dilluns, 19 de març del 2012

EL JUVENIL "B" GUANYA A L'EUROPA
EN UN PARTIT DE GOLS I BON JOC (4-3)















RCD Espanyol Juvenil “B”: 4 – C.E. Europa: 3

Treballat triomf del Juvenil “B” espanyolista davant l’equip que ocupava fins ahir la tercera posició a la classificació, l’Europa. El conjunt europeista que aspira finalitzar situat en una de les dues posicions que donen dret a l’ascens a la Divisió d’Honor Juvenil, no se li ha donat gens bé el quadre espanyolista aquesta temporada ja que a la primera volta els de Fran Navarro ja van obtenir un sorprenent 0-3 al Nou Sardenya.

En aquesta ocasió, el partit va tenir moltes més alternatives en el marcador i en el joc, tot i que l’Espanyol es va fer creditor de la victòria en un dels més bons encontres del juvenil B com a local a la Ciutat Esportiva en les darreres jornades.

Els primers compassos del partit van dur la primera jugada per la polèmica amb un gol anul·lat a Javi Salinas, tot i que el col·legiat ja havia anul·lat prèviament la jugada per posició antireglamentària.

L’Espanyol va tenir la gran primera ocasió quan una passada en profunditat molt bona de Salinas per Víctor incorporat a l’atac, va acabar amb la rematada del migcentre valencià als peu del porter que amb molta fortuna va fer una gran intervenció salvant al seu equip del primer gol. La rèplica una centrada des de la dreta rematada de cap desviad pel davanter europeista Daniel López. Millor ocasió pels espanyolistes quan Joel recupera en defensa una pìlota jugant per la dreta amb Fortià, passant aquest en profunditat per Mamadou qui es gira i remata un tret sec que s’estavella al pal esquerre a mitja alçada.

Del que podia haver estat l’1-0, al 0-1 en un instant. Errada del meta espanyolista José, que se li escapa l’esfèrica i Marcé endinsa l’esfèrica a la porteria espanyolista avançant en el marcador al quadre escapulat.

L’equip espanyolista va igualar ràpidament el marcador, ja que cinc minuts després Hernán es objecte d’un clar penal quan entrava per la dreta de la lateral de l’àrea. Cuadrillero a més veu la cartolina groga (veure foto). L’executa perfectament Mamadou Sylla establint les taules en el marcador.         

Abans del descans, una centrada de Salinas a pilota aturada va ser rematada per Coll de cap per sobre el travesser, i en altre acció des de la cantonada, de nou es repeteix la jugada i aquest cop José Manuel Ríos envia la pilota al fons de la porteria europeista, situant-se els de Fran Navarro per davant en el marcador. Encara s’hagués pogut ampliar aquesta avantatge si un cop Mamadou assisteix de cap per Salinas, el davanter espanyolista hagués pogut superar al meta Lledó que amb el peu rebutja la rematada.

En el segon temps, l’equip espanyolista es va endur un bon ensurt en una acció en la que se li tornar a escapar l’esfèrica a José, que certament no va tenir un agradable dia, però  va reaccionar ràpid i es va fer amb la bola després del remat de Santigosa.

L’Espanyol va fer el tercer poc després, en gran jugada individual de Javi Salinas. Rep en profunditat i dins l’àrea no ho veu clar i no xuta, retalla dues vegades  i davant el porter i un defensor que li barra el pas, té el suficient angle per rematar fort ajustat a la dreta de la porteria.

Semblava que l’Espanyol tenia ja encarrilat l’encontre amb aquest gol, però res més allunyat de la realitat. Tan sols dos minuts després, un gol olímpic del cinc visitant Cuadrillero des de la dreta, acaba significant el 3-2 que situava els de Gràcia altre cop en el partit.

L’equip espanyolista va continuar jugant bé, buscant el gol que sentenciés l’encontre. En una bona jugada, Fortià cedeix per Salinas qui canvia totalment per Hernán que xuta fort però un pèl desviat. Passat el primer quart d’hora del segon temps, surt Javi per Robert. Només sortir en la primera acció, és a punt de robar-li la cartera a Freixenet però finalment la pilota rebotada surt per la línia de fons davant el meta visitant.

Els blanc-i-blaus tindrien una molt bona opció quan recupera al mig camp Fortià, passant a Víctor qui en profunditat dona mig gol a Mamadou, però aquest cop el davanter recentment fitxat del Mataró no obté el premi del gol ja que no pot superar al meta europeista que toca el fort xut del senegalès i mansament es dirigeix camí de la porteria, però molt ràpid el porter llençant-se enrera evita que la pilota entri totalment segons criteri arbitral tot i que el dubte és més que raonable, al menys des de nostre zona.  

L’atac espanyolista dona noves mostres de la seva superioritat en aquest encontre i una bona passada de Fortià obrint per Mamadou qui centra passat i Javi engalta una volea per sobre el travesser; potent però poc col·locada.  En un ràpid contracop Javi li col·loca una bona pilota a Mamadou però el davanter espanyolista ja bastant cansat no és prou ràpid en l’acció i perd angle, intentant un xut impossible que surt a l’esquerra de la creueta.

