diumenge, 20 de novembre del 2011

L'ESPANYOL DOMINA A LA REAL,
PERÒ NO TROBA EL CAMÍ DEL GOL (0-0)

Real Sociedad: 0 – RCD Espanyol: 0




Sense gol. Cristian Gómez, estavella una pilota a la base del pal.

El RCD Espanyol ha empatat a zero gols en l’encontre que l’ha enfrontat aquest migdia a la Real Sociedad de Fútbol a l’Estadi d’Anoeta a Sant Sebastià. El conjunt de Mauricio Pochettino ha dominat al seu rival –sobre tot en el segon temps – ha jugat més i millor que el seu adversari, però novament li ha mancat el gol. Els espanyolistes han buscat en tot el moment el triomf fidels al seu patró de joc, però a l’hora de la veritat la manca de poder ofensiu ha evitat el triomf dels catalans i que s’hagin de conformar amb un empat que tampoc està gens malament sinó fos per la superioritat manifesta exhibida en l’encontre.

Els espanyolistes han manat des d’un bon principi del partit. La Real esperant darrera davant un Espanyol que duia la iniciativa. Amb tot en els primers minuts una errada de Galán en el intent de cessió a Cristian, ha estat a punt de costar car. Una centrada molt perillosa per l’esquerra de l’atac local un cop superat Galán, ha estat tallat molt oportunament per Héctor Moreno anticipant-se a la possible rematada de Joseba Llorente. El lateral dret espanyolista ha començat molt imprecís i erràtic tot i que ha acabat anant de menys a més.


L’Equip de Pochettino patia un seriós contratemps quan al minut setze de joc es quedava sense la presència de Sergio García que s’havia de retirar lesionat del terreny de joc. Per a més inri, a la baixa en atac de Pandiani que no havia viatjat amb l’equip, calia sumar-hi la del davanter del Bon Pastor sent substituït pel francès Thievy.

La primera acció clara en atac dels espanyolistes, ha estat quan una penetració per la dreta de Weiss (avui titular), ha arribat fins línia de fons passant enrere per Galán qui per molt poc no ha pogut arribar al remat.

La Real Sociedad ha comptat amb la total permissibilitat arbitral en quant al joc dur que s’ha vist en la primera mitja hora. El dorsal 20, Asier Illarramendi ha comès fins a cinc faltes fins que ha vist la cartolina. Una dura entrada als vuit minuts de joc, altre tallant un contracop agafant a Didac pel pantaló eren clares cartolines que el col•legiat no ha mostrat. Curiosament, ha sigut un espanyolista (Dídac) qui l’ha vist primer, i totalment merescuda.

L’Espanyol ha tingut una ocasió amb doble centre de Weiss, però la primera no ha l’ha pogut rematar bé Thievy qui ha estavellat l’esfèrica al cos d’un defensor, mentre que la segona centrada un cop li hagi tornat ha arribar l’esfèrica l’ha enviat massa passada lluny de l’abast dels més avançats davanters espanyolistes. L’Espanyol ja posa setge a la porteria local traduint el seu millor joc amb un domini i possessió de la pilota molt gran. Una centrada des de la dreta a càrrec de Thievy no pot rematar Álvaro tot sol a un metre de la línia de gol marxant-se l’esfèrica en direcció contraria.
Als 38 minuts l’Espanyol protagonitza una molt bonica jugada entre Verdú i Thievy, però finalment la passada de Verdú en profunditat per Weiss, arriba primer Bravo.

Les dues millors ocasions de la Real en el primer temps van arribar en el tram final del mateix. Vela envia una passada d’or per Joseba Llorente qui davant l’oposició de Raul Rodríguez, aconsegueix rematar un tret que rebutja amb el peu Cristian Álvarez evitant el gol de la Real. La darrera ocasió una centrada des del vèrtex esquer de l’àrea segons l’atac local que remata Agirretxe pentinant l’esfèrica sortint sortosament desviada a l’esquerra de la porta defensada per l’argentí Cristian Álvarez.


