diumenge, 18 de març del 2012

MERESCUT TRIOMF DEL FEMENÍ
EN EL TRAM FINAL DEL PARTIT (3-1)

















RCD Espanyol Femení “A”: 3 -  Cajasol Sporting Huelva: 1

Treballat triomf en la recta final del partit. Reapareix Sara Mérida i torna a caure lesionada

El RCD Espanyol ha vençut aquest migdia al Sporting de Huelva, en encontre corresponent a la 1a. Divisió Femenina disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. La noticia negativa del partit, la lesió de Sara Mérida tot just quan acabava de sortir al terreny de joc  i en la primera acció s’ha lesionat i s’ha hagut de retirar. Es dona la circumstància que Sara porta pràcticament dues temporades en blanc després de dues intervencions quirúrgiques, la darrera lesió també de lligaments a l‘octubre quan ja pràcticament anava a reaparèixer. Avui anava convocada per primer cop i la mala fortuna de nou  persegueix a la jugadora vilanovina. 

Partit força complicat el que se li ha presentat al conjunt de Luis Carrión. Després d’uns vint minuts en el que les andaluses han controlat bé a l’espanyolistes, aquestes s’han anat imposant en el joc tancant cada cop més al seu rival que ha vist com les locals han tingut suficients ocasions per inaugurar el marcador. El gol que ha arribat en el tram final del primer temps ha estat neutralitzat al segon temps en la primera arribada de les andaluses. L’equip espanyolista li ha costat força pogué tornar a posar-se en avantatge davant un Cajasol Sporting que ha tingut força sort, ja que fins a tres pals han fet les jugadores espanyolistes. Al final, el millor joc i la qualitat s’ha acabat imposant i l’equip blanc-i-blau s’ha fet amb els tres punts de manera justa i merescuda.

L’Espanyol ha format amb Marta Torrejón a la lateral dreta, quedant la capitana Lara i Vanesa a l’eix de la cobertura junt amb Sonia a la lateral esquerra. Willy com a Reocín, ha jugat com a referència ofensiva agafant el relleu golejador de la lesionada Mary Paz.

La primera meitat ha estat força ensopida. El conjunt espanyolista ha dominat però no amb la claredat suficient com per posar en problemes a la cobertura del quadre andalús. Willy ha estat a punt d’endur-se una esfèrica per alt davant l’errada de la meta Lola, però equivocadament l’àrbitre ha assenyalat una falta que només ell ha vist.  Una centrada de Sara Monforte ha estat rematada de cap fora, desviada, a càrrec de Lianne Sanderson que avui ha fet un bon partit.

A mida que han anat passant els minuts el domini espanyolista s’ha fet més evident i inclòs abassegador en els últims deu minuts. Willy ha ficat una bona pilota per Lianne que encarant Lola, ha rematat creuat fort, però la meta andalusa ha respost amb una bona intervenció allunyant definitivament la central Sandra. 

Jugada per la polèmica quan Débora ha recuperat una pilota, ha centrat perfectament per Willy i quan aquesta de primera ha rematat, ha estat obstaculitzada per darrera per l’envergadura de Sandra, sortint-li el remat molt desviat. Ávalos Barrera no ha xiulat res ja que era dins l’àrea...  Una altre jugada individual de Willy ha acabat amb un fort tret de l’andalusa que ha enviat Lola Gallardo a còrner.

La jugada més clara de les espanyolistes ha arribat a falta de sis minuts del descans. Willy desbordant per banda dreta en aquesta ocasió, deixa enrera a la romanesa Elena Pavel, i xuta un bon tret que s’estavella a mitja alçada al pal dret de la porteria; el refús escopit per la fusta li cau a Sara Serna qui engalta un xut que s’estavella al travesser. Mala sort per les blanc-i-blaves que mereixien el gol en aquesta acció.

El domini era total i l’anglesa Lianne ho prova amb un llançament directe de falta que atura Lola. Una bona acció de Débora, superant una i altre vegada avui a la lateral esquerrana Lorena,  centra molt bé rematant de volea picant l’esfèrica a la gespa però massa centrat i fluix a càrrec de Sara Serna, fàcil per la portera visitant.  Lianne ha desbordat en acció individual però cap jugadora ha acompanyat a l’anglesa i la seva centrada no ha trobat rematadora.

Per fi ha arribat el gol de les espanyolistes quan Lianne s’ha escapat tota sola superant la línia defensiva del conjunt andalús, i davant Lola ha passat molt bé a Willy tota sola a la seva esquerra i aquesta a marcat a plaer. Bon detall de l’anglesa que ha sigut força generosa en l’acció assegurant el gol passant a la seva companya quan podia finalitzar ella la jugada potser amb un pèl més de complicació, però tampoc gaire més. Amb un xut de Monforte creuat fora a l’esquerra s’ha arribat al descans.

