dilluns, 5 de març del 2012

HUMILIACIÓ AL BERNABEU:
PEL RESULTAT, PERÒ SOBRE TOT PER LA IMATGE DONADA (5-0)

Real Madrid CF: 5  - RCD Espanyol: 0

Maneta dolorosa...

El RCD Espanyol va caure derrotat amplament en la seva visita al Bernabeu. Empalma la seva cinquena jornada consecutiva sense guanyar i s’allunya de les posicions de privilegi de la lliga abans que Rayo i Racing visitin l’estadi espanyolista en la que serà la veritable prova de foc per veure si l’equip s’enganxa a la part mitja alta que permeti seguir somniant  o definitivament s’allunyi dels llocs amb aspiracions europees per coquetejar amb les posicions de la part baixa, aquelles que asseguren tornar al patiment fins que hi hagi tres equips despenjats definitivament a la classificació. En el pensament de molts, les nefastes segones voltes que ens han ofert en diverses temporades...

A priori la diferència de pressupost, qualitat, estat de forma i aspiracions, així com l’escenari on es jugava, tot junt ja convertien en clar favorit al conjunt blanc. Qui ho hagués negat, o poc sap de futbol o viu poc enganxat a la realitat. Ara, de ser clar favorit pel triomf, a acabar disputant un partit en el que l’equip espanyolista des del primer instant no va causar el mínim problema, no va causar el mínim contratemps a un Madrid que es va passejar i que va fer el que va voler sobre el camp, hi ha una gran diferència. Per  que malgrat tot, sempre hi ha el petit marge per la sorpresa, que el feble posi contra les cordes al gran; per que tot i que quedi massa lluny aquell triomf amb Jordi Lardín de protagonista, inclòs l’Espanyol de “Tintín” Márquez va puntuar...

El primer xut de Romaric va ser un miratge en tota regla. L’equip espanyolista va desaparèixer ben ràpid i es va convertir en un sparring en mans d’un Madrid superior de totes a totes.  Les errades dels espanyolistes, moltes i greus, van afavorir i aplanar el camí pel passeig militar dels blancs, davant un equip que massa ràpid ha llençat la tovallola i no ha tingut l’esperit de lluita necessari per afrontar un tan complicat encontre com aquest.    

L’equip espanyolista que va deixar un munt de vegades en situació de fora de joc neutralitzant així els seus atacs, va veure com el Madrid posava setge a la seva porteria ràpidament. Ronaldo ho provà amb un xut ras a la dreta ajustat a la xarxa exterior. La banda dreta de la defensa espanyolista, un autèntic suplici. Javi López continua en un moment molt dolent, totalment desconegut des que va patir la darrera lesió.  Sortosament Ronaldo que s’escapà i superar amb un centre xut la sortida de Kiko, no va comptar amb ningú que seguís la jugada. Els madridistes entraven una i altre vegada per bandes davant un Espanyol nul en tots els sentits. Kakà enviava un autèntic obús que treia com podia Kiko Casilla.

I arribar el minut fatídic en el que el conjunt blanc es va avançar en el marcador iniciant-se la desfeta blanc-i-blava. Una pèrdua de pilota greu de Raul acaba amb una jugada al primer toc dels blancs amb passada final de Higuaín per Cristiano que no perdona. Álvaro en la següent jugada no pot aprofitar un mal enviament de Carvalho pel seu porter.

Un xut de Couthinho (l’únic a porta dels espanyolistes) rebutjat per Iker es l’acció previa al segon gol blanc. A vuit minuts del descans, s’acabà el que es donava... Segon gol blanc, i partit finiquitat. Una jugada elèctrica dels locals davant una línia de cobertura totalment superada ,i pel centre. Quatre tocs entre Kakà,  Cristiano i Khedira i dins ,ajustada l’esfèrica junt al pal dret.