En el segon temps no hi ha hagut color. L’Espanyol ha dominat amplament el partit i ha intentat marcar el gol que li donés el triomf però un cop més no hi ha hagut manera. Romaric, ho ha provat amb un xut des de la frontal que ha aturat en dos temps el meta Bravo.

Les oportunitats s’han anat succeint: Una rematada de Romaric rematant forçat un centre d’Héctor sumat a l’atac, una centrada molt tancada de Weiss que neutralitza Bravo, un contracop que semblava definitiu amb la passada de Verdú a la dreta (tenia a la seva esquerra sol a Thievy) per Álvaro que remata malament alt, o altre bona jugada que culmina malament Verdú d’esquenes amb una mitja volta xutant quan darrere estava Weiss en millor situació.

La Real estava totalment desbordada i a sobre rebia els xiulets continuats de bona part de la seva afició. L’Espanyol cercava el gol del triomf però aquest no ha arribat i de nou més d’un se’n deu recordar de les paraules dels nostres dirigents dient-nos que no ens fa falta cap davanter centre...

Pochettino dona entrada a Cristian Gómez, el migcentre del filial, per un Álvaro que no acaba de jugar amb la plena convicció de les seves possibilitats. I seria precisament Cristian Gómez qui estaria més a prop del gol: Una molt bona jugada de Thievy, li acaba cedint en la frontal i deixa anar un tret sec ras, que s’estavella a la base del pal esquerre de la porteria del conjunt guipuscoà. Bona l’aportació del jugador del filial en els minuts que ha estat sobre la gespa d’Anoeta.

L’Espanyol continuà atacant i una centrada de Weiss es rematada per Raul Rodríguez a les mans del meta local. Pochettino dona entrada a Rui Fonte per Weiss (?), canvi que no hem entès doncs avui l’eslovac estava completant un molt bon encontre, inclòs en varies jugades ha deixat una bona varietat de detalls tècnics, mentre que el portuguès ha sortit molt fred i poc ha participat en el joc. De lluny s’ha guanyat Weiss fer-se creditor d’un lloc a l’equip titular en detriment d’un Dátolo que encara no ha justificat el molt que cobra i el que va costar com a compensació del traspàs de Víctor Ruíz.

Aquests darrers minuts han servit per que la Real intentés donar en un cop de sort l’ensurt però ni amb el xut de Ruben Pardo que s’ha marxat fora a l’esquerra de la porta espanyolista ni en un contracop en el que una llarga passada des de mig del camp no ha arribat per molt poc Llorente ficant la punta de la bota davant Cristian, han pogut batre al meta espanyolista fet que encara hagués aprofundit més en la injustícia del resultat final del partit.



Fitxa Tècnica:
Real Sociedad: Bravo, Carlos Martínez, Cadamuro, Ansotegui, Mikel González, Mariga, Illarramendi, Xavi Prieto, Agirretxe, Vela i Llorente.
Substitucions: Estrada per Cadamuro, m. 65; Aramburu per Illarramendi, m. 72; Rubén Pardo per Mariga, m. 77.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez (7); Galán (5), Raúl Rodríguez (9), Héctor Moreno (8), Dídac Vilà (7); Baena (7), Romaric (8), Verdú (6), Weiss (8), Sergio García (s.q.) i Álvaro (5).
Substitucions: Thievy (8) per Sergio García, m. 16; Cristian Gómez (s.q.) per Álvaro, m. 74; Rui Fonte (s.q) per Weiss, m. 83.

Àrbitre: Carlos Del Cerro Grande, del comitè territorial madrileny. Ha mostrat cartolines grogues a Dídac, m. 29, Llorente, m. 42, Cadamuro, m. 46, Ansotegui, m. 56, i Illarramendi, m. 63.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada tretzena del Campionat de Lliga de 1a. Divisió, disputat en l’estadi d’Anoeta a Sant Sebastià. L’Espanyol ha lluït la segona indumentària per la similitud de colors amb l’equip donostiarra.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M