dimarts, 3 d’abril del 2012

TRIOMF MÍNIM DEL CADET "A" DAVANT LA UE VILASSAR (3-2)

















RCD Espanyol Cadet “A”: 3 – UE Vilassar: 2

El conjunt de García Escribano va vèncer dissabte a la Ciutat Esportiva a la UE Vilassar per la mínima en un encontre en el que els espanyolistes van ser superiors, van pogué sentenciar el partit amb les ocasions que va disposar, però els vilasanencs no van llençar la tovallola i van ajustar al màxim el resultat posant emoció fins el xiulet final del col·legiat.

Abans del primer gol espanyolista, una aproximació a l’àrea del Vilassar amb perill i un llançament directe de falta a càrrec dels blanc-i-vermells que aturà David Pedro. Passat el primer quart d’hora, el conjunt espanyolista inaugura el marcador quan una jugada per banda esquerra a càrrec d’Aaron acaba amb una passada per Gamissans qui fa un bon control dins l’àrea i amb un precís remat creuat pel mig supera al porter del Vilassar.

Sis minuts després del primer gol, una passada llarga de Torito (dissabte jugant a al medul·lar) pel paraguaià Sebas Leguizamón dona lloc al segon gol espanyolista. El paraguaià que jugar de titular en la punta dreta de l’atac retallà al seu marcador avançant en diagonal en una molt bona acció personal envia un xut creuat a l’escaire dreta.

Semblava que l’Espanyol tenia ja encarrilat el partit davant un Vilassar que fins les hores no s’havia mostrat com a un rival que pogués posar en problemes als blanc-i-blaus. Però al minut 25, jugada individual d’un davanter del conjunt del Maresme per la dreta del seu atac, es marxa de fins a tres contraris fins que li surt el central Lluis que el fa caure dins l’àrea i el col·legiat li ensenya cartolina groga i xiula els 11 metres. La pena màxima l’executa l’ ex espanyolista David Villanueva i tot i tocar David Pedro, l’esfèrica entra per la dreta de la porteria.

En el darrer quart d’hora abans del descans, el quadre entrenat per García Escribano es llençà a l’atac amb la intenció de cercar el gol que li donés certa tranquil·litat. Tingué ocasions el conjunt perico però li faltar encert en els metres finals.

Una jugada del lateral esquerre Aaron en el 28’ fent la paret amb Ivan Écija acaba amb la centrada xut del primer, se li escapa la bola al porter i en mig d’un embolic a metre i mig de la línia de gol no encerten els davanters pericos amb el gol.  Una pujada de Pablo cedint l’esfèrica per Gamisans qui habilita en profunditat per Ramon, arribarà per molt poc a la pilota dividida el meta llençant-se a la gespa. El propi Ramon Saavedra ho intentaria més tard amb un xut que aturà el porter vilasanenc.  Una erràtica sortida del porter del Vilassar propiciaria  que Saavedra es fes amb l’esfèrica, retallés al porter però acabés xutant amb poc angle fora quan estava tot sol Gamissans esperant la passada de la mort.

En els darrers instants, el Vilassar en una errada col·lectiva de la reraguarda espanyolista és a punt de donar l’ensurt. El porter visitant molt atent, evita la rematada de Gamissans en un contracop a càrrec de Ramon en el que li passà la pilota al 9 espanyolista.

En el segon temps entren Eric Gràcia recuperat de la seva lesió i Enric Sanchez “Kike”. La presència de l’extrem gironí Kike donà més profunditat per la banda dreta de l’atac espanyolista on Sebas tret del gol no havia aportar gaire més i s’havia mostrat amb  menys mobilitat. 

Amb tot, l’inici del segon temps mostrà una fase de domini visitant en els primers minuts. L’Espanyol agafà de nou el control del partit i en un contracop conduït per Kike acabà amb  un precís centre ras per Saavedra, qui de primera i amb tot a favor, remata al peu del porter que amb certa fortuna se la troba i evita el tercer gol espanyolista. El Vilassar tindria una gran ocasió a peus d’Oscar Castellano qui amb tota la porteria per ell davant el meta perico, xuta alt malbaratant l’oportunitat per empatar el partit.

