dilluns, 2 d’abril del 2012

L'ESPANYOL TREU UN TREBALLAT EMPAT DEL MADRIGAL (0-0)

Villarreal CF: 0 – RCD Espanyol: 0


Un punt,  poc botí per somniar amb Europa...

Villarreal i Espanyol han empatat a zero en l’encontre que aquesta nit han disputat ambdós conjunts a l’estadi del Madrigal. Empat que tampoc satisfà ni a uns ni altres en la classificació ja que pels del submarí groc els deixa a només 4 punts del Zaragoza que és qui marca la línia del descens, i als espanyolistes els situa a 2 punts de la sisena plaça que dona dret a disputar competició europea. Altre cosa és que tal com ha anat l’encontre i amb totes les circumstàncies que han succeït i les pors d’uns i altres, ho puguin acabant donant com a bo l’empat.    

Altre cop l’Espanyol s’ha estavellat davant Diego López; ignoro com se les arregla aquest senyor per pogué tenir menjada la moral a la davantera perica des de fa més de quatre temporades en les que el conjunt perico ha estat incapaç de superar-lo. I un cop que ho aconsegueix, la jugada quedà invalidada per falta de Baena.

I un dels principals protagonistes del partit, ha sigut el col·legiat González González. Ha indignat a la grada del Madrigal anul·lant un gol totalment legal, i ha tingut varies decisions compromeses com el gol anul·lat a Raul Rodríguez anteriorment esmentat.

Pochettino ha deixat a la banqueta a Romaric. Couthinho no s’ha vestit de curt per una afecció febril. Després d’unes primeres aproximacions amb perill (passada massa llarga per Sergio García que arribava abans Diego López, i xut creuat de Verdú desviat que ni ha centrat ni ha rematat), ha sigut el conjunt de Miguel Ángel Lotina qui s’ha acostat amb més perill.  Un contraatac dels locals a càrrec de Joan Oriol que ha regatejat a Baena i ha obert per Camuñas qui ha deixat en evidència a Javi López però sortosament la seva centrada s’ha passejat per la frontal de la petita sense rematador.      

Passat l’equador del primer temps ha tingut lloc la fase de partit en la que l’Espanyol ha tingut les millors ocasions del primer temps. Un contracop conduït per Verdú, ha acabat obrint per Sergio García qui ha col·locat una precisa centrada per que Kalu Uche amb tot a favor rematés de cap creuat sortint l’esfèrica  a mig metre del pal esquerre.  Un minut després una passada amb molta intenció ha sigut rematada de manera forçada per Weiss blocant Diego López.

Als trenta minuts, la primera polèmica.   Remat que treu Kiko Casilla, se li escapa l’esfèrica i no subjectant la pilota remata Ruben al fons de la porteria. El col·legiat anul·la la jugada al considerar falta a Kiko Casilla que no ha existit.  Tres minuts després altre ensurt a l’àrea espanyolista. Centre de Camuñas i remata a boca de canó Cani, salvant Dídac Vilà quan ja Kiko Casilla estava batut.

En el darrer minut del primer temps, una pilota mal refusada de Dídac en banda esquerra acaba amb una centrada passada de Camuñas per Borja Valero qui tot sol no engalta bé la pilota i perd una ocasió molt clara per marcar.

El segon temps s’inicia amb l’anècdota de què faltava per incorporar-se al terreny de joc Kalu Uche qui ha trigat uns segons en afegir-se als seus companys.  Seria precisament el nigerià qui tindria l’ocasió més clara dels espanyolistes al llarg de tot el partit. Passada en profunditat de Dídac i tot sol encarant Diego López, remata a les cames del porter. Sembla que hi hagi una maledicció que impedeixi batre a aquest porter... El refús del meta li ha caigut a Dídac que seguia la jugada però la seva rematada de cap s’ha perdut per sobre la porteria.

Weiss ha deixat constància de la seva classe en varies jugades: En concret en dos slalons que s’ha marxat fins i tot de la seva ombra. Massa individualisme, massa floritures però poca eficàcia i fruïts.  Tampoc ha sabut aprofitar l’Espanyol una ocasió d’un lliure directe a un metre de la frontal ja que C. Gómez ho ha provat executant-lo en  comptes de Verdú –al seu costat en el moment de llençar – molt desviat.

Pochettino ha donat entrada a Forlín en el lloc de Javi López i a Álvaro per un Sergio García que ha donat l’ensurt en una acció en la que ha rebut una trepitjada i ha fet pensar en lo pitjor. S’ha recuperat, però el tècnic ha preferit dosificar-lo i substituir-lo ja que sortida d’una petita lesió i s’havia perdut els darrers encontres.

Al minut 66, el públic ha reclamat penal per una caiguda de Borja Valero al ser entrat dins l’àrea per Forlín, com sempre al límit. Molt discutible l’acció i molt rigorosa ja que l’argentí entra ficant la cama en mig de la trajectòria del jugador del Villarreal, però tampoc queda clar que l’hagi tocat com per fer-lo caure. Molt dubtós.  Set minuts després, altre gol anul·lat. Baena pertorba mínimament a Diego López, i la pilota que li cau a Raul Rodríguez l’envia al fons de la porteria. Xiula una polèmica falta a Baena, i el gol no puja al marcador.  Un minut després, la més clara de totes, una falta llençada des de banda esquerra de l’atac del conjunt groc, acaba sent rematada de cap per Marcos Ruben en clara situació de fora de joc.       

Anades i tornades, errades, i algunes ocasions per finalitzar un partit mediocre d’ambdós conjunts en el que l’empat ha sigut el resultat més just. Una paret entre Verdú i Uche ha finalitzat amb remat per sobre el travesser. Pandiani ha sortit pel nigerià els darrers nou minuts més els tres d’afegit, però ha coincidit la seva sortida amb una fase de domini visitant, i el davanter uruguaià ha passat inadvertit ja que els blanc-i-blaus no li han centrat ni una sola pilota. 

Es més, qui podia haver-se endut el partit ha sigut el Villarreal al minut 88. Una pujada de Joan Oriol ha acabat amb centre d’Ángel per Marcos Ruben qui ha rematat i Kiko Casilla ha evitat el gol rebutjant a còrner en un partit en el que el d’Alcover ha començat malament anant guanyant seguretat amb el pas dels minuts. Aquest s’ha fet efectiu per De Guzmán, remant de cap al mateix temps Mussaccio i Rubén,  per sobre el travesser. Final del partit i repartiment de punts.  

       

Fitxa tècnica:
Villarreal CF: Diego López, Mario, Zapata, Musacchio, Joan Oriol, Borja Valero, Marcos Senna, Bruno, Cani, Marcos Ruben, i Camuñas.
Substitucions: Martinuccio i Ángel per Cani i Senna, m.66; De Guzmán per Borja Valero, m 85.

RCD Espanyol: Kiko Casilla (5), Javi López (4), Raúl Rodríguez (6), Héctor Moreno (6), Dídac Vilà (7), Baena (5), Cristian Gómez (7), Verdú (6), Sergio García (5), Weiss (7) i Kalu Uche (4).
Substitucions: Forlín (5) per Javi López, m. 58; Álvaro (4) per Sergio García, m 62; Pandiani (s.q.) per Kalu Uche, m. 81

Àrbitre: José Luís González González, de la territorial castellà – lleonès. Ha mostrat cartolines grogues a Weiss, m. 14 (per entrar al terreny de joc sense el seu permís després de rebre una clara falta), Uche, m. 28, Zapata, m. 40, Cristian Gómez, m. 53.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 31ena. del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat al camp del Madrigal de Vila-Real.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M