Abans del descans salva Kiko el tercer a remat de Higuaín un cop Cristiano li donés una pilota d’or desbordant per la banda esquerra de l’atac blanc. Un xut de Cristiano a la part superior de la xarxa després de la gran intervenció de Kiko.  Però el segon període no s’inicia gens millor, tot i que Pochettino dona entrada a un jugador bàsic i necessari com és Sergio García i a Baena. El Madrid fa el tercer als dos minuts. Com no podia ser d’altre manera  Higuían fidel a la seva cita amb el gol quan s’enfronta a l’Espanyol, marca després que desbordés altre cop per l’esquerra de l’atac blanc, kaká.

Tan sols un llançament de falta de Verdú que s’anticipa molt bé al remat de cap Sergio García, però no precisa i envia l’esfèrica per sobre el travesser. Kiko evita el quart en una gran aturada en el mà a mà davant Ronaldo. Aquest acaba arribant sent l’autor Kaká a falta de més de la meitat del segon temps, després que Dídac Vilà rellisqui inoportunament. Tan sols una acció de Weiss en atac, sense finalitzar res, però al menys aportant quelcom més que els seus companys en tasques ofensives.


El suplici encara es prolongarà lo suficient com per veure com el Madrid arrodonirà el resultat fent el cinquè.  Aquest arriba altre cop per la banda d’un Javi López altre cop superat i Higuaín avançant-se en el remat a Amat, marca el darrer gol i amplia els seus registres golejadors davant els espanyolistes. Kiko Casilla salva el sisè després que Callejón enviés una pilota d’or per Higuaín. El meta espanyolista ha evitat una golejada històrica davant un apàtic espanyol al que no li hem vist dosis d’amor propi en aquests darrers instants a l’hora de defensar uns colors i una entitat.   Casilla evita altre cop el gol a remat letal de Morata després que Cristiano deixés per enèsima vegada en evidència a Javi López.


Per finalitzar, al igual que es dona sempre les dades de com li té agafada la mida el nostre tècnic al Barcelona en els seus respectius enfrontaments, cal donar una dada aterridora ahir novament confirmada i ampliada. Set encontres que l’Espanyol de Pochettino s’ha enfrontat al R. Madrid, set derrotes i sense anotar ni un sol gol. 21-0 el saldo golejador favorable als de Concha Espina. Rayo i Racing dictaran sentència en un sentit o altre. Esperem que al menys no hi hagin patiments i ensurts no imaginats ni pronosticats, en el darrer tram de lliga. Que més saben els pericos per vells que per pericos, i a ulls de l’afició, això comença a no pintar tant bé com ens deien...      



Fitxa Tècnica:
Real Madrid: Iker Casillas;  Marcelo, Sergio Ramos, Carvalho, Arbeloa; Khedira, Xavi Alonso; Cristiano Ronaldo, Özil, Kaká; i Higuaín.
Substitucions: Varane per Carvalho, m. 46; Callejón per Özil, m. 69, i Morata per Higuaín, m. 81.

RCD Espanyol: Kiko Casilla (7), Javi López (1), Héctor Moreno (4), Raúl Rodríguez (2), Dídac Vilà (4); Forlín (3), Romaric (3); Couthinho (2), Verdú (3), Weiss (5); i Àlvaro (3).
Substitucions: Sergio García (5) per Álvaro, m. 46; Raul Baena (3) per Counthinho, m. 46;  i Jordi Amat (4) per Raúl Rodríguez, m. 60.

Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitenes, del comitè territorial càntabre, assistit en bandes per Francisco Lamsfús i César García. Va mostrar cartolines grogues al madridista Carvalho, m. 30, i als espanyolistes Romaric, m. 53, Forlín, m. 56, Weiss, m. 67 i Raul Baena, m. 82.

Gols: 1-0: Cristiano Ronaldo, m. 23; 2-0: Khedira, m. 37; 3-0: Higuaín, m. 47; 4-0: Kaká, m. 66; 5-0: Higuaín, m. 78.