Mica a mica l’Europa que veu que els espanyolistes els hi manca encert, obren línies en busca de l’empat i durant bastants minuts aconsegueixen tancar a un Espanyol que ja li costa més travessar el mig del camp.

Però en un contracop al primer toc, la pilota arriba al paraguaià Hernán qui en jugada individual dribla fins a dos rivals dins l’àrea, se’n surt quan semblava que anava a perdre, i finalment de fot xut amb poc angle marca el quart gol dels locals.  Poc després Fortià enviaria una rematada a l’exterior de la xarxa, a la dreta.

Altre cop quan tot semblava dat i beneït amb el 4-2, el conjunt de Gràcia redueix diferència tan sols un minut i escaig després, quan José a la mitja sortida no es fa amb la pilota i aquesta acaba entrant dins tot i els esforços de Coll per intentar rebutjar abans que creués la línia de gol. No va estar gens afortunat el bon meta canari en aquest partit.

I el que son les coses, del que podia haver sigut triomf tranquil, nervis i pors en el final del mateix. Fran Navarro torna a fer un altre canvi defensiu (anteriorment Belana havia substituït Salinas col·locant-se per davant dels dos centrals) entrant Marc Navarro per Mamadou. En temps d’afegit dos similars llançaments de falta favorables al CE Europa executats per Daniel López des de la dreta uns deu metres en camp  espanyolista. En ambdós llançaments, el meta europeista pujà al remat. En el primer, l’Espanyol aconsegueix refusar la pilota i sortir al contracop sense porter rival, però l’acció es tallada en falta que no xiula Sánchez Aparicio. La segona coincideix amb el xiulet final un cop la cobertura espanyolista rebutja i impedeix la rematada de cap jugador visitant.

Amb aquest triomf merescut per joc i ocasions, els espanyolistes superen als de Gràcia en la classificació, passen a ser quarts, per darrera de Gavà i de Sant Andreu que ocupen ara mateix les dues places d’ascens a Divisió d’Honor.
            


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: José, Joel, Sergi Coll, Ríos, Adri, Víctor Gómez, Salinas, Fortià, Mamadou Sylla, Hernán i Robert.
Substitucions: Javi per Robert, m. 61; Belana per Salinas, m. 79; Marc Navarro per Mamadou, m. 91. Altre suplent: August (p.s.)  Entrenador: Fran Navarro.

CE Europa: Daniel Lledó, Alex Torres, Jordi Vea, Daniel Santigosa, Sergi Cuadrillero, Jordi Freixenet, Marc Blanes, Jeong Bum, Daniel López, Daniel de la Iglesia, i Josep Marcé.
Substitucions: Víctor Canal per Alex Torres, m. 58; Carles Segu per Jeong Bum, m.58. Altres suplents: Carlos Chipantasi, Toni Ortega, Pol Bernardo (p.s.) Entrenador: Jesús M. Angoy.

Àrbitre: José Emilio Sánchez Aparicio, de la delegació del Baix Llobregat, assistit en bandes per Joaquín García Hernández i Santiago José Carvajal Sánchez. Va mostrar cartolina groga al local Víctor Gómez, m. 44 i va amonestar al preparador físic espanyolista Igor Labayen, m.22,  i als visitants  Sergi Cuadrillero, m. 30, Alex Torres, m. 44, Daniel de la Iglesia, m. 73 i Daniel López, m. 75.

Gols: 0-1: Josep M. Marcé, m. 25; 1-1: Mamadou Sylla (pen.), m. 31; 2-1: Ríos, m. 36; 3-1: Salinas, m. 55; 3-2: Sergi Cuadrillero, m. 57; 4-2: Hernán, m. 86; 4-3: Víctor Canal, m. 88.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 25ena. del campionat de lliga de Liga Nacional Juvenil, en el seu grup 7è., disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque en un matí assolellat i temperatura primaveral.


CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL, GRUP 7è.
 
.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
F.C. BARCELONA "B"
60
25
19
3
3
67
19
2
C. F. GAVÀ
53
25
17
2
6
41
21
3
U.E. SANT ANDREU
47
25
14
5
6
38
30
4
 R.C.D. ESPANYOL "B"
462513756030
5
C.E. EUROPA
462514474834
6
C.E. L'HOSPITALET
42
25
11
9
4
42
23
7
U.F.B. JÀBAC I TERRASSA
42
25
13
3
9
52
44
8
GIRONA F.C. "B"
39
25
11
6
8
49
41
9
C.F. MOLLET U.E.
382510874642
10
C.E. PREMIÀ
37
25
10
7
8
34
28
11
C.F. DAMM "B"
29
25
8
5
12
35
43
12
A.E. PRAT
28
25
8
4
13
34
39
13
U.D. CORNELLÀ "B"
24
24
7
3
14
34
40
14
U.E. FIGUERES
22
24
6
4
14
29
40
15
C.E. MERCANTIL
20
25
5
5
15
33
61
16
C.D. LA FLORESTA
20
25
5
5
15
44
94
17
F.P.E.F. CALELLA
16
24
4
4
16
35
56
18
U.D. At. GRAMENET
16
25
4
4
17
37
73



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M