diumenge, 20 de novembre del 2011

TRIOMF DEL FILIAL
AMB LA PLUJA COM A PROTAGONISTA (3-0)









RCD Espanyol “B”: 3 – FC Vilafranca: 0

Triomf passat per aigua.

El RCD Espanyol “B” ha vençut clarament al FC Vilafranca, en un encontre marcat per la intensa pluja caiguda sobre la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, pels dos gols dels espanyolistes en la primera mitja hora de joc, i la expulsió del jugador visitant Dani Delgado. L’Espanyol pràcticament no ha pogut aprofitar la superioritat numèrica i el bon joc que estava desplegant, ja que en el segon temps l’estat del terreny de joc amb forces basalts d’aigua feien impracticable el joc ras de l’esfèrica. Taufic des del punt de penal ha sentenciat l’encontre en els darrers minuts del partit.

El quadre espanyolista afrontava l’encontre amb les baixes per lesió de Zou i de Bakari, i les baixes de jugadors convocats pel primer equip per viatjar a Sant Sebastià com eren Canal, Cristian Gómez, Víctor Álvarez i Thievy. Pirulo qui properament fitxarà pel Celtic de Glasgow, si que ha sortit en l’onze inicial que ha presentat Raul Longhi per enfrontar-se al conjunt de Puchi.

L’Espanyol “B” ha realitzat una bona primera part. Per fi hem vist un bon encontre en el filial a Pol Quaye que ha completat el seu millor encontre amb l’equip de Raul Longhi. L’Espanyol ho ha intentat desbordant per la banda esquerra amb les pujades de Carles Clerc. Als dotze minuts ha tingut l’ocasió més clara protagonitzada per Eric López qui s’ha marxat molt be de la marca del seu rival i superant la sortida de Tato Burgada, ha centrat però el defensor Uri en l’àrea petita ha rebutjat l’esfèrica avançant-se a un possible remat. Diverses interessants accions de Clerc per la banda han acabat amb centrades una massa llarga i altres rebutjades per la cobertura visitant.

L’Espanyol s’ha avançat mitjançant un servei de cantonada executat des de la dreta de l’atac perico per Cristian Alfonso que el central Toni Cunill rematant de cap amb força ha batut a Tato Burgada. L’esfèrica junt al pal esquer i malgrat l’oposició del meta visitant i d’un defensor ha sobrepassat clarament un pam la línia de gol. No tenien raó de ser les reclamacions dels visitants.

L’equip blanc-i-blau ha tingut la gran ocasió per deixar l’encontre totalment decidit quan una pujada per l’esquerra de Carles Clerc ha acabat amb una perfecta centrada que ha rematat de primera Pirulo estavellant la pilota al cos de Tato Burgada que ha rebutjat.

Però qui no ha perdonat ha estat Cristian Alfonso quan rebent des de mig camp de Sergi Darder, ha fet un gran control i retallant al darrer defensor ha marcat elevant perfectament l’esfèrica lluny de l’abast del porter. Un gran gol. El propi Cristian Alfonso ha buscat l’angle curt en el llançament d’un lliure directe que s’ha perdut mig metre a la dreta de la porteria del Vilafranca. L’Espanyol mereixia sentenciar l’encontre per joc i ocasions. Una centrada de Clerc es rematada fora desviat per Paul Quaye que li treu amb el cap la bola al seu company Taufic que era qui estava en millors condicions per rematar.

En el tram final del primer temps el Vilafranca s’ha quedat amb deu per expulsió de Dani Delgado. Altre centrada de Clerc es rebutjada in extremis per Ismael avançant-se a un possible remat de Taufic que segueix sense tenir massa fortuna i sense entrar massa en joc. La única ocasió del conjunt visitant, un remat creuat de Antolinez, fora.

En el segon període amb un Espanyol B amb superioritat numèrica, i amb la moral del marcador favorable feia pensar que es podria veure uns bons quaranta-cinc minuts plens de futbol i ocasions; no ha estat possible. La pluja s’ha intensificat de manera progressiva i en el començament del segon període ja s’observaven amples zones en la parcel•la ample del camp amb molts bassals d’aigua que feien impracticable el desenvolupament normal del partit.

L’Espanyol ho ha intentat però l’aigua dificultava en excés jugar al futbol, i s’ha tingut que procedir a jugar en llarg ja que la gran quantitat d’aigua caiguda frenava alarmant l’esfèrica i podia donar algun ensurt en alguna jugada complicada, més tenint en compta que un hipotètic gol del Vilafranca el tornava a situar dins el partit i res hi havia decidit.

Amb tot l’Espanyol B ha tingut una gran ocasió amb el llançament d’una falta que ha acabat amb un xut de Darder que ha rebutjat en primera instància com ha pogut el meta visitant. El Vilafranca ho ha intentat mitjançant Puchi, el fill del tècnic, amb un tret fort però desviat.

