diumenge, 1 d’abril del 2012

SET EN BLANC DEL JUVENIL "A" (6-0)

















RCD Espanyol Juvenil “A”: 6 – F. P. Esp. Mataró: 0

L’Espanyol ha vençut aquest migdia a la Ciutat Esportiva Dani Jarque a la Fundació Mataró per un clar i encara curt resultat de 6-0 més propi de tennis que de futbol, en encontre corresponent a la Divisió d’Honor Juvenil. El quadre espanyolista conscient que la lliga es pot resoldre per gol-average, i que inclòs ho pot ser no ja pel particular sinó pel general –en cas d’empat davant el FC Barcelona – ha intentat aconseguir el major nombre de gols per aquesta hipotètica situació. Amb aquest triomf, l’Espanyol té el títol de lliga en les seves mans depenent de si mateix. Passi el que passi en l’encontre que el Barcelona ha ajornat a la Via Fèrria davant el Cornellà (i que es jugarà el proper dimarts), l’equip blanc-i-blau serà campió de lliga matemàtic si aconsegueix el triomf en feu barcelonista.  

Considerant aquestes premisses no era gens estrany que l’equip espanyolista sortís al terreny de joc amb la idea d’enllestir ràpidament l’encontre i aconseguir un triomf bastant ample en quant a tempteig. Però davant, el conjunt groc-i-negre no ho ha posat gens fàcil en un començament. S’ha defensat amb ordre i a l’Espanyol li ha costat molt més del que el marcador final dona a entendre.

Es més, ha sigut el Mataró qui ha gaudit de la primera acció de perill amb un xut de Jandro per sobre el travesser. L’equip perico ha sortit amb Arroyo jugant a la banda esquerra de la cobertura i amb Kilian ocupant la punta d’atac respecte a principals novetats en relació a darrers encontres.

Als 9’ minuts de joc, Kilian ha sigut objecte d’un clar penal junt a la lateral esquerra de l’àrea de càstig segons l’atac local. L’ha llençat Rufo, però avui el golejador espanyolista no ha sabut transformar-lo en gol; el refús del porter mataroní tampoc ha sigut aprofitat per cap dels espanyolistes que han lluitat per fer-se amb el refús. Del possible 1-0 s’hagués pogut passar al 0-1 quan Dídac ha gaudit una gran ocasió xutant dins l’àrea a boca de canó i el meta Pau amb una gran intervenció ha rebutjat amb el peu, allunyant Joan l’esfèrica.

Després d’un remat creuat ras de Gil, i d’una gran ocasió de Kilian en la que ha rebut dins l’àrea, ha driblat al porter Chueca però s’ha entretingut cercant el forat pel seu remat i ha perdut el poc angle que tenia rematant a les cames d’un defensor, ha acabat finalment arribant el gol espanyolista: Kilian passa l’esfèrica a Gil, qui si troba forat i remata ras a l’esquerra del meta mataroní que malgrat tocar l’esfèrica no pot impedir el gol blanc-i-blau.

En els darrers minuts del primer temps, l’equip espanyolista continuaria intentant aconseguir el gol que certifiqués el triomf. Una molt bona centrada d’Albarrán per la dreta és rematada amb dificultat llançant-se en planxa Kilian, sortint l’esfèrica fora  a l’esquerra. Un xut de Canadell llunyà buscant l’escaire, surt fora un pèl desviat.  La darrera acció de perill del primer temps, un llançament de Dídac de falta directa buscant l’escaire, que surt un parell de pams per sobre la porteria del meta espanyolista Pau.

En el segon temps, el joc ha sigut un monòleg dels blanc-i-blaus. Al primer minut de joc Arroyo s’ha fet amb una pilota solta i ha rematat amb xut ras ajustat a la dreta, i ha elevat a dos gols la diferència en el marcador.  Un minut després el conjunt visitant ha efectuat un curiós canvi en la titularitat de la porteria tenint en compte el minut en que s’ha produït, entrant Eric per Chueca.

Una recuperació de Rufo per l’esquerra ha acabat amb una centrada que li ha tret Jandro a Kilian quan aquest anava a engaltar dins l’àrea. Un centre passat de Roger també per l’esquerra ha estat rematat incomprensiblement per Rufo amb tot a favor i de cap, fora.  Però per fi ha arribat el gol de Rufo. Una centrada de Kilian i en aquesta ocasió quan menys semblava que podia acabar dins la pilota ja que el 10 espanyolista rematà d’esquenes pentinant l’esfèrica i entrant aquesta junt al pal esquer. Era el minut 51 i quedava molts minuts per ampliar el marcador.

L’Espanyol entrava per bandes i l’únic que li mancava era major encert en els metres finals per aconseguir un resultat d’escàndol. Una centrada de Canadell acaba la pilota per Gil, però dins l’àrea no xuta i el seu intent de passada de la mort es tallada per un defensor. El mateix podem dir d’Albarrán, que tindria una bona ocasió dins l’àrea però tampoc remata i intenta donar la passada de la mort tallant un defensa.