En el tram final del partit l’Espanyol tornarà a posar setge a la porteria visitant i tindrà una bona ocasió quan una centrada d’Aaron es rematada per Èric de cap blocant el porter o quan Ecija arriba a línia de fons centrant i Carlos Cano remata de cap dins l’àrea petita traient-li el remat del cap del seu company Kike que a un metre darrera d’ell estava tot sol i en millors condicions per aconseguir el gol.

Finalment l’Espanyol faria el tercer quan una centrada d’Ivan Écija es controlada per Kike dins l’àrea i aquest amb una molt bona resolució de la jugada aconsegueix batre al meta del Vilassar.

Ara si que a falta de 7 minuts per la fi del partit, aquest semblava dat i beneït; però a Can Perico ens pintem sols per complicar-nos sempre la vida i acabar patint i quan menys ho semblava, el Vilassar torna a ajustar el resultat a la mínima expressió marcant a dos minuts del final. En primera instància el meta espanyolista cobrint el primer pal evita ja el gol, però no pot impedir el gran tret a l’escaire de Crivillé.
L’Espanyol gaudiria d’un llançament directe de falta que Aaron executa ajustat al pal dret, fent lluir al porter amb una gran intervenció enviant a còrner. L’encontre finalitza no sense el patiment fins veure que la rematada llunyana de Durán, surt per sobre la porteria espanyolista.               


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: David Pedro, Pablo, Iago, Lluis, Aaron, Torito, Sebas, Marc Roca, Gamissans, Ramon Saavedra, i Ivan Écija.
Substitucions: Kike i Èric per Sebas i Gamissans, m. 41; Patrick i Carlos Cano per Marc Roca i Ramon Saavedra, m. 56; Alfredo per Torito, m. 68; Solanelles per Lluis, m. 76. Altre suplent: Manuel (p.s.).

UE Vilassar: Kevin López, David Villanueva, Christian González, Andrés Varese, Carlos Doncel, Oscar Castellano, Pol Esteban, Marc Quintero, Albert Corzo, Roger Escoruela i Mario López.
Suplents: José Adrián, Lauren Ortíz, Kilian Durán, Ivan Reina (p.s.), Guillem Crivillé, i Haji Sidibeh.

Àrbitre: Ángel Fernández Gutiérrez, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Aitor Vallès Villanueva i Marc Portero Ariza. Va mostrar cartolines grogues al local Lluis, m. 24 i al visitant Carlos Doncel, m. 74.  

Gols: 1-0: Gamissans, m. 16; 2-0: Sebas, m. 22; 2-1: David Villanueva (pen), m. 26; 3-1: Kike, m. 73; 3-2: Guillem Crivillé, m. 78.

Incidències: Encontre corresponent a la jornad 24ena. del campionat de lliga de la Divisió d’Honor Cadet disputat la tarda de dissabte al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temps assolellat, temperatura càlida baixant progressivament amb el transcurs del partit. En les files del conjunt del Maresme, varis ex jugadors del futbol base del RCD Espanyol de les darreres temporades: David Villanueva i Cervera, Cristian González Ramírez i  Lauren Ortíz Llamas.










CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET.


CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
F.C. BARCELONA
62
23
20
2
1
85
10
2
R.C.D. ESPANYOL
54
23
17
3
3
54
17
3
C.GIMNÀSTIC TARRAGONA
54
24
17
3
4
51
18
4
U.D. CORNELLA
40
23
12
4
7
35
27
5
C. LLEIDA ESPORTIU
37
24
11
4
9
44
36
6
C.F. BADALONA
36
24
11
3
10
42
44
7
FUND.P. CATALANA GIRONA
35
23
11
2
10
38
35
8
C.F. DAMM
34
23
10
4
9
40
41
9UNIÓ F.B. JÀBAC i TERRASSA31248793537
10
U.E. SANT ANDREU
29
24
9
2
13
33
54
11
C.E. EUROPA
25
24
6
7
11
27
46
12
C.E. MANRESA
23
23
6
5
12
27
37
13
C.E. MERCANTIL
22
23
6
4
13
17
36
14
U.E. VILASSAR DE MAR
21
24
5
6
13
27
47
15
C. ESCOLA F. GAVÀ
15
24
4
3
17
20
50
16
PREMIÀ CLUB ESPORTIU
14
23
3
5
15
15
55
 
 
 



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M