El joc ha entrat en una dinàmica de poca vistositat, diversos canvis, i poc futbol degut a les circumstàncies descrites. La monotonia l’ha trencat Cristian Alfonso amb un potent xut que ha sortit fora però que des de segons quines zones l’efecte òptic semblava haver entrat. En la recta final del partit, el propi Cristian Alfonso serà objecte d’un penal que xiula Rodríguez Pórtoles, l’executa molt bé Taufic enganyant per complert a Tato (la bola va a la seva dreta) i estableix el resultat definitiu de 3-0. Una darrera jugada de Gabi, amb un bon retall i entrant pel vèrtex de l’àrea xuta fort però per sobre el travesser.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Edgar Badía, Blázquez, Carles Clerc, Blanchart, Toni Cunill, Darder, Eric, Paul Quaye, Taufic, Pirulo i Cristian Alfonso.
Substitucions: Tiko Mesina per Eric, m. 67; Pau Senent per Darder, m. 74; Gabi per Taufic, m. 85

FC Vilafranca: Tato Burgada, Rubén Ortiz, Uri, Ismael, Puchi, Dani Delgado, Bacaicoa, Márquez, Santolalla, Antolinez i Raul Calvo.
Substitucions: Valerio per Márquez, m. 46; Moha per Santolalla, m. 65; Josu per Puchi, m. 71.

Àrbitre: Juan Rodríguez Pórtoles, de la delegació de Sabadell, assistit en bandes per Salvador Tomás i Celestino Alexis Ramos. Ha mostrat cartolines grogues a Puchi, m. 42, Darder, m. 62, Uri, m. 83, Gabi m. 86 i Ruben Ortiz, m. 88. Li ha mostrat vermella directa a Dani Delgado, m.42 per donar un cop de colze a Paul Quaye.

Gols: 1-0: Toni Cunill, m. 22; 2-0: Cristian Alfonso, m. 28; 3-0: Taufic Guarch, (pen.) m. 84.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 15ena. de lliga del grup cinquè de la Tercera Divisió, disputat al Camp primer de la Ciutat Esportiva. Tot el partit s’ha desenvolupat sota la pluja, sent més intensa aquesta durant el segon temps. En les files del FC Vilafranca l’ex jugador del futbol base del RCD Espanyol, el meta Andrés “Tato” Burgada (Campió de la Copa del Rei Juvenil a Ponferrada).



6 comentaris:

Anònim ha dit...

Muy buena primera parte del filial a pesar de las numerosas bajas, que pena que con la lluvia no hayamos podido como dice josep maria una segunda parte de buen futbol con ocasiones y algun gol mas. Hoy el equipo ha estado muy serio en defensa con un cunill perfecto, hoy edgar ha sido un simple espectador mas, y en ataque gran partido de clerk y sobretodo los dos mejores jugadores del partido que se han hechado el equipo a sus espaldas han sido sergi darder que ha dado un recital de lo que es un mediocentro organizador con un pase de 40 metros al pie en el segundo gol y cristian alfonso que el gol que ha hecho es de autentico crak, ellos dos han creado casi todo el futbol de ataque ya que tanto pirulo como el mejicano no han tenido su mejor dia, y como dice josep maria paul ha hecho su mejor partido sobretodo defendiendo que es lo suyo pero le queda mucho para poder jugar en el filial, no puedo entender como juega el antes que pau senent, bueno si que lo entiendo ya que son ordenes de arriba. En resumen buen partido de nuestro filial.

Josep Maria ha dit...

Si, ha sido una pena la lluvia y el estado del terreno de juego. Paul Quaye és más defensivo que ofensivo y estoy de acuerdo en que las cosas necesitan su curso, pero ayer no estuvo nada mal pasando el balón y no perdió balones como otras veces. Hablo del primer tiempo, en el segundo era imposible jugar raseando el balón.
Saludos.

Torpedo ha dit...

Ayer se demostro que no hay titulares y suplentes esto es un equipo como lo quieran cambiar vamos mal, portero siempre de las suyas perfecto, defensa impecable no parecian suplentes, medios que os digo y delanteros un poco frios que tengan voluntad y dios dira. Animos

Anònim ha dit...

ayer debuto cristian gomez con el primer equipo, enhorabuena al chaval que se lo ha ganado a pulso en el campo, ahora le toca a sergi darder porque madre mia como esta jugando el nanu, es una replica de xavia alonso con mas llegada, a ver si hay suerte y en las proximas fechas pochettino le da el premio porque por futbol y esfuerzo se lo merece, que opinas tu josep maria?

Anònim ha dit...

Sergi darder y Cristian Gomez creo que se lo merecen por igual estar arriba,ayer le toco a Cristian y demostró que puede ser jugador del 1r equipo porque solo necesito 3 minutos en 1a para demostrar descaro y darnos los 3 puntos con el chute al palo,así que si le toca a sergi tiene que demostrar que puede estar ahí,que no hay dudas de que puede estarlo

Josep Maria ha dit...

Al penúltimo comentario.
No se si es el momento adecuado o no. Lo que si tengo claro es que si Pochettino da oportunidades (demasiadas) a algunos jugadores que todos sabemos y que no están rindiendo lo que se espera, o el caso de Rui Fonte, el cual tiene muchas oportunidades, pues no veo por que tanto Cristian Gómez, Darder o incluso Cristian Alfonso no pueden gozar de las mismas oportunidades.
Pero, claro, sin prisas y sin pausas. Subir, para jugar algún minuto, y después volver a bajar al filial y caer en el olvido como casos haberlos, que los hay muchos, entonces flaco favor hacemos a los jugadores en cuestión.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M