Al minut 70’ surten Diego i Pedro. El paraguaià Pedro només sortir al terreny de joc ha efectuat una bona jugada enganxat a la línia de fons, retallant al defensor però en comptes de centrar –estava sol Rufo-  intenta finalitzar ell mateix la jugada amb un remat fàcil pel porter que cobria bé. Qui si que ha estat més encertat i ha aconseguit un gol d’autèntica bandera, ha estat el gadità Diego. Ha controlat una pilota, regateja al seu rival  i amb un gran xut ras supera al porter.

Poc després el propi Diego llençarà un servei de cantonada per l‘esquerra de l’àtac espanyolista i Canadell engaltarà una gran volea creuada, al fons de la porteria. Era el cinquè.  Una recuperació de Pedro, paret amb Rufo i el paraguaià se’n va per velocitat pel centre entrant dins l’àrea i encarant al meta Eric, estavella la seva rematada a la cama del porter. La jugada continuaria i Rufo xutaria creuat fora.

El darrer gol espanyolista naixeria d’un llançament des de la dreta penjat per que Ruben Duarte engalti una rematada al fons de la porteria. Mancaven set minuts i l’equip perico es bolcà sobre l’àrea mataronina cercant més gols. Curiosa una jugada en la que després de dos xuts (un tret pel porter, altre pel peu d’un defensor) el meta en una gran intervenció salva el setè rebutjant amb el peu i la pilota encara viva cau a Ruben qui d’esquenes de xilena fica una pilota que cap espanyolista en un munt de defensors encerta a rematar. La darrera acció del partit, un xut molt be dirigit de Gil que treu amb la punta dels dits el meta de la Fundació enviant a còrner evitant el setè.

El col·legiat tarragoní Vizcarro Caparrós no ha afegit ni un sol instant i ha xiulat en quan s’ha arribat al minut noranta de partit. Manquen dos partits i l’equip espanyolista s’ho jugarà tot el proper dilluns de pasqua– a falta de confirmació final oficial – davant el FC Barcelona.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol:  Pau, Albarrán, Héctor, Rubén, Arroyo, Miravent, Gil, Joan, Kilian, Rufo, i Canadell.
Substitucions: Bonilla per Arroyo, m.59; Diego per Miravent, m.70; Pedro per Kilian, m. 70. Altres suplents: Aitor i José (p.s.)

FPE Mataró: Chueca, Guille, Nil, Lluch, Nisa, Josua, Dídac, Torrent, Jandro, Yustos, i Parri.
Substitucions: Eric per Chueca, m. 47; Kevin per Parri, m. 52; Gallart per Torrent, m.54; Araño i Quim per Jandro i Yustos, m. 60.     

Àrbitre: Moisés Vizcarro Caparrós, de la delegació de Tarragona.

Gols: 1-0: Gil, m. 29; 2-0: Arroyo, m. 46; 3-0: Rufo, m. 51; 4-0: Diego, m. 73; 5-0: Roger Canadell, m. 76; 6-0: Rubén Duarte, m. 82.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 28ena. del campionat de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil disputat en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Matí assolellat i temperatura bastant càlida. En les files del quadre mataroní, Nil Victoria, jugador que ha militat al futbol base espanyolista en edat cadet.   
 







 
 
 
CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.
 
.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
R.C.D. ESPANYOL
74
28
23
5
0
69
14
2
F.C. BARCELONA
71
27
23
2
2
74
20
3
GIRONA F.C.
50
28
16
2
10
43
31
4
GIMNÀSTIC DE TARRAGONA
47
28
12
11
5
41
29
5
REAL ZARAGOZA
44
27
13
5
9
56
51
6
U.D. CORNELLÀ
43
27
12
7
8
45
36
7
R.C.D. MALLORCA
38
27
10
8
9
34
24
8
C.F. BADALONA
38
28
10
8
10
45
37
9
C.D. SAN FRANCISCO
35
28
10
5
13
44
41
10
F. P. ESP. MATARÓ
34
28
10
4
14
41
45
11
C.F. DAMM
31
28
9
4
15
33
47
12
S.D. HUESCA
27
28
8
3
17
23
46
13
A.E.C. MANLLEU
27
28
8
3
17
30
58
14
C.D. CIDE
25
28
6
7
15
26
57
15
CLUB LLEIDA ESPORTIU
24
28
10
6
16
26
50
16
C.F. REUS DEPORTIU
17
28
5
2
21
30
74
 
 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Josep Maria,

M'agradaria saber que tal s'esta acoplant el fitxatge d'aquest any, en Diego. Te qualitats per pujar al filial?
Sergi

Josep Maria ha dit...

PERDONEU el retràs, però no havia vist el comentari. Jo l'he vist poc ja que ha jugat intermitentment, i a fora no veig els partits. En concret, l'estona que va jugar l'altre dia em va agradar. Se li van veure detalls i el gol va ser per enmarcar. Lògicament tampoc es poden treure conclusions per uns minuts en un partit que ja anava guanyant clarament l'Espanyol.
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M