dimarts, 20 de març del 2012

TRIOMF EN UN DISCRET PARTIT (3-1)
L'ESPANYOL, RECUPERA EL 6è LLOC

RCD Espanyol: 3 – Real Racing Club: 1

A la tercera va la vençuda. Per fi es guanya al Racing a l'estadi. Recuperen la sisena plaça.

El RCD Espanyol ha superat, no sense problemes, al Racing de Santander en la seva tercera visita a l’estadi després de dos triomfs càntabres com a precedents. El conjunt d’Álvaro Cervera s’ha avançat en el marcador sembrant les pors i temors de precedents ocasions, mitjançant Stuani. Però una brillant reacció del quadre català ha capgirat el marcador. La nota negativa, la lesió de Sergio García quan més pletòric de forma i joc es trobava. En el segon temps sense el seu concurs, el joc ha baixat alarmantment i només l’expulsió de Gullón ha permès tenir més o menys controlat el joc en una fase de pobre joc dels de Pochettino fins que en la recta final, Héctor Moreno ha establert el que és resultat final de 3-1.

Amb la principal novetat de veure una jornada més a Romaric començant des de la banqueta i amb Cristian Gómez a la medul·lar amb Forlín (Baena baixa per sanció), Pochettino ha alineat al seu equip de luxe, en el que avui no hi prenia part de sortida l’eslovac Weiss.

L’Espanyol avui s’ha prodigat més en disparar a porta i així als cinc minuts Verdú ho ha provat des de la frontal aturant el meta Toño.  El joc anava pels paràmetres habituals, amb un Espanyol que tocava i tocava i de tant en tant feia alguna jugada de cinema com una en que Verdú i Couthinho ho han bordat però que finalment Uche no ha pogut culminar l’acció amb massa passi curt.

Però el Racing ha deixat a tothom gelats en una nit bastant freda tenint en compta les darreres setmanes de bonança climatològica sobre Barcelona i l’àrea metropolitana. Una topada d’Amat amb Adrián, perd l’esfèrica greument i aquest es marxa cap a l’àrea i col·loca una centrada que Stuani, envia al fons de la porteria. Vells fantasmes sobrevolaven l’estadi, sobre tot davant la feblesa defensiva en algunes jugades...

Però aquest cop l’Espanyol no s’ha deixat sorprendre per un equip instal·lat en zona de descens i noranta minuts donen per molt si es sap jugar amb intel·ligència, sense presses i amb paciència i es té el mínim d’efectivitat necessari per revertir un marcador desfavorable.  Verdú amb el llançament d’una falta assajada horitzontal per Sergio, aquest des de la frontal ho ha provat, blocant Toño per la seva esquerra.

En el minut 23, altre ensurt, esvaït per que el jutge auxiliar no ha dubtat aixecant la bandereta destacant la posició antireglamentària i per tant la vaselina que ha acabat amb l’esfèrica dins la porteria espanyolista no ha tingut repercussió alguna.  L’equip perico ho ha intentat amb un tret de falta des de la frontal de Verdú que s’ha marxat fora a la dreta i en una rematada de Kalu Uche (avui més desencertat i apagat) que ha retallat i ha xutat blocant Toño.

En el minut 26, ha arribat la igualada. Una gran jugada de Joan Verdú, paret amb Sergio García (com no!) i el de l’Eixample que engalta un xut que s’allotja a l’escaire esquerra. Un gran gol.  Tot seguit del gol espanyolista, una ràpida  aproximació càntabre amb centrada d’Adrián ha estat a punt de rematar Stuani. Verdú, ho ha tornat a provar amb un llunyà xut, i posteriorment una bona obertura de Sergio per Uche ha acabat amb una centrada per que a la frontal, Cristian Gómez rematés un bon tret però que se li marxà un pèl alt per sobre el travesser. Bon partit de l’ex de l’Hospitalet.

En set minuts l’Espanyol li ha donat  la volta al marcador.  Després d’un refús d’un defensor càntabre, Couthinho engalta en la frontal un fort xut  marcant el segon gol blanc-i-blau. Bona ocasió abans del descans en el llançament de còrner a càrrec de Verdú, que pentina Sergio García i la pilota molt tancada i amb molt de perill acaba novament a còrner.

I ha arribat la noticia negativa del partit. Sergio García que romangué uns minuts sobre la gespa amb molèsties, s’ha hagut de retirar sent substituït per Weiss. No fa falta dir que tant ell com Joan Verdú passen per ser els dos jugadors segons el meu modest entendre més insubstituïbles en aquest planter. I a més, s’entenen a la perfecció jugant i a fe que l’equip espanyolista ho ha notat en el segon període.

