català”.

En el següent article, parlarem dels Campionats de Catalunya de fútbol 7. O sigui, en edat Aleví, Benjamí, en categoria masculina, i  Infantil-Aleví, i Aleví-Benjamí-Prebenjamí en categoria femenina.

CATEGORIA JUVENIL

Disputaran enguany el Campionat de Catalunya en categoria juvenil els següents clubs:

• El campió de cada grup de preferent (disputaran eliminatòria prèvia el 22 de maig)
• Primer i Segon classificat de Divisió d'Honor
• Primer i Segon classificat de Lliga Nacional Juvenil
• Dos equips més de Divisió d'Honor que resultin classificats de la lligueta prèvia

Tan sols es podrà classificar un equip d’un mateix club.
Dates:  29 de maig (Quarts de final)
             5 de juny (Semifinals)
             11 o  12 de juny (Final)

* Aparellaments per sorteig

Recordar que en aquesta competició, l’Espanyol va ser finalista en la passada edició en la I Festa del Fútbol disputada a Igualada. Va ser el primer cop que equips de categoria superior a Preferent el disputaven,  arribant els conjunts juvenils Barcelona “B” i  Espanyol “B” de Lliga Nacional a la final.

CATEGORIA CADET

Es classifiquen per la disputa del Campionat de Catalunya en categoria cadet, els clubs classificats entre els llocs 1r fins el 8è de la Divisió d'Honor Cadet.

• Aparellaments per sorteig (amb caps de sèrie)
Recordem que la temporada passada el nostre cadet va ser la nota negativa ja que va quedar eliminat a les semifinals davant la UD Cornellà tot i jugar el partit d’anada amb un resultat prou positiu d’1-3 aconseguit a la Via Férrea i que amb el triomf 0-3 a Sadrià dels blanc-i-verds, es va veure a Igualada una final de cadets per primer cop sense la presència del RCD Espanyol.

CATEGORIA INFANTIL

Amb la nova configuració del futbol base aprovada per la FCF la passada primavera, en categoria infantil va desaparèixer tant la Divisió d’Honor com la categoria Preferent.
Per tant, la estructuració del que serà el Campionat de Catalunya patirà modificacions en quant a la seva configuració a l’hora d’obtenir els clubs la seva classificació.
Es classificaran:

• Els campions dels grups de la primera divisió de la província de Lleida,  Tarragona i Girona. (Grups 3r., 4rt. i 5è., respectivament)
• Els campions i segons classificats dels grups de la primera divisió de la  província de Barcelona. (Grups 1er. i 2n.)
• El millor tercer classificat dels grups de la primera divisió  de la província de Barcelona (Grup 1er. o 2n.)

Recordem que la passada edició, l’Espanyol va ser finalista perdent a Igualada la final davant el Barcelona, després d’eliminar en semifinals al Santboià, sorprenent tercer a la lliga.

CATEGORIA FEMENÍ JUVENIL - CADET

Tot just el contrari del que va succeir amb la reforma del futbol base en quant a categoria masculina va succeir a la categoria femenina. En categoria Juvenil-Cadet, en comptes de desaparèixer la màxima categoria i dividir-se en grups, es va donar el cas contrari. Es va anar a una categoria màxima (Primera Femení Juvenil-Cadet) amb un sol grup en el que estiguessin els 16 millors equips catalans en aquesta categoria.

Per tant, es classificaran per disputar el Campionat de Catalunya els següents clubs:
• Els clubs classificats des de el 1r al 4rt lloc de categoria Primera divisió Femení  Juvenil Cadet

Dates:  29 de maig (quarts de final)
             5 de juny (semifinals)
            11 o  12 de juny (final)

Recordar que en la passada edició l’Espanyol no es va classificar per la seva disputa ja que en el grup en el que va ser enquadrat a la lliga, el conjunt espanyolista va quedar en segon lloc darrera del FC Barcelona (posterior campió de Catalunya) i només es classificaven els equips campions de cada un dels grups en que estava dividida aquesta categoria Juvenil-Cadet Femenina.

Enguany, té bastant complicat participar-hi ja que el quart classificat és troba lluny de les espanyolistes que no llençaran la tovallola en les jornades que manquen de lliga. Seria l’únic equip perico que no podria iniciar des d’un principi els actuals campionats de Catalunya per no assolir el mínim per classificar-se.