El segon temps no ha començat gens bé per l’Espanyol. Un servei de falta penjat per la romanesa Elena sobre la porteria espanyolista als dos minuts  i el conjunt de Huelva, que arribava per primer cop a porta, ha donat la sorpresa empatant el partit per mediació de la seva davantera Alharilla que ha guanyat l'acció a Mariajo. Anteriorment en acció similar, Sara Monforte havia rematat de cap blocant la meta andalusa.

Bona jugada de Lianne superant a tres adversaris, però la seva centrada no ha pogut ser rematada per Sara.  Altre cop l’Espanyol s’ha trobat amb el pal com adversari quan una precisa centrada des de la dreta a càrrec de la portuguesa Sonia, ha estat rematada en carrera de cap per Willy estavellant-se la pilota al pal esquer.

L’equip espanyolista buscava el gol però aquest no arribava: Un centre de Torrejón per Sara que controla però remata fora creuat. A Monforte que havia rebut una pilota pentinada per Sara Serna dins l’àrea se li ha anul·lat per situació antireglamentària un gol en el que el jutge auxiliar ja tenia la bandereta aixecada quan ha rematat afusellant Lola.

Altre jugada de poca fortuna quan una penetració de Willy, retallant Laura i deixant la passada enrera que no arriba Sara però si en la frontal Lianne qui remata fort traient amb el peu la portera andalusa, la millor del seu equip, i la pilota refusada li cau a Débora qui xuta un pèl alt per sobre la porteria.

Llavors ha arribat el moment lamentable del partit. Carrión ha fet sortir a Sara Mérida i mentre rebia els aplaudiments del públic després del seu i prolongat parèntesi fora dels terrenys de joc, participava en la seva primera jugada en una pilota dividida i després de girar-se ha caigut a la gespa en mig de gestos de dolor davant la preocupació de tothom. Menys de mig minut portava la jugadora vilanovina al terreny de joc. Esperem i desitgem que tot hagi quedat en un ensurt i no revesteixi els preocupants símptomes que ens ha semblat al camp, màxim tenint en compte els greus antecedents.

Mentre estàvem pendents de l’estat de Sara Mérida, Joanna Lohman (segon encontre de suplent) ha deixat anar un obús des de la frontal i ha batut a Lola, decantant el triomf del cantó espanyolista. Un centre molt tancat de Willy posteriorment, ha estat tocat lo just per Lola per evitar el gol.  El tercer gol en els darrers instants ha arribat com a producte d’una greu errada del conjunt andalús quan jugant dins l’àrea en horitzontal Ana Romero “Willy” ha interceptat l’esfèrica ficant la bota lo just per enviar la pilota al fons de la porteria.
       


            
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Marta Torrejón, Lara, Vanesa Gimbert, Sònia Matías; Meseguer, Monforte; Débora, Sara Serna, Lianne Sanderson; Willy.
Substitucions: Brenda per Sara, m. 75; Sara Mérida per Débora, m. 77; Joanna Lohman per Sara Mérida, m. 78; Aïda per Willy, m. 88. Altres suplents: Alba Montserrat (p.s.), Andrea Pereira, i Núria Mendoza. Entrenador: Luis Carrión.

Cajasol Sporting Huelva: Lola; Maite, Sandra, Elena Pavel, Lorena; Silvia Doblado, Jenny, Ana, Laura;  Virgi, i Alharilla.    
Substitucions: Espe per Ana, m. 40; Andrea per Virgi, m. 69; Cinta per Lorena, m. 86.   Altre suplent: Leyre, Entrenador: Antonio Toledo.

Àrbitre: Rubén Ávalos Barrera, de la delegació de l’Anoia. Ha mostrat cartolines grogues a Jenny, m. 54 i a Silvia Doblado, m. 77.

Gols: 1-0: Willy, m. 44; 1-1: Alharilla,  m.47; 2-1: Joanna Lohman, m. 83; 3-1: Willy, m. 86.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 25ena. del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Ambient assolellat, força ventós que suavitzava bastant  la temperatura elevada a causa de la forta acció solar. 













CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA.

 
.CLASSIFICACIÓPTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
702523119015
2
ATHLETIC CLUB
662521318017
3
R.C.D. ESPANYOL
582518438924
4
RAYO VALLECANO
532517266632
5
LEVANTE U.D.
492514744523
6
SPORTING CLUB HUELVA
442513573933
7
REAL SOCIEDAD
432513484128
8
ATLÉTICO DE MADRID
412512584633
9
PRAINSA TRANSP. ALCAINE
3725114105553
10
C.D. SANT GABRIEL
312594124345
11
Sp. COM. LLANOS OLIVENZA
282584133143
12
U.D. COLLERENSE
272583144264
13
C.A. MÁLAGA
222564153265
14
U.E. L'ESTARTIT
202555152959
15
S.D. LAGUNAK
192554162153
16
VALENCIA C.F.
192561182867
17
F.V.P.R. EL OLIVO
92523203083
18
E.M.F. REOCÍN
72521222797
 
 
 




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M