El conjunt càntabre també ha efectuat un canvi quedant-se en els vestidors Bernardo i sortint un vell conegut: Marc Torrejón.  El començament d’aquest segon temps, ha estat molt dolent per part espanyolista. Poca intensitat, poc control en el joc, pèrdues continues de pilotes. Desesperant.  Desbordat al 48’ Javi López, una centrada molt perillosa ha tingut que ser salvada in extremis per Dídac Vilà evitant mals majors. El servei de cantonada l’executa Colsa i  Christian ha rematat de cap per sobre el travesser en una jugada molt perillosa.

Però el partit s’ha posat encara més coll avall quan Gullón ha vist la segona cartolina en una falta a Verdú prop de la frontal de l’àrea de càstig.  El Ràcing afrontava els darrers quaranta minuts amb deu homes. Cosa que no és sinònim de tranquil·litat i triomf a Can Perico  ja que per no sabem quina regla no escrita, l’equip sempre juga pitjor quan el rival està en inferioritat...

Verdú en llançament de falta pentinant C. Gómez ha posat una pilota massa passada per Héctor que no ha arribat. Una jugada de Weiss (de les poques que li han sortit avui) ha acabat superant al seu adversari penetrant per la dreta i la seva centrada xut ha estat tallada a còrner per Torrejón.  Coutintho ens ha deixat mostres de la seva qualitat en un toc d’esperó fent la paret amb Verdú en una jugada de les que serveixen per delectar a la grada i poc més. El Racing ho ha provat en mig de la indecisió espanyolista en jugada de Stuani que ha cedit per Adrián qui ha xutat de ben lluny rebutjant Kiko que se l’ha tret com ha pogut.

Després d’una fase sense control per part espanyolista, Pochettino ha donat entrada a Romaric per Verdú. En la jugada anterior a ser substituït ha col·locat una pilota d’or per Couthinho però aquest ha relliscat i ha arribat abans Toño a la pilota dividida. El Racing ho prova mitjançant Colsa, però atura segur Kiko. El resen ingressat al terreny de joc, Kennedy estava apunt de donar l’ensurt instants després amb un xut creuat que es marxa fora per ben poc.

L’Espanyol comença a posar-se les piles de nou, i té en les botes de Couthinho el tercer després d’una bona jugada de Dídac; el brasiler retalla dins l’àrea però el seu xut surt molt alt. Després, Forlín veuria la seva ja habitual cartolina. Una pilota dividida de Weiss per Romaric es creua oportunament pels interessos càntabres Francis al tall.

I per fi, arriba el tercer gol que sentència el partit a falta de deu minuts pel final i estalvià patiments innecessaris als poc més de 18 mil espectadors. Un servei de cantonada executat per Weiss, rebutja Toño, pentina Couthinho, i a boca de canó, remata de cap el mexicà al fons de la porteria càntabre.  Presència testimonial d’Àlvaro Vázquez (que segueix sense voler renovar) i jugada individual de Dídac que xuta alt quan tenia desmarcats a la seva dreta a Uche i al mateix Álvaro.  En el darrer minut, Uche no controla dins l’àrea quan es quedava sol una bona passada de Romaric.

RCD Espanyol: Kiko Casilla (7); Javi López (5), Jordi Amat (5), Héctor Moreno (7), Dídac Vilà (7); Forlín (6), Cristian Gómez (7); Verdú (9), Couthinho (8), Sergio García (9); i Kalu Uche (4).
Substitucions: Weiss (5) per Sergio García, m. 41; Romaric (7) per Verdú, m. 70; Álvaro (s.q.) per Couthinho, m. 87.

Real Racing Club:  Toño; Francis, Álvaro González, Bernardo, Christian; Marcos Gullón, Colsa; Jairo, Adrián, Arana i Stuani.
Substitucions: Marc Torrejón per Bernardo, m. 46; Diop per Jairo, m 60; Kennedy per Arana, m. 70.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo, del comitè territorial madrileny, assitit en bandes per Roberto Alonso Fernández i Juan Carlos Yuste Jiménez. Ha mostrat cartolines grogues als espanyolistes Sergio García, m. 38, Verdú, m. 52, Forlín, m.79 i Couthinho, m.81, i als racinguistes Bernardo, m. 20, Francis, m. 54 i a Marcos Gullón en dues ocasions (32’ i 51’) motiu pel qual ha acabat sent expulsat.

Gols: 0-1: Stuani, m. 12; 1-1: Joan Verdú, m. 26; 2-1: Couthinho, m.33; 3-1: Héctor Moreno, m. 80.

Incidències: Encontre corresponent a la 28ena jornada del campionat de lliga a 1a. Divisió, disputat en l’Estadi del RCDE a Cornellà – El Prat, davant de 18.223 espectadors en una nit freda de temperatura. En els prolegòmens del partit, s’ha guardat un minut de silenci en memòria del pare del tècnic del Rácing, Ramon Cervera, recentment mort. També en el marcador ha aparegut missatges d’ànims als futbolistes Abidal i Muanba pel delicat estat de salut que travessen, així com la benvinguda a Ontario Soccer que estarà de gira uns dies a Barcelona i disputarà varis amistosos amb equips del futbol base espanyolista.