Incidències: Encontre corresponent a la 26ena. jornada de lliga de 1a. Divisió, disputat en l’estadi Santiago Bernabeu de Madrid. En els prolegòmens, el Real Madrid va oferir a la seva afició la darrera Copa de S.M. el Rei de bàsquet conquerida recentment. L’equip espanyolista va lluir la segona indumentària... similitud de colors?, o ganes d’evitar-nos veure l’equip humiliat amb nostres colors?




4 comentaris:

Anònim ha dit...

POCHE DIMISION YA. Esto es una verguenza, con el gran equipo que tenemos no jugamos a nada y hacemos el ridiculo semana tras semana. No estas preparado para ser entrenador profesional de primer nivel para nada, te sono la campana el primer año y vives de rentas. Si quieres al club marchate y deja paso a gente mas capacitada y sobretodo mucho mas humilde. Feliz cumpleaños.

Anònim ha dit...

Doncs referent al títol de la teva crònica el llumeneres del Sergio García en el web del club dté la cara dura de dir quer no "fué una humiliación"
No sé si Pochettino ha de dimitir o què però el que sí tinc clar és que el seu balanç en els partits contra el Madrizzz és alarmant. I que qualsevol equip que passa pel Bernabeu almenys intenta alguna coseta, alguns fins i tot, arriben a fer un gol; en canvi els nostres homes com a humils servidors dels blancs ni es van dignar a sortir al camp. Vergona, senyors, vergonya!!!
PRÍNCEP

Josep Maria ha dit...

Tot i escriure la crònica en fred, potser em vaig excedir en el títol tenint en compta que era davant el líder de la lliga, però es que ja n’està un fart que sempre donem peu als habituals comentaris dels que denigren contra nostre entitat per no posar la mateixa intensitat quan juguem contra el Madrid. No sé els motius, si l’equip ja el dona per perdut, o físicament l’equip està fotut, o ens va agafar el partit en una mala ratxa, en un mal moment, no se... El que si es veritat el que dius... Inclòs els rivals de la part baixa planten cara al Madrid i marquen al Benabeu independentment que acabin perdent o sortint golejats. No és el resultat lo pitjor, sinó la manera de perdre i la imatge donada. I son masses vegades ja... En quant al tema del que declaren els jugadors, amic Princep... que vols que et digui... Que vols que diguin ells! La autocrítica poques vegades es fa al mon del futbol.

En cuanto al primer comentario, pues es una opinión respetable. No la comparto en toda su extensión pues Pochettino con lo que le dan, vendiendo jugadores siempre los mejores, fichando jugadores que o no juegan, o llegan lesionados, o cedidos, etc., y con jugadores que estaban jugando en juveniles o tercera hace bien poco, pues que queremos! Eso no significa que tenga sus errores como todos los tenemos, y que esté de acuerdo con muchas de sus decisiones o planteamientos. En absoluto de acuerdo con todo con Pochettino. PEro si alguien busca y encuentra algo mejor en el mercado y que nos garantice, eso, sacar adelante el equipo con cantera, y aceptando que no le fichen y le vendan, y que no pasemos apuros para mantenernos, pues que diga el nombre rápidamente…
Saludos.

Anònim ha dit...

Josep maria un buen entrenador es sandoval, es mendilibar, es jim del levante, etc etc. Estos con 4 descartes hacen un temporadon increible. Dime cuantos jugadores de la talla de hector moreno, romaric, verdu, coutinho o weiss tienen estos equipos? Te lo digo yo: ninguno. Con estos jugadores hacemos el ridiculo, eliminados de copa con un segunda B, 5 0 en el bernabeu etc. Es de juzgado de guardia como todavia haya gente que crea en pochettino, vive de rentas de habernos salvado el primer año suyo. Y de cantera nada de nada, thievy y algun ratillo c. gomez, nada mas. Que no os tomen el pelo poche planes